Zobacz pełną wersję : Temperatura wody a bialko
Czy wysoka temperatura wody, ktora mieszam z proszkiem moze jakos zaszkodzic jakosci bialka ? Wrzatku nigdy nie wlewam, ale taka goraca czasem mi sie zdarza, co o tym myslicie ?
slim shady
14-04-09, 21:48
ale po co gorącą ? zimną wode a najlepiej mleko, białko w pewnej temperaturze traci na wartosci
kranowe pewnie przegotowuje i dlatego. tez nie zawsze mam zimna mineralke, wiec gotuje, ale trzeba ostudzic. letnia choc.
Nom, chodzi mi o to, ze kranowe przegotowuje. Czyli musi byc zimna ? OK, dzieki.
musi byc zimna ! inaczej zajsc moze denaturacja bialka np. i juz jest bezwartosciowe ;]
no,zle sie wyrazilem, letnia czyli taka w sam raz a nie ice, z lodowki zamrrazalki:)
białko w gorącej wodzie traci swoją wartość , wiem ze w ciepłej lepiej sie miesza ale nie takim kosztem , uzyj lepiej miksera