PDA

Zobacz pełną wersję : jak to wkoncu jest

mati33277
14-04-09, 14:45
siemka chcialem spytac czy jak trenuję to mogę jesc sobie np 3 posiłki dziennie tylko ????? czy muszę jesc 5-6 razy dziennie ?????bo na forum czytałem ze można jesc i 3???a gdzies,indziej że nie ???

know1126
14-04-09, 16:07
mozna, zawsze mozna, nikt nie zmusza do 6:) ale powinno sie rozkaladac na 5-6. zalezy tez jakie masz predyspozycje co do tycia itd. ale ogolnie jesz mniej na raz to lepiej sie to przetwarza, szybciej wchodzi tam gdzie trzeba a ie tam gdzie nie trzeba. a jak sie zapchasz powiedzmy michą ziemniakow plus dwa kotlety i micha surowki to... kiepsko dla organizmu kulturysty po prostu. zobacz zreszta jak wygladaja diety a odpowiedz sama sie nasunie.

mati33277
16-04-09, 18:32
ja bd jadał jakies 4 góa 5 razy dziennie np jajka z ryżem,biały ser,chleb razowy,jogurty maślanki pomidory,szynkę własnej roboty np można także jeść kiełbasę??? np 2 kromki chleba razowego no i troszkę kiełbasy?? A i gdzieś czytałem że przed snem można wypić szklankę mleka np prawda to ???????? wody można pić ile się chce????

Damian st-ce
16-04-09, 19:48
Musi być co najmniej 6 posiłków dziennie. Jednym z powodów jest to, że całą ilość białek jaką musisz zjeść przez cały dzień, nie możesz dać w trzech posiłkach, ponieważ nie wchłonie Ci się tyle białka na raz. Jedząc rzadziej posiłki zmniejsza się wchłanianie składników odżywczych. Kiełbasę tłustą na masę raczej odradzam, pieczywo razowe może być, jajka, ryż ok :) Jeśli mleko to tylko rano, na kolacje twaróg.

mati33277
16-04-09, 21:01
ok postaram się stosować do tego co mówisz.

pimols
16-04-09, 22:51
ok postaram się stosować do tego co mówisz.
poczytaj podwieszone tematy poszperaj na forum a znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania oraz wiele innych ciekawych,waznych rzeczy:)

pozdrawiam