Zobacz pełną wersję : Mleko dla niemowląt :D
Co sądzicie o mleku dla niemowląt w proszku ?:D Dostałem taką wielką puche od siostry i chciałbym wiedzieć , czy dobre to jest na mase :D w 100 g ma 15 g białka i 55 g węgli ;D
szczerze to nie wiem. ale jak to ma sie cenowo???? ni taniej wychodzi odzywa????
jak masz ta puche to pewnie mozesz zjesc. ale jakby to ciagle kupowac to chyba bardziej sie oplaci mutant
slim shady
11-04-09, 16:50
był kiedys temat o tym, zaduzo węgli prostych w fat moze pojsc
to prawie jak taki mini gainerek ;)
hehe , no właśnie taki mini gainerek :) Co do ceny , to nie mam pojęcia, ale tego mleka miałbym pod dostatkiem (jakies 4/5 kg) :D
a wez podaj nazwe tego to obczaje jak cenowo stoi xD
Biernaczek
11-04-09, 17:02
Chccesz przytyć do jedź, tylko,że przytyjesz ale nie koniecznie masę :]
To ja poruszałem wcześniej ten temat... osobiscie nie jadłem ale kolega jadł chyba z 2 puchy zjadł jakoś nie widziałem zeby przytył ale pewnie dlatego, że za mała ilość,,,
cenowo sie nie opłaca chyba ze w domu macie niemowle bo wiem ze to jest refundowane (chyba) wiec recepta ratuje
TO mleko sie nazywa Nutramigen :D
nie oplaca sie trzeba miec recepte na to i nawet na allegro nie ma ;)
mozesz przetestowac ale takie jedzenie to nie dla kulturystow jest tylko dla dzieci i cukrow prostych bo dla dzieci to jest nie szkodliwe i im nie zalezy na czystej masie miesniowej xD
ale ja mam to mleko , nawet sporo :D i wlasnie nie wiem czy je zacząc szamać :D
no panowie , po co wymyslac i truc sie mlekiem dla niemowlat ?
ehh najpierw pasza teraz mleko dla niemowlat ? niedługo siegniecie po nawoz do kwiatow , przeciez kwiaty tez rosna po nawozie jak swinie po paszy ^^.
Ale pasza dla świń , a mleko dla maluszków to co innego :D . Przecież takie mleko musi być zdrowe , zeby maluch mógł rosnąć :D a pasza ... Bóg jeden wie co w niej jest
Dużo prostych węgli. Jadłem, nie polecam.
To jednak dam sobie z tym spokój :) Jeżeli ktoś już próbował i nie poleca :-)
Tak właśnie pomagałem mamie w kuchni przygotowywać potrawy i jeszcze jeden produkt mnie zainspirował . A mianowicie jest to żelatyna :D 85g białka na 100 g produktu :D co o tym myslicie ?:>
slyszalem o tym ze zelatyna dobra jest na strzelajace stawy itp ... ale ze ma 85 g bialka <wow> nie wiedzialem xD
Żelatyna dobra sprawa na stawy, wręcz zajebista jak dla mnie. A że ma tyle białka???? wow, skąd to masz???
Co sądzicie o mleku dla niemowląt w proszku ?:D Dostałem taką wielką puche od siostry i chciałbym wiedzieć , czy dobre to jest na mase :D w 100 g ma 15 g białka i 55 g węgli ;D
A będziesz szamał na sucho?. Jak rozrobisz to wyjdzie ci normalne mleko, ot co.
Co do żelatyny to zgadza się, ma 85g białka na 100g produktu. Dajesz 4zł za 50g, za kg wyjdzie 80zł, za 3kg 210zł. Za 160 masz dobre białko 3,3kg. Poza tym żelatyna jest paskudna, zesrałbyś się a nie zjadł 100g dziennie. Uwierz, kombinowanie zazwyczaj drożej i gorzej wychodzi.
//Jolly
LeBron23LBJ
12-04-09, 20:57
jesli jestesmy juz przy mlekach to jest inne lepsze jesli chodzi o skład. Odtłuszczone mleko w proszku firmy Gostyń. 35g białka, ponad 50 g węgli / 100g. ;) pilem kiedys troche ale po jakims czasie zrezygnowalem, mozliwe ze troche mnie podlało tluszczem
Lepiej wyjść na miasto, opierdzielić kurczaka i po kłopocie :]
//Jolly
heh. wracając do początku tematu - czytałem kiedyś w KiFie że był taki suplement który własnie opierał się na mleku matki dla niemowląt. I bardzo szeroka rzesza ludzi to kupowała i efekty były :) Jak znajde ten artykuł to przytoczę nazwe supla.
Sam zapach takiego mleka powala na kolana co dopiero je pić dla samobujców kiedyś piłem ochyda nawet kakao nie pomagało nie polecam bo puszka refundowanego mleka tego co moja siostra piła kosztowała 40zł :P a taka puszeczka to dla niej na kilka dni stykała
Damian st-ce
13-04-09, 16:36
Mój brat pijał takie mleko, bo był uczulony na normalne. Strasznie śmierdziało z tej puszki xD
No, śmierdzi śmierdzi...
//Jolly
Jak dla mnie smak nie gra roli , jak są po czymś efekty to może śmierdzieć. :)
Tylko, że po tym mleku efekty to wielki bańdzioch
no, mój brat miał skazę białkową pił nutramigen, z tego co pamiętam to drogi, na receptę jest, a smak no to dramat, jeśli chodzi już o rozpuszczone to katastrofa, nie do wypicia dla normalnego człowieka, małe dziecko to wypije jak nigdy nie jadło słodkiego itd, w proszku łyżeczką to nie próbowałem, no i śmierdzi z tej puchy tak jak pisali, gorzej niż ta pasza o której kiedyś była mowa