PDA

Zobacz pełną wersję : Przeprost kolana.

Piła69
13-04-09, 15:16
Witam,

Parę lat temu podczas gry w piłkę nożną skręciłem kolano w lewej nodze, niedawno byłem u lekarza sportowego i zapytałem między innymi o to kolano, ponieważ czasami czuje lekki ból, podczas długiego spaceru albo w trakcie jazdy samochodem bądź też przy wykonywaniu ćwiczeń.

Lekarz stwierdził że mam lekki przeprost kolana i zaleciał mi ćwiczenie, a właściwie napinanie nogi i naciskanie jej na drugą nogę i na odwrót. Ma to spowodować wzmocnienie wewnętrznej stronie mięśni przy kolanie. Czy możecie mi polecić jeszcze jakiś inne ćwiczenia, bez atlasu ponieważ nie mam dostępu, najlepiej jakieś z ciężarami? :happy:

slim shady
13-04-09, 22:25
lekarz Ci juz podał przeciez

Piła69
13-04-09, 23:44
Ćwiczenia są monotonne i słabe, chyba że będę napinać nie wiem ile razy dziennie, dlatego szukam czegoś z ciężarami aby móc od razu wykonywać je na siłowni.

slim shady
14-04-09, 00:07
to moze poprostu rób wiecej powtórzen,

Piła69
14-04-09, 22:42
Niestety... a przysiady ze sztanga wzmocnią mi mięśnie przy kolanie? Tylko mniejszym ciężarem, a więcej powtórzeń ?

Piła69
24-04-09, 10:26
Podobno pływanie pomaga w przeproście kolana ale kraulem bądź motylkiem , nie żabką . Wie ktoś coś więcej na ten temat? Jeszcze mam problem z plecami i masażysta zalecił pływanie żabka, wiec jakby nie patrzeć jedno wyklucza drugie...