Zobacz pełną wersję : Bcaa
BCAA anty-katabolik, jakie polecacie ?
Najtansze jakie znajdziesz :)
Podpowiem że pewnie ebdzie to BCAA xtra lubb xxl z activlaba, fitmax lub olimp.
Ale pewnie jakosciowo nie bedzie to najlepsze wyjscie ? Bo jezeli o to chodzi to wole doplacic i miec cos dobrego oczywiscie :)
BCAA jakosciowo zbytnio sie nie roznia ;) wybierz z tych firm co Ci podal Symu a nie bedziesz zawiedziony ;)
j.w. jakoscia nie moga sie dużo różnić, kwestia tego że niektóre firmy mogą oszukać i dać n. mniej BCAA ale w przypadku powyzszych to nie wchodzi w gre, a jakośc da się łatwo sprawdzić. Otwierasz kapsułke i sprawdzasz językiem - im gorzej smakuje tym lepsze xD
Hehe, ok, dzieki wielkie :)
A jeszcze jedno mi wpadlo do glowy. Ile tego kupowac, jak dawkowac, bo nigdzie nie moge info na ten temat znalesc ???
Ile wazysz i jak trenujesz ( wszelkie sporty jakie uprawiasz)?
165 cm, 55 kg (z tendencja wzrostowa :)), obecnie 2x w tygodniu sksy, po 1 w siatke i gale. Do tego w najblizszym czasie dojdzie/zamieni muai thai 2x w tygodniu. Treningi na silce raczej srednie, 5x w tygodniu.
5x w tygodniu na silce?? chyba troche za duzo.
Ogolnie bierz okolo 3g przed i po kazdym z treningow.
Za duzo ? Wydawalo mi sie, ze git :)
Ile minut przed i ile po (biore jeszcze odzywke bialkowa) ?
http://allegro.pl/item607508514_activlab_bcaa_1000_xxl_tabs_240_kaps _mega_bcaa.html
kupic takie tabsy czy:
http://allegro.pl/item607675976_activlab_bcaa_l_gluta_xtra_1000g_wyd ajne_promocja.html
??
musisz miec jakis czas na regeneracje a tak to codziennie dajesz organizmowi w kosc.
Bierz proch.
MolderDist
19-04-09, 00:07
Strasznie mało wazysz, to jak anorektyk prawie :/
Musisz mieć strasznie szybką przemiane, więce jeżeli WOGOLE COŚ chcesz przytyć to wywal tą siatke albo MT - wogole MT to dla Ciebie śmierć chyba będzie :/ i do tego jeszcze 5 x siłka - z tym wszystkim to zamiast przytyc będziesz jeszcze chudnął.
I 3 g bcaa to jest nic. Nie masz prawa poczuć takiej dawki bcaa...
Kup sobie Bcaa Xtra z Activlabu bo masz bcaa + glute za darmo.
Jest w prochu więc pije przed, w trakcie i po treningu jeżeli wogole myślisz o przytyciu.
Zrób jak uważasz, ale jestem pewny, ze tym sposobem co teraz chcesz to za rok będziesz się bił w czoło.
elo
Przy 165 to nic dziwnego taka waga :) Wygladam normalnie, nie jestem jakis chudy.
MT bedzie smierc, ale nie wazne :) WYpowie sie ktos jeszcze co do dawki bcaa, bo juz sam nie wiem ile tego brac ?
Co do 5 treningow to z bcaa nie bedzie git ? Bo mi pasuje takie cos, na siatke w sumie chodzic nie musze to wywale.
slim shady
19-04-09, 10:06
Jak robisz mase to 5 treningów zaduzo, nie jesteś zawodowcem co ma nieskończoną ilość środków do regeneracji, mięśnie muszą mieć czas na odpoczynek bo nie będą rosły. Według mnie mozesz brac 5 g przed treningiem i 5 g po
Dobra, dzieki. Zaloze jeszcze jeden temat zeby to wszystko skoordynowac i dam do sprawdzenia 'diete' trening :)
osobiście tego BCAA co Ci tu polecają nie kupiłbym lecz jak na Twoją wagę i wiedzę na temat siłki itp. od czegoś trzeba zacząć i z czasem złapiesz się za lepsze produkty... lecz na samym BCAA to cudów nie zrobisz :)
slim shady
19-04-09, 15:17
Na lepsze rzeczy przyjdzie czas, i tak uważam to Bcaa za bardzo dobre i cały czas je biore
a ultimate nutr. 12,000? ujdzie?
MolderDist
20-04-09, 15:56
Przlicz sobie ilość aminokwasów w opakowaniu, proporcje leucyny (najważniejsza), waliny i izoleucyny, do tego cene i być może dodatki. Wtedy Ci wyjdzie co warto kupić.
no racja. wystarczy ruszyc głową:)
bcaa z treca jest zadowalające jakościowo jak i cenowo
Moim zdaniem najlepsze jest Olimpu biore same suple z olimpu i sa pozadane efekty
pozdroo
Chesterxxxxx
22-04-09, 12:22
Olimpowi mowimy stanowcze NIE jesli chodzi o BCAA, raz bralem to prawie 0 dzialanie antykatabolicznego, regeneracja przecietna poza tym od samego BCAA nie ma efektow, lipna dieta, brak systematycznosci, niskie zaangazowanie, zbyt czeste trenowanie np. 5 x w tygodniu i nawet BCAA nie pomoze a juz na pewno nie Olimpu, takie moje zdanie po zjedzeniu 750kap.
Ja mam takie pytanie do Wszystkich tak naprawde...z tego co czytalem gdzies w necie, chyba nawet na forum dowiedzialem sie, ze sa tylko 2 firmy ktore sa atestowane przez Trenerow ktorzy przygotowuja Kulturystow do zawodow, to ma oznaczac, ze jak masz napisane: 99,9% Mononohydratu Kreatyny w 100g to oznacza wlasnie tyle a nie jak kiedys bylo z HI-TEC`iem, ze ich gainery chyba zamiast 30g bialka/100g mialy max 15g czy cos takiego
No wiec te Firmy to Inkospor i MLO aktualnie BioTech, ich suplementy nie porazaja iloscia czy to na Allegro czy na polkach Sklepwych, odnosnie Inkospor to ceny sa delikatnie mowiac wygorowane ale kto nie zaplaci za gwarancje skladu? Nigdy na Naszym forum nie bylo zadnego ich suplementu w Polecanych...
MolderDist
22-04-09, 15:39
Bo ich produkty nie są innowacyjne, a na dodatek zbyt drogie.
A firmy mają przeprowadzane badania ze składami, więc o wałki raczej trudno. Jeżeli są to taczej tylkow białkach i gainerach nie w suplementach.
Molderist powiedz mi proszę który z supli na naszym rynku został przebadany poza biakami ( ktore zostaly przebadan eprzez klientow)??
Przebadanie chocby 10% supli na naszym rynku graniczy z cudem. A badania przeprowadzone przez producenta można zrobić mniej wiecej w godzine w photoshopie.
Popatrzcie na takiego XPanda przebdanie wszystkich substancji to koszt kilku-kilkunastu tys, a co meisiac jest nowa partia xD
O wałkowanych mutant massie moglismy sie dowiedziec z Czech, o koksie w venomie nie wiedzielibysmy do usranej smierci gdyby nie FDA.
Myślę że nasza pewnosc skladu to tylko zaufanie do marki. Dla mnie takimi firmami sa wlasnie inkospor i olimp. Niestety ceny inko sa kosmiczne a i do tego sklady bialek takie sobie jednak masz pewnosc ze nic nie masz dosypane tam :)
Atest trenerow ktorzy przygotwuja do zawodow hmmm....... lipa jakas cos mi reklama smierdzi. Wiem że zwiazki podnsozenia ciezarow, olimpijskie itd. sprawdzaja suple zanim je podadza zawodnikom ale to naprawde wybiorczo.
AAaa no i tu warto przytoczyc sprawe z DHEA w l-carnitynie ultimate chyba ;) walki moga byc wszedzie
LeBron23LBJ
22-04-09, 16:21
bcaa olimpu skladem jest dobre, przewaga leucyny, cena nie jest wygórowana, ale nie bralem wiec niewiem jak efekty, duzo jednak zlych opini slyszalem a tu kolejna
Prawda ejst taka ze 90% BCAA ma sklad 2;1;1 i tu nie ma duzej roznicy, czy dobre bcaa tez latwo rozpoznac wystarczy rozwalic kapsulke i im mniej zjadliwe tym lepsze.
Efekty..........nie wiem czego konkretnei ludzie sie spodziewaja. Konkretne eekty czuc przy duzych dawkach tak to tylko mzoemy uwierzyc ze dzial ;)
fallenursus
22-04-09, 16:38
Purple Wrath mysle ze jest najlepsza mieszanka bcaa i innych rownie dobrze przydatnych w treningu zeczy.
moze mam to we lbie,ale z PW o wiele latwiej mi przebrnac przez aeroby po silowym.jesli tyle trenujesz i uprawiasz inne sporty napewno ci sie przyda.Niestety jedyny - to cena.Ale starcza na bardzo dlugo.
i bądź tu madry czlowieku....:pray:
PW fajny produkt BCAA + EAA + pierdoly niestety drogi. SUper tez ejst xtend.
No niestety (a moze i dobrze) wybor na rynku jest taki (choc juz coraz mneijszy) ze trudno wybrac cos najlepsze, jedyna metoda to metoda prob i bledow ;)
fallenursus
22-04-09, 17:27
sek w tym ze PW czujesz jak dziala dzieki tym wlasnie dodanym pierdolom :)xtend'a tez mialem i po PW sie lepiej czuje chociaz xtend lepszy byl smakowo :)
Fallenursus jak mniemam mieszkasz w Kanadzie ;) Jakie krajowe firmy tam są popularne??
dzisiaj pierwszy dzień będę szamać purple wrath ale pewnie nic nie poczuję :P
rzeczywiście wydajne są i ja będę stosować je codziennie (2 miarki w DT i 1 miarka w DN) i z tego co wyliczyłem starczą na 2 miechy...
fallenursus
22-04-09, 17:48
wsumie nie znam krajowych oprucz jeden LG SCIENCE bodajze, mam od nich bialeczko z groszku! tak z groszku;) od cholery amino w nim, smakowo...uhm..jak kaseina. Straszny proch taki bardziej jak popiul w sumie wszedzie lata jak sie zatrzesie;)Ale cenowo bardzo dobry i 26gr bialka na dawce.Mieszam to bo same to raczej nie do przelkniecia:) Lipotropic Protein sie zwie.
PVL chyba kanadyjskie o ile sie nie myle.Ja i tak suple to kupuje na necie ze stanow- buildingbrawn.com bo najtaniej. Efredyna u nas legalna :) coprawda w sterzniu nie wiekszym jak 8mg na tabsa, no ale zawsze mozna wziasc przeciez kilka nie?:P
Wiecej capsow da sie polknac to nie problem ;)
Pea protein wlasnie widze dosc popularne w USA/Kanadzie tyle że ja widziałemz NOWa
Ciekaw byłem jak wyglada sprawa z PVLem i interactive.U nas pierwszy dobrze znany , drugi mniej a szkoda bo ma fajne produkty i ciekaw jestem jakie tam o nich opinie ;)
Jak juz pisałem moim zdaniem Olimp jest najlepszy ale jak kto uwaza ..
Taaa tylko ludzie mysla zee jak cos sobie wezmie to bd jak bóg wie kto wygladal ze go to "rozjebie" ...
Ze cos wezmie i odrazuu jest najszerszy :]]
pozdro
BCAA olimpowe jest ok jak kazde inne a tak to nie ocenialbym wszystkich produktow pod katem marki, bo jak kazda ma niwypaly i dobre pozycje.
Ja np. tak oceniałem Activlaba ogolnie miał zawsze dziwne , nieciekawe produkty w kolorowych opakowaniach. Teraz mam zamiar kilka produktów ztestowac.
fallenursus
22-04-09, 20:15
najpopularniejsze produkty po tej stronie wody...uhm..BSN -no bo przeciez Coleman na nich taki wielki ;P(jak dla mnie to shit nie z tej ziemi nadodatek drogi) Optimum Nutrition- bardzo dobre bialka lecz teraz podrozaly, Universal- sam popieram storma/shocka :), Controlled Labs, to z tych co robia dosc dobre niehormonalne zeczy. Ludzie maja tendencje do napalania sie do PH teraz wiec zawsze ktos z czyms wyskakuje na rynek i sie sprzeda, przewaznie same klonowane Superdrole czy Haladrole itp, shity co ryja watrobe gorzej od antka.FDA sciga i co chwila cos banuja.
A ze teraz w kanadize olimpiada bedzie wiec coraz ciezej o ''dobre'' zeczy :):twisted:
dzisiaj wziąłem z rana magnez plus wit. B6 (100% dziennego zapotrzebowania) shock therapy (500% dziennego zapotrzebowania w wit. B6) purple wrath również wziąłem (500% dziennego zapotrzebowania w wit. B6) i chyba a nawet na pewno za dużo tego B6 jest :) bo dzisiaj efektem ubocznym tego było (tak mi się wydaję, że przez to) że przez pierwszą część treningu czułem takie delikatne kłucie igiełkami od pasa w górę... miał ktoś podobny objaw ? wiem, że zrezygnuję z rannej dawki magnezu i B6 bo nadmiar tej witaminy szkodzi...
Nie zakładam nowego tematu bo mowa tu też o aminokwasach z Controlled Labs :)
beta alanina z purple wrath raczej.
jest napisane B6 (500% Dziennego zapotrzebowania) wziąłem 2 miarki plus shocka jedna miarka 500% plus rano 100% daje 1600% dziennego zapotrzebowania- i te igiełki/mrowienia są zapewne od nadmiaru B6
A ja obstaje dalej przy BA ;) wez samego PW to zobaczysz. Po kilku dniach sie przywyczai organizm. Ja sie po czystej BA malo nie pochalastalem przez igielki.
Sam w roznych stakach , witaminach , jedzeniu jem jakies kosmiczne ilosci B6 choc nie wiem po co tam tyle tego laduja.
fallenursus
22-04-09, 23:19
jest napisane B6 (500% Dziennego zapotrzebowania) wziąłem 2 miarki plus shocka jedna miarka 500% plus rano 100% daje 1600% dziennego zapotrzebowania- i te igiełki/mrowienia są zapewne od nadmiaru B6
igielki,swedzenia, to od beta alanine w szoku i pw :) zawsze to mam szczegolnie na glowie pod wlosami.
czyli mam się tym nie przejmować i przyjmować dalej z rana witaminę b6, shocka W DT 1 miarkę, 2 miarki PW w DT i 1 miarkę w DN ?
fallenursus
22-04-09, 23:24
ja tam w nietreningowe nie wale nic....wysilku 0, nie spalam tyle zeby czeba bylo dokladac
Prezydent_1c
23-04-09, 12:05
W dni nietreningowe tylko opłaca się jeść regeneratory jakieś pod różnymi postaciam- przynamniej ja tak robie ;)
Prezydent_1c
23-04-09, 21:09
Night Protein Blend Olimp - białko
BCAA trec też można się doładować
Recovery wszystkiego typu magic milk itp. ;)
Poszukaj, sporo tego jest w sklepach :) Ja zazwyczaj stosuje wymienione przezemnie 3 produkty i jestem zadowolony ;)
fallenursus
23-04-09, 21:43
a ja stosuje ok 50g serwatki. :evil:
na noc serek lepiej. mialem inwestowac w cos na noc,ale choc wtedy niech se organizm naturalnie sie pozywi. kostka na dwa razy i jest ok.