Zobacz pełną wersję : Keatyna , gainer + ...
Witam właśnie mam zamiar zacząć cykl typowo na mase. Mam mono z vitalmaxa zielone , gain bolica 6000 i zastanawiam co by dokupić to jeszcze lepszego efektu. Mój cel to masa. Co polecacie ? carbo , glute, bcaa ? Z góry dzięki
jaki masz staz ? ile lat ? i czy miales jakies przebyte cykle ?
Staż: 8 miechów
Przebyte cykle: 1 cykl na mono z vitalamaxa
oczywiście dietka jest :P lecz gainer do uzupełnienia ;p
nie potrzebnie tak szybko sie zlapales za kretke ale juz trudno ... mogles z rok na samej diecie jechac a pozniej dopiero kretka ... a jak z dieta jest u ciebie ? jezeli lipnie to do uzupelnienia mozesz jakies bialeczko dokupic
do krety to dextrozę - główny transporter kreatyny po organizmie
koniecznie jakies witaminy wzmacniające, kreatyna osłabia organiz łatwiej wtedy o przeziębienie. Aminokwasy na pewno BCAA , białko carbo wedle uznania i braków w diecie.
aminokwasy wolałbym na jego miejscu zostawic na pozniej jak skonczy cykl ... wtedy jak bedzie bral to ograniczy spadki ;)
to teraz dokupie do tego jeszcze witaminy i moze skusze sie na jakies carbo, a aminokwasy po cyklu jak mowi michal na ograniczenie spadków
jezeli piszesz ze dieta jest to carbo zbedne ... chyba ze dieta kuleje to wtedy jak najbardziej po treningu sie przyda carbo ;)
tak jak mowie białko i caro to wedle uznania i brakow w diecie. Co do amino to macie racje lepoiej zastosować po cyklu wtedy ograniczy spadki.
jezeli piszesz ze dieta jest to carbo zbedne ... chyba ze dieta kuleje to wtedy jak najbardziej po treningu sie przyda carbo ;)
michal carbo po to by miec nadwyżke , gdyż z przybieraniem masy mam bardzo ciężko i każde węgle sie przydadzą :D
tylko uwazaj na fat ... jak tez mialem problem z przybraniem na wadze i poszlo mi troche w brzuch ta nadwyzka wegli ;)
nadwyzka kcal czesto buduje zbedna tkanke na brzuchu, ja tez obecnie jestem w trakcie spalania, mase w kazdym razie dobrze jest trzymac, wiec nei do konca zrzucic go, a przepalic.
a przez ile po cyklu brac te aminokwasy ?
zjedz jedna puszke BCAA i powinno wystarczyc ;) a wogole na aminach nie robi sie cyklow wiec mozna jesc tylko nie zawsze jest sens :smile: