Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nadgarstek

Anaboliczny Koks
16-04-09, 22:52
Witam

Dokładnie 13 marca ,na treningu kick boxingu skręciłem sobie nadgarstek ,najprawdopodobniej za mocno skręciłem rękę przy sierpowym . Mamy 16 Kwietnia czyli już pond miesiąc jestem bez siłowni . U lekarza byłem ,stwierdził po zrobieniu zdjęcia ,że kości są w porządku i ,że to wina mięśnia. Na to dał mi skierowanie na lampę solux ,więc chodzę prawie codziennie naświetlam i owszem mogę już skręcać nadgarstek itd ,ale gdy mam skręcony boli mnie w jednym miejscu .
A mianowicie tutaj .
http://i39.tinypic.com/2dlmyj5.jpg

Straciłem na to całą maść i dalej boli . Proszę o jakąś poradę ,może o maść jakąś ,albo tabletki . Mam jeszcze 10 wejść na solux .

Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi :).

adonis18
17-04-09, 00:39
przerwa aż przestanie boleć. lepiej przystopowac nawet na 2 mce niż nabawić sie poważniejszej kontuzji. póki co mozesz rekreacyjnie robić przysiady, brzuchy, skłony, wszystko co nie bedzie nadwyrężało łapy.
a tak w ogóle to ja koorwa nie wiem jak wy sie połamusy rozgrzewacie. od kilku ładnych lat ćwicze uderzane i nigdy nawet wybitego nic nei miałem... ziomki to samo. jeden nadgarstek, drugi paluchy, trzeci kostka :errf:
powrotu do zdrowia życze ziomeuś
elo

pey
17-04-09, 11:20
Próbowałeś Altacet żel lub tabletki do rozpuszczania w wodzie (okłady) ? Jeśłi nie to spróbuj...

Anaboliczny Koks
17-04-09, 11:49
pey - nie ,dzisiaj się wybiorę do apteki i kupię
adonis18 - uważasz ,że na treningu prowadzonym przez trenera byłem ,źle rozgrzany? To było spowodowane raczej tym ,że bandaży zapomniałem ;d

pey
17-04-09, 12:50
Każde skręcenie, zwichnięcie, nadwyrężenie lub nadciągnięcia i jakby to nie nazwał, niesie za soba niestety uboczne skutki. Cierpi kość, mięsień / ścięgna - czas na zagojenie sie urazu wewnętrznego może trwać miesiąc , trzy lub rok lub dwa - różnie. Ważna profilaktyka leczenia, systematyka okładów itd.

Anaboliczny Koks
17-04-09, 15:55
No przez 2-3tygodnie codziennie miałem rękę ,zawiniętą w tym momencie już nie i nią ruszam ,staram się nie nadwyrężać :)