Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Moj 1 cykl.. :)

trzask123
14-04-09, 15:00
Witam. Mam 16 lat i 180 wzrostu. od kilku miesiecy chodze na silownie. Mam juz rozpiske i odpowiednia Diete. Otoz Chcialbym zaczac swoj pierwszy cykl na sile. Myslalem co do odzywek lecz tez profesjonalnie sie na tym nieznam. Chcialbym zakupic Jabłczan Kreatyny TCM OLIMP + aminokwasy BCAA i do tego jakis gainer typu OLIMP Gain Bolic 6000 z zawartoscia bialka okolo 30%. Czy to Bedzie dobre rozwiazanie? Co o tym myslicie? Chcialem z początku zakupic jabłczan kreatyny + hmb lecz o hmb zbytnio pozytywnych opini nieslyszalem :) prosze o Odpowiedz :)

know1126
14-04-09, 15:59
moze na poczatek mono jak na pierwszy. a jablczan potem. samo mono jak na poczatek jest chyba akurat. o hmb mowia ze nie dziala, i cos w tym jest, lepiej w co innego zainwestowac, jak sam napisales. wlasnie bcaa.

Sosna91
14-04-09, 16:05
co do Gainbolica 6000 to on ma ok 15g biała nie 30 ;) monster mass ma ok 25g juz lepiej, zalezy czeggo Ci w diecie bardziej brak bo ja wegli nie to kup samo białko. no hmb sobie odpusc, niby powinno sie mono na pierszy bo po nim sila tez Ci skoczy ale jabłko samo tez mozesz, ewentualnie drugi dalbys mono+jabłko.

regan14
14-04-09, 16:36
proponuje do roku stazu dojechac na sucho
do diety mozna dorzucic jakis gainer
narazie nie ma sensu pakowac w siebie suple
a pozniej mozesz myslec nad czyms

niewula
14-04-09, 21:26
cos mi tu nie pasuje:P piszesz ze chodzisz od kilku miesiecy na silownie (mysle zesie pamieta kiedy zaczelo ale ok) i masz JUZ rozpiske i diete dopiero teraz zaczoles cwiczyc z rozpiska i dieta? co do supli to ja bym ci radzil zaczac od monohudratu ale dopiero wtedy kiedy np przez miesiac juz ci sila nie bedzie rosnac po co zaczynac od jablczany skoro mono na niego podziala? chyba ze wczesniej juz cos bylo

slim shady
14-04-09, 21:34
jabłczan jest drogą formą, nie wiem czy warto na początek tyle kasy wydawac na cykl

trzask123
15-04-09, 20:28
Dokladnie Zaczolem w polowie Listopada. Robilem z poczatku sile ogolna. Od stycznia dostalem Rozpiske co i jak.co Do supli mam jeszcze jedno pytanie czy do mono mogl bym dodac aminokwasy??? Czy to by bylo dobrym rozwiazaniem?

kastorius
15-04-09, 20:38
po co ci kreatyna w tym wieku? twoj organizm w tym wieku to bomba chemiczno - hormonalna a ty chcesz jeszcze pobudzac miesnie do wiekszego wysilku. poczekaj z ta kreatyna, narazie zrob dobry trening + dobra dieta, nie potrzebujesz zadnych boosterow miesniowych zeby osiagnac to co mozesz osiagnac, krete dowal jak bedziesz mial juz dobry staz, jak przestaniesz rosnac mozesz pobudzic organizm bardziej

BoloYeung
16-04-09, 16:23
narazie spróbuj wyciągnąc z mięsni maximum wszystkiego co mozesz jeśli będziesz czuł ze twoje treningi nie są juz takie efektywne jak wczesniej wtedy mozesz pokombinować z kreatyna ale to jeszcze troche długa droga paru miesięcy conajmniej

Tajfuniarz
16-04-09, 16:26
BoloYeung napisales to co kolega wyzej :P nic nowego nie wniosles do tematu

a co do autora zrób tak jak mowi kastorius (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=12566) :) pozdro i sory za spam

sts
16-04-09, 16:38
Tajfuniarz zmień avatar bo wyglądasz tak jak LG z tą strzykawą i się będzie mylić ;D

Tajfuniarz
16-04-09, 16:46
niech ig zmieni :P mam ten avatar od ....dlugo :D i nie zamierzam go zmieniac :D

BoloYeung
16-04-09, 16:47
Tajfuniarz a Ty odgapiłeś sobie obrazek w oknie od kolegi "lg" ;)

Tajfuniarz
16-04-09, 16:55
milcz sam odgapiles wpisz sobie w google "avatar kulturystyka" ten ktory mam ja i ig jest jednym z pierwszych ktore sie wyswietla , najwyrazniej mi i dla ig przypadł do gustu i juz
bolo jesli nie wiesz o co chodzi to lepiej sie nie odzywaj

Młody
16-04-09, 17:38
w tym wieku możesz jeść jedynie aminokwasy gainery i białko nick po za tym więc sobie wybierz co chesz i koniec tematu żadnych kreatyn itp