Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pierwszy cykl + suple

Geryon
11-04-09, 18:38
Witajcie, tutaj przedstawiam swoj cykl i suple, zastanawiam się czy wszystko przemyślałem i we wszystko sie zaopatrzyłem.
Co o tym wszystkim myślicie?

Iniekcja:

1x na 5 dni test enant

Suplementacja:

BCAA:
4kaps.30min przed treningiem, 4kaps bezpośrednio po treningu – dzień treningowy

Carbo:
porcja (4lyzki stołowe), bezpośrednio po treningu –dzień treningowy
porcja (4łyżki stołowe), w ciągu dnia – dzień bez treningu

Białko Prolongatum:
porcja (2lyzki stołowe) 0,5h przed snem i między posiłkami

Meta:
4x dziennie po 0,5 tab. ( po śniadaniu, po drugim śniadaniu w pracy , po obiedzie i po kolacji)

VITA-MIN Multiple Sport:
1 kapsułka VITA - PLEX oraz 1 kapsułka CHELA-MIN 1 raz dziennie po obiedzie.

Sylimaron:
Zalecana dzienna porcja: 1 kapsułka raz dziennie po posiłku.

Chela-Cynk:
1 kapsułka dziennie po wybranym posiłku

Glucosamine flex :
3 kapsułki po posiłku

Gold-Omega-3:
2x dziennie po 1 kapsułce

Acno:
1 kapsułka po posiłku

Nolvadex:
0,5 tab dziennie po drugim tygodniu kuracji – zapobiegawczo

Clomid:
2tyg po ostatnim shocie – 5dni po 100mg, 10 dni po 50mg

Aponax
11-04-09, 18:56
jaka to metka , wiek ,wzrostu ,waga, to pierwszy cykl saa ,jaki staz , dieta jest , cel masa??? opisz cos o sobie :]

Geryon
11-04-09, 19:04
tzn to wszystko co tutaj jest opisane to juz jest zakupione.
Meta DB Pharm - 10mg

21 lat, 178cm, 72-75kg - staż różnie ogolnie przygoda z siłownia trwa juz kilka lat ale z jedna dużą przerwą. Pierwszy cykl gdzie bierze udział coś porządnego , wczesniej był cykl z mety i winka w płynie. Cel oczywiście masa.

Najbardziej mi chodzi o dobór pozostałych supli. Bo teoretycznie wszystko (meta, test, nolva, clomid) mam rozpisane przez specjaliste w tej dziedzinie. tylko czy czegoś jeszcze brakuje ?

Aponax
11-04-09, 19:07
hmm , nie wiem czy czasmi nei potrzebne bedzie hcg , przez ile pociagniesz testo i metke ?

Geryon
11-04-09, 19:22
okolo 8 tygodni.

Aponax
11-04-09, 20:09
na 1 rzut oka wyglada ok , musialbys to napisac chyba w dziale suplementacji .A jak u ciebie z dieta ? nadwyzke w trakcie zastosujesz ?
W profilu masz napisane staz : 6 miesiecy , to taki zart ? czy naprawde po 6 miesiacach chcesz zabrac sie za testo i metke (nie wspomne w ktorym miesiacu zaczeles brac 1 cykl , chyba po 1 dniu jezeli to prawda co pisze w profilu).

ht
11-04-09, 20:26
ogolnie dobrze to wyglada. dobre podejscie. az milo sie na to patrzy.

Geryon
11-04-09, 20:55
nie no staż mowie ze jest kilku letnia przygoda z siłownią , ale miałem sporą przerwę z powodów zdrowotnych. Profil dopiero uzupełnie tak konkretnie w następnym tygodniu jak zrobie pomiary przed i po kuracji.

ht: dzięki , staram siępodchodzić do tego profesjonalnie i co najważniejsze pytać pytaći jeszcze raz pytać i czytać jeśli nie jestem czegoś pewien. Wole zadać nawet głupie pytanie aby rozwiało moje wątpliwości.

A czy nie powinienem dodać jeszcze B-Complex to tego? czy te witaminy i minerały w zupełności wystarczą?

Jeśli chodzi o dietę tak będe stosował lekką nadwyżkę i prolongatum na braki, poniewaz ciezko mi w niektórych dniach utrzymać dietę ze względu na pracę.

fallenursus
11-04-09, 21:31
b komplex jaknajbardziej albo b100. 1 tab dziennie. bcaa odstaw, idziesz na mase-zbyteczne, bialko jak wymieniles calkiem przyjemnie-tylko na braki
clom daj sobie 3 dni po 100, reszte po 50, nolve tylko w razie niepowodzen-bo nolva ujemnie wplywa na przyrost,

powodzenia

Geryon
11-04-09, 22:36
w razie niepowodzeń? hmm jak szybko rozpoznać te niepowodzenia? żeby potem nie płakać? :)

Czyli proponujesz zeby BCAA odstawić na razie? Do tego cyklu nie potrzebne? ewentualnie wezme to na podtrzymanie po tym cyklu zrobie cykl z krety i do tego bcaa.

fallenursus
11-04-09, 22:46
jak ci sutki zaczna sie robic napuchniete,wrazliwe,swedzace..to szybko idzie poznac jesli ktos nie ma tak jak ja naturalnie wrazliwych sutek :)bcaa odstaw bo masz wcinac papu jakidziesz na mase,wiec z jedzenia ci styknie tych aminokwasow. rob sobie lekkie 20sto minutowki na steperze 3-4 razy na tydzien zeby utrzymac fat w szachu i tyle. i jak ognia unikaj soli pij wody duzo-5-6l dziennie
a co do krety to ja promuje jak najbardziej branie jej podczas cykla jak i rowniez po. wchlanianie kreatyny zwieksza sie kolosalnie pod wplywem homronow