Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Oceńcie Dietę

Początkujacy
19-04-09, 19:53
Śniadanie 7 – 00
Płatki owsiane 80g
Mleko 0,5% 300g
biały ser 100g

II Śniadanie 9 – 40
Jajecznica z 5 jaj
bułki razowe 2szt.

III Posiłek 12 – 20
serek wiejski 250gr
pieczywo razowe 150gr

Posiłek przed treningowy
Ryż brązowy 80g
filet z kurczaka
Oliwa z oliwek 10g

Od razu po treningu
Glukoza 50g,jak nie masz to kakao/sok
makaron razowy 100gr

Posiłek po treningowy (ok. 40 min. po treningu)
Tuńczyk 1puszka: )
pieczywo razowe

Kolacja ok. 22 – 30
biały ser 100gr
oliwa z oliwek

teraz moje charakterystyki:
Wiek 16 lat Waga ok 69 kg Wzrost 173 cm Typ budowy pomiędzy mezomorfikiem a endomorfikiem oczywiście dieta ta ma być na przyrost masy mięśniowej

Trother
19-04-09, 20:16
jeśli chcesz przybrać na masie to przy twojej budowie ciała na tej diecie nic nie przybędzie....za mało tłuszczy które wbrew wielu opiniom są bardzo ważne i dostarczają najwięcej kalorii. Pamiętaj też by dostarczać kalorii które są źródłem energii a nie puste kalorie znajdujące się w pączkach i innych słodyczach zawierających węglowodany oczyszczone. Popraw Tłuszcze i dieta będzie oki ;)

Początkujacy
19-04-09, 21:23
Co byś dodał by uzupełnić te tłuszcze ? Od razu mówię że jestem osobą która dość łatwo przybiera na wadze co jest spowodowane pewnie genetyką bo cała rodzina ze strony mamy należy do osób hmm pełniejszych, więc nie chce przedobrzyć.A i jeszcze jedno pewnie pod koniec tygodnia będę kupował białko w gejzerze.Gdzie byś je wstawił ?

Początkujacy
19-04-09, 21:30
PS:Zapomniałem dodać jestem dość dobrej budowy,tzn bez ćwiczenia byłem dość umięśniony,szeroki w klacie i barkach,jednak mięśnie te są przykryte warstwą tłuszczu i dopiero po 3 tygodniach ćwiczeń wyszły poza tą granice.

Trother
25-04-09, 11:39
Tłuszcz w diecie nie tylko służy do tego by przybierać na wadze ale też po to by chronić mięśnie od spadków. Dobry jest także przed treningiem bo dla porównania: białko i węglowodany z jednego g dają 4 kcal a tłuszcze aż 9kcal ale ważne jest to by nie przedobrzyć czyli spalić kcal podczas treningu wtedy nie będą się odkładać.
Co do odżywek proteinowych i gainerów to powinno się stosować wtedy gdy nie mamy możliwości zjeść dobrego posiłku i musimy wypełnić ''lukę'' posiłkiem z dużą ilością białka i węgi. np. rano gdy śpieszy ci się do szkoły albo też w szkole tylko pamiętaj że to jedzenie jest najważniejsze i nie zastąpione przez jakie kolwiek odżywki :) pozdro

Trother
25-04-09, 11:51
Co byś dodał by uzupełnić te tłuszcze?

Z tym niema problemu bo pełno jest produktów wysoko tłuszczowych tylko jakie tłuszcze wybrać? -Najepiej wszystkiego po trochu czyli roślinne ,zwierzęce.....
bardzo zdrowe są kwasy tłuszczowe omega3 które sa w rybach które każdy ci poleci bo są zdrowe a białko z tego mięsa łatwo wchłanialne także najlepiej jeść przynajmniej raz tyg dużą porcję ryby na obiad nie rezygnując z tuńczyka który jest w twojej diecie i dobrze że stosujesz oliwę z oliwek.....

Rynju
26-04-09, 22:42
jedz rybki, kup omega3 w tabs, zacznij stosowac ta diete, nie jest zla :) zobaczysz efekty, doszlifujesz sam na sobie skoro latwo przybierasz na wadze musiz sie przekonac

Trother
27-04-09, 10:52
omega3 w tapsach albo tran też jest dobry i jeszcze wit ma trochę