Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Cykl nr.1

Fehu
17-04-09, 17:08
Witam zdecydowałem sie od maja uderzyc w cykl.. info profil

i widzę go tak:
-przede wszystkim dieta +uzupełnienie jej białkiem będzie to ostrowia WPC
-kreatyna mono (vitalmax) 900g bedzie na dwa razy
-dextroza prawdopodobnie vitalmax 1kg
-aminokwasy hmm mam problem jest tego dużo i są dość drogie więc poszukuje dobrych i dość ekonomicznych SŁUCHAM PROPOZYCJI
-na koniec sprawdziłbym sobie te AAKG z treca 120 kaps
FUNDUSZE
obecnie 200-300zł ale do maja mamy czas

slim shady
17-04-09, 17:57
-dextroza prawdopodobnie vitalmax 1kg ------- zły pomysł
-aminokwasy hmm mam problem jest tego dużo i są dość drogie więc poszukuje dobrych i dość ekonomicznych SŁUCHAM PROPOZYCJI ---- Bcaa xtra z ActivLaba + l-glutamine tylko słaba ropszuczalnosc wiec polecam bzposrednio do ust sypać, dobry stosunek ceny do jakości
-na koniec sprawdziłbym sobie te AAKG z treca 120 kaps
FUNDUSZE ----- według mnie jak narazie szkoda kasy wystarcz Ci pompa z mono do szczęścia ;)

dociągnij ten staz do 6 miechów

Fehu
17-04-09, 19:06
Ze stażem to spokojnie.. w maju bedzie 6-ty miesiac regularnego cwiczenia ale mam też pare miesiecy stażu nie regularnego cwiczyłem bez planu (juz kiedys to pisałem)
a co do dlaczego dextroza zły pomysł chodzi Ci o firme czy ogołnie?

slim shady
17-04-09, 19:14
ogólnie, producenci ją wciskaja, i bajerują, że transport kreatyny wzrasta o 50 %, a to jest nie prawda, dextroza jest to cukier prosty za który przepłacasz, normalnie taniej kosztuje cukier. Niestety dextroza nic nie daje przy stosowaniu kreatyny, mozna jej uzywać do podniesienia poziomu insuliny we krwi przed jakimiś maratonami :P a cukier jak cukier moze pójść w fat

Fehu
17-04-09, 20:59
to zostana aminokwasy+ mono

luo
17-04-09, 21:09
http://www.allegro.pl/item607675976_activlab_bcaa_l_gluta_xtra_1000g_wyd ajne_promocja.html
120zl z przesyłką i masz te bcaa na 2 miechy

fallenursus
17-04-09, 21:24
jedne z najlepszych aminokwasow na rynku to chyba Purple Wrath ,pucha styka na 2 miechy, dosc drogie sa jednak.Ale maja duzo innych dodatkow jak beta alanine,cytruline malate(nie mam przed soba bym sprawidzl bo w pracy siedze) i jakies tam inne. Zauwazylem biorac to ze aeroby bardzo latwo sie robi:) To sie pije podczas treningu.

p_narozny
17-04-09, 22:55
Po co aminokwasy do mono? Mono tez dziala antykatabolicznie.. Aminokwasy proponuje po cyklu a na cykl samo mono i bialko do uzupelnienia, potem po cyklu bcaa/glutamina..

MolderDist
17-04-09, 23:33
ogólnie, producenci ją wciskaja, i bajerują, że transport kreatyny wzrasta o 50 %, a to jest nie prawda, dextroza jest to cukier prosty za który przepłacasz, normalnie taniej kosztuje cukier. Niestety dextroza nic nie daje przy stosowaniu kreatyny, mozna jej uzywać do podniesienia poziomu insuliny we krwi przed jakimiś maratonami :P a cukier jak cukier moze pójść w fat

Właśnie podniesienie poziomu insuliny oznacza o wiele lepszy transport kreatyny i wszystkich składników odżywczych - właśnie w tym celus tosuje się dekstroze ;-)

Jednak zgadzam się, że dekstroza to zły pomysł, gdyż porcja tego powinna wynosić 50-100 g

Do autora: 5 miesiecy to krótko. Na samej diecie powinieneś mieć dobre efekty jeszcze, serio. Jeżeli już się napaliłeś na cykl to do tego Bcaa Xtra z Activlaba wychodzi najlepiej. Sam biore 3 puszke już i nie przestane.

Do p narozny Po co bcaa do mono? A po to, że w bcaa jest leucyna, która działa silnie anabolicznie, antykatabolicznie, podnosi poziom insuliny co wszystko wpływa na lepsze efekty. Bcaa można brać cały rok z dobrymi korzyściami, ale odradzanie brania bcaa do cyklu i radzenie brania PO cyklu jest poprostu śmieszne. Mono nie działa stricte antykatabolicznie...

p_narozny
18-04-09, 02:32
Jednak dziala, a mono z dobra dieta wystarcza mu na 1 cykl, ma ograniczone zasoby jesli chodzi o kase, wiec to nie jest smieszne tylko rozwazne, bcaa ograniczy spadki po mono, utrwali cykl, zrobilem tak jak poradzilem i efekt jest zadowalajacy, pozdro.

slim shady
18-04-09, 12:31
przy masie bcaa nie jest koniecznością

Fehu
18-04-09, 17:06
Dobra dobra panowie dzisiaj chce już zamówić...
-mono vitalmax to zielone
-bcaa activlab 500g
teraz dobra sposób uzycia:
kreatyna:
-2x5gr ile ciągnąc cykl? będę dysponował sporą ilością
bcaa:
-Dt 2x10 DNT 1x10g yyy co owocuje 3x20+4x10=100gr tydzień starczy na 5tyg
Na powyższy zestaw mam kasę już na dziś, ale jęsli warto coś jeszcze dodac to piszcie a kase na pewno zorganizuj tylko co dodac?
myślałem nad białkiem, ale myślę ze lepiej zainwestować ta kasę w naturalne jedzenie...

slim shady
18-04-09, 22:32
Jak pierwszy cykl to myślę ze standardowo 6 tygodni będzie spoko
Zainwestuj w dietę i będzie ok ;)

MolderDist
18-04-09, 23:58
przy masie bcaa nie jest koniecznością

A cóż na masie jest koniecznością tak prawde powiedziawszy? ;-)

Do autora:

W nie treningowe nie dawaj bcaa. Za to dodaj po 5 g przed i po treningu bo 10 g to z pewnością za mało.

slim shady
19-04-09, 00:05
A cóż na masie jest koniecznością tak prawde powiedziawszy? ;-)
dieta napewno ale to przy wszystkim ;)
a bcaa jak woli, w dni nie treningowe nie jest koniecznoscią przy czym na dłużej starczy

MolderDist
19-04-09, 00:08
Dokładnie, w NT niech odpuści kosztem dodania do treningowych. :-)

Fehu
19-04-09, 08:48
Dzięki za radę..Jak ktoś może zna jakiś fajny sklepik online prosze o wysłanie link-u na PW