Zobacz pełn± wersję : ZMA a wapn
Jak brac ZMA na opakowaniu pisze zeby nie spozywac razem z wapniem bo to utrudnia przyswajanie cynku,a wiadomo,ze na noc powinno sie wpierdzielic kostke bialego sera(przynajmiej ja tak robie)a twarog zawiera chyba sporo wapnia.
bierz przed zjedzeniem tego sera, ja tak robilem i czulem dzialanie zma.
Ogolnie nie wiem czy przy chelatach tez trzeba uwazac na polaczenie wapnia z cynkiem.
Ambroziak z nutrifarmu zapierał się ze chealaty w MZB spokojnie mozna laczyc z wapniem.
ZMA niby troche inen wiec cholera wie.
No niby tak pisze,a chyba wszystkie zma to chelaty. A jak sie sprawdzaly w sensie glebokiego snu i wypoczynku Symu
ZMA/ MZB to chelaty kwestia tylko że jendo ma jakies 2 wiazania drugie 3.
Ja po ZMA ¶pie super, bardzo realistyczne sny ktore na poczatku przerazaja a potem sa nawet fajne :D
Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale dzisiaj mialem wy....ny sen po tym ZMA;) no i rzeczywiscie bardziej wypoczety wstalem.
fallenursus
21-04-09, 15:09
Ja po ZMA ¶pie super, bardzo realistyczne sny ktore na poczatku przerazaja a potem sa nawet fajne :D
Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale dzisiaj mialem wy....ny sen po tym ZMA;) no i rzeczywiscie bardziej wypoczety wstalem.
to nie zbieg okolicznosci, jedyne do czego przydatne jest zma to wlasnie to, bardzo realistyczne sny. Nie iwem jak wy ale ja mialem lepsze numery suplementujac divanil'em.Ale po kilku horrorach,wcale nie bylem wypoczety :) reszta teori powiazanych z suplementacja ZMA zostala juz dawno obalona(to ze niby wplywa na produkcje testu ). Zeby miec niedobor zma w diecie to trzeba naprawde sie starac.
Możesz dac linak do tego Divanilu???
Tu się wł±snie mylisz. Nas ztryb życia pwooduje że duża czę¶ć spoleczenstwa ma niedobory magnezu (nei wiem jak z cynkiem) chociazby przez duże spożycie kofeiny, stres. Do tego przy budowie meisni także zużywa się duże ilsoci magenzu. Duża czesc sportowcow jest takze na to narazona.
Po ZMA miałem horrory tez ale przyznam że to nawet ciekawe doswidczenie w kazdym razie swiadczy że wchodzimy w najglebsza faze snu.
Co do produkcji testo to niestety tylko chwyt marketingowy był.
fallenursus
21-04-09, 15:41
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=5755631
tego nie znalem ale u nas i tak niedostepne pewnie ;)
fallenursus
21-04-09, 17:06
tego nie znalem ale u nas i tak niedostepne pewnie ;)
jeden z lepszych srodkow jakie bralem naturalnych. Jak dla mnie testbustery na divanilu (activate,mass fx) czy bromo (hyperdrol x2)dzialaly dosc dobrze. Uwazam ze powinny byc brane w ''sile wieku'' powiedzmy 30 w gore, kiedy juz naturalna produkcja testu sie zatrzymala, lub spadla.wtedy dopiero widac roznice.Jak np. taki 17-18 latek cos takiego bierze niewidze w tym najmniejszego sensu.On nawet nie poczuje efektu.Wszystko tobedzie placebo effect(w glowie) ''bo na czyms jest''
Dla mnie minimum to te 25 lat wtedy już co nieco mozna odczuc choc wiadomo ze im dalej tym te prdoukty beda skuteczniejsze :) sam sie nie lapie w ta granice i szczerze mowiac patzre raczej an takei produkty z ciekawosci.
Jednak trudno ejst to ludziom wytlumaczyc ;)