PDA

Zobacz pełną wersję : Co jakiej firmy kupic...

damian1987r
15-04-09, 22:21
Witam..

Więc tak.. mam 21 lat i zamierzam "cos" z soba zrobic chce zaczac cwiczyc
mam 170 cm i waze 70 kg

chce kupic sobie odrzywki bo wiadomo ze pomagaja i problem jest taki ze nie wiem jakiej firmy...
chce kupic kreatyne, bialko, hmb, tauryna , gainer l-glutamina jezeli mozecie to prosze wyszczegulnic co z jakiej firmy kupic no i w jakich ilosciach.. no bo nie wiem czego ile sie bierze :) aha i ceny nie graja roli ma byc pozadna firma..
tak czytalem i myslalem nad ULTIMATE NUTRITION no ale nie wiem..

No i prosze o zrozumienie bo pewnie dla was ten moj temat jest debilny no ale jak mowie nigdy nie mialem z tym stycznosci a jezeli juz sie zdecydowalem na kupno to chce kupic cos dobrego.
pozdrawiam

kamilaguna
15-04-09, 23:08
na poczatku nie bierz sie za odyzwki. zacznij trening ogolnorozwojowy, pocwicz na nim przez jakis miesiac-dwa a pozniej uloz sobie plan treningowy. Po pierwsze musisz sobie rozpisac diete(masz w podwieszonych), to podstawa, pozniej wez sie za ogolnorozwojowke. Na poczatek jezeli chcesz to kup sobie glutamine i ewentualnie jakies bialko lub gainera wedlug brakow w diecie. Glutamine polecam Gluta Fusion(firmy Hi-Tec) albo L-Glutamine Extreme(firma Trec). Jezeli chodzi o reszte to uloz sobie najpierw diete i zobacz jakie masz braki, czego Ci w niej brakuje a pozniej pytaj o firme. Pozdrawiam

pimols
16-04-09, 07:42
no witam z rana kawa cukier i smietana
a wiec pierw ogolnorozwojowka przez powiedzmy miesiac wiesz przyzwyczaisz sie do ciezarow ,technike wyrobisz sobie bo to jest najwazniejsze
dieta + trening na mase i efekty beda napewno z odzywek to jedynie bialko,gainer,carbo do uzupelnienia diety na kreatyny masz czas:)

pozdro:smile:

skajłoker
16-04-09, 12:46
co do odzywek to polecam białka firmy vitalmax,natures best,megabol produkt isoplex smak bananowy sprawdzony bdb no i produktyfirmy bsn np syntha lean dessert
jeżeli chodzi o gainery to mutant mass pvla
kreatyny to w twoim przypadku monohydrant polecam firmy prolab niestetyposzływ góre bo kosztują 50zł z a kiedys mozna było wyrwac za 30
hmb to olimpa mega capsy troche od nich jebie no ale...ale tylko od mega capsów zwykłe są wpozo
co do kreatyny to vitalmaxa zielona jest dośc tania pozdro

damian1987r
16-04-09, 21:49
tak wiem własnie ze przed odzywkami musze z miesiac conajmniej cwiczyc bez no ale wlasnie po tym czasie chcialbym zaczac brac te odzywki i chce zebymi to pomoglo mam zamiar kupic Kreatyna,bialko,tauryna,hmb,gainer,l-glutamina co o tym myslicie?

galanter
16-04-09, 21:58
miesiac to troche malo jak na okres po ktorym chcesz wziasc suplementy, a pozatym to jaki ty masz cel a te suple ktore wymieniasz np ze chcesz kupic białko i gainera, poczytaj troszke bo ja narazie nie rozumiem o co ci chodzi