Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaka najlepsza praca dla studenta?

Ziomek90
13-04-09, 18:19
Temat poświęcony przyszłym, jak i obecnym studentom. Jaka praca jest przyjemna i za godziwe pieniądze? Ja np. myślałem o pracy w jakimś sklepie z odzieżą typu Cropp, House, czy Diverse... lub o pracy kelnera (pensja + napiwki), chodzi mi o pracę, żeby zarobić a specjalnie się nie narobić;P

pablo28
13-04-09, 18:32
to napewno nie kelner ja byłem w sezonie w zeszłym roku-prze*ebane. To juz lepiej w Croppie :)

Sosna91
13-04-09, 18:42
truskawki wisnie, ogórki :D

nie no joke.

nie ma pracy zeby sie nie narobić, bynajmniej w trakcie studiów, nmo chyba ze znajomosci.

szukaj juz w zawodzie roboty. a noz moze coś znajdziesz

Damian st-ce
13-04-09, 19:04
Chciałbym znaleźć pracę, która by była lżejsza od spania i przyjemniejsza od seksu :)

Miodowar
13-04-09, 19:44
spytaj ferdka kiepskiego ... on tez szukal takiej pracy zeby zarobic a sie nie narobic ... ale chyba nie znalazł:)

Fehu
13-04-09, 19:56
W sumie jak dość ciekawie wyglądasz to szukaj pracy w sklepach z markową odzieżą...(może być trudno), na kelnera powinno być dużo łatwiej ale też zależy gdzie... czas kryzysu... Zawsze mozesz jeszcze pieski wyprowadzac xD pomagać starszym babcią...

slim shady
13-04-09, 20:03
męska dziwka, striptizer

magic_key
13-04-09, 20:42
degustator piwa :)

Jolly
13-04-09, 20:49
Ja chwalę sobie swoją, czyli instruktora w klubie fitness. Oczywiście zarobki nie są zbyt imponujące(jak to w przypadku 1/2 etatu), ale sprawia mi przyjemność, fajnie się pracuje. A jakie laski :]

//Jolly

Rynju
13-04-09, 21:28
nie wezma na instruktora pierwszego lepszego ktory tylko chodzi na silownie ;) Trzeba cos tam poswiecic papierkiem, jakims awf`em, jak podczas studiow to zalezy od studiow, ja nie znalazbym czasu na prace podczas swoich chyba, ze w nocy ale w tedy to bym nie spal skoro ja na silce czasem do 23 jestem, a po do pracy? :D Na wakacje polecam lopate :)
Nie wiem z latwych pracy to nie wiem, moze modelem zostac, do teleturniejow sie zglaszac ?
Dzwonic do TVN GRA i rozwiazywac zagadki ? :D

A jeszcze lepiej to rozkrecic wlasny biznes. Idziesz na kursik, dofinansowanie z unii. Tylko jakis poczciwy biznesplan przygotowany i siup :D
A moze jestes rolnikiem, czy tam masz kawalek ziemi ?
W tedy isc po dofinansowanie, zasadzic orzechy i dogladac co jakis czas. I masz stale dochody z dotacji :) <-- wlasie nad tym pracuje by wprowadzic w zycie, tyle ze u mnie nikt rolnikiem nie jest

Miodowar
13-04-09, 21:30
powiem ci ze teraz ciezko znalezc prace ... kryzys

Rynju
13-04-09, 21:34
moze jakies rekodzielnictwo jesli umiesz cos robic?
albo jakies uslugi jesli znasz sie na czyms?

Sosna91
13-04-09, 21:49
Nie ma pracy dla ludzi z naszym wykształceniem ;p

Jolly
13-04-09, 21:57
Rynju: No właśnie ja nie ćwiczę już, tylko czasami rekreacyjnie. Za stary jestem. Skończy się studia i trzeba będzie pomyśleć o życiu....

//Jolly

know1126
13-04-09, 22:00
bramkarz. troche koksu i wszedzie sie znajdzie robota.

Aponax
13-04-09, 22:05
hmm , ja pracowałem na bramce , i musze powiedziec ze nie fajnie stoi sie na bramce to odradzam. A koks to nie sposob na miche ... Sproboj z koksem dojsc do tego co ig czy vold , nie dasz rady ...

Jolly
13-04-09, 22:10
Taa, stać kilka godzin raczej nie fajnie:errf:

//Jolly

Aponax
13-04-09, 22:30
ogolnie to nudne , nie dla mnie stanie i patrzenie czy ktos sie nie bije. bedac na bramce dostalem 2 razy po papie (gdyby nie koledzy z fachu pewnie wyladował w szpitalu) , bardzo nei wdzieczna praca ;] , lecz laseczki czasmi rozmawiaja po pracy z bramkarzami ^^

Blackphoenix
13-04-09, 23:57
Ja na razie mam dylemat gdzie będę pracował w wakacje, coś czuję ze wyląduje w McDonaldzie :D :P

klocur
14-04-09, 00:14
a np. dostawca pizzy ?

Symu
14-04-09, 00:29
dobra robota bo czesto placa od wykonanego kursu ;) i idzie dużo obrócić jak masz farta.

Rynju na instruktora fitness wystarczy kurs.

dZiECiUCh_88
14-04-09, 06:02
masz jakieś zainteresowania?? co bys chciał rbić?? jakiego typu praca Cię interesuje?? jeśli niemasz wiekszych ambicji pracuj w ochronie... zawsze potrzebują ludzi a czas pracy można z regóły w dużym stopniu dostosować do twoich potrzeb...zawze możesz pracować też na kasie w hipermarkecie choć dla mnie troche są smieszni faceci na kasach... :)

magic_key
14-04-09, 08:48
na kasie to bym chyba umarl z nudy, najgorzej jak sie pomylisz i musisz szybko rozwiazac problem co przy tlumie wscieklych i marudzacych ludzi jest niezbyt latwe :D
btw na tego instruktora kurs - ile lat trwa takie cos? nic wiecej nie potrzeba?(no chyba nie mozna byc jakims grubasem co:D?)

Damian st-ce
14-04-09, 15:12
Pracowałem kiedyś w Lidlu... Jasny ch.j, syf jak znalazł - odradzam. A teraz budowlanka i jakoś wszystko idzie :D. Polecam papierkowa robotę na budowie - trzepanie worków po cemencie xD

Ziomek90
14-04-09, 20:30
Jakimś koksem to ja nie jestem, więc bramka odpada;D głupio tak mówić o samym sobie, ale ogólnie jestem dosyć przystojny(:D), wiec do jakiegoś sklepu z odzieżą może by mnie przyjęli;P tylko chyba w ch*j osób chętnych jest do takiej pracy, więc nie wiem czy się załapię...;/ a poza tym to fajne laseczki tam się kręcą i można podbić na bajerę, że niby jakiś ciuszek czy coś:D

Jolly
14-04-09, 21:01
Magic_key: W zależności. Są roczne i 3 miesięczne(z innymi się nie spotkałem). Oczywiście musisz zabulić i je zdać.

//Jolly

PS: Rozwalił mnie ten tekst rynja z kawałkiem ziemi :D

Symu
14-04-09, 21:04
http://www.kursyinstruktorskie.edu.pl/ szukac na tej stronce . to sa chyab panstwowe

luo
14-04-09, 22:14
Myjnia jest ok, może płaca niezaduża ale masz jeszcze napiwki;D wiec nawet sporo wychodzi

Ziomek90
14-04-09, 23:14
a w Mc Donaldzie ile płacą za godzinę, lub miesięcznie?:D

Blackphoenix
14-04-09, 23:32
od 7 - 9 zł/h z tego co wiem to zależy od tego czy jest to gdzies w centrum czy na pobrzeżach miasta.