Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Siatkówka a siłownia!

Dolek93
12-04-09, 18:10
Witam! Na początku chciałbym się przedstawić, nazywam się Bartek i mam 16 lat ;)
Mój wzrost to 182 cm
A waga: 73 kg
Staż: To jakieś 2 miesiące (ale to bardziej rekreacyjnie)

Przejdę od razu do sedna sprawy, a więc chciałbym zacząć swoją poważniejszą przygodę z siłownią. Moim celem jest jak Wy to nazywacie "sylwetka plażowa" ;)
Ale tu zaczyna się mój problem. Jak wiadomo na początek pasowałoby nabrać trochę masy, ale nie za bardzo mi to pasuje, bo trenuję siatkówkę i tu waga jest dość ważna (Głównie chodzi o wyskok). W związku z tym nie wiem co zrobić, bo z jednej strony chciałbym jakoś wyglądać a nie jak chuderlak, ale z drugiej siatkówka jest dla mnie bardzo ważna. Co mi możecie poradzić w tej sytuacji? Myślałem, żeby robić na masę przez 3 miesiące, a później, zrobić ostrą redukcję w miesiąc, co to tym sądzicie?? Z góry dzięki ;]
Pzdr!

slim shady
12-04-09, 19:00
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14573

Dolek93
13-04-09, 09:35
Ok dzięki! Ten plan może być, tylko mam dwa pytanka do niego.

Jaką mam stosować dietę do tego ? :smile:

"Przykładowa rozpiska

Rozgrzewka-4s. zarzut sztangi na wysoko(samym gryfem 20 powt.,potem z ciężarem 15 powt.,10 powt.,5 powt.)

Przysiad 3s. 15,10,6
-wyrywanie hantla jedną ręką 1s 15
Wyciskanie sztangielek na skosie 3s 15,10,6
-wyrywanie hantla jedną ręką 1s 12
Wiosłowanie sztangą w opadzie 3s. 15,10,6
-wyrywanie hantla jedną ręką 1s 10
Mc na prostych nogach 3s. 15,10,6
-wyrywanie hantla jedną ręką 1s 8
Pompki na poręczach 2s max powt. do załamania
-wyrywanie hantla jedną ręką 1s 6
Podciąganie na drążku 2s max powt. do załamania
-wyrywanie hantla jedną ręką 1s 5
Wyciskanie francuskie 2s 15,10
Uginanie sztangi stojąc 2 15,10
Wspięcia stojąc 2s 15,10
Spięcia z obciążeniem 2s 12,8

Przerwy pomiędzy seriamii ok.minuty.Zakres powtórzeń dobieramy sami,to jest tylko przykład. "

W tym planie jest tylko jedno ćwiczenie np. na klatkę piersiową lub na biceps, czy to aby wystarczy???? :smile:

slim shady
13-04-09, 11:19
Jaką mam stosować dietę do tego ? :smile:
zapewne masową

W tym planie jest tylko jedno ćwiczenie np. na klatkę piersiową lub na biceps, czy to aby wystarczy????
biceps pracuje tez w innych cwiczeniach a na klate widze ze są dwa, skoro grzela ułożył ten plan to wiedział co robi ;)

Dolek93
13-04-09, 11:22
Ok wielkie dzięki za pomoc. :smile:
Pozdro!