Zobacz pełną wersję : jaki suplement dobrac?
witam
mam 23 lata..regularnie ćwicze od ponad roku..mam 180 cm wzrosu i ważę ok 100kg..moje osiągi to 90kg serią na klatke..chciałbym pozbyc sie brzuszka ale tylko brzuszka a nie schudnąć w bicepsie i klacie..wręcz odwrotnie nadal to rozwijać..poradźcie mi dobry suplement na spalenie tluszczu przy jednoczesnym rozwoju mięśni..(coś na rodzaj HMB ale to podobno jest słabe) dzieki
ja polecam coś z Animala - dobre suplementy. ANIMAL CUTS - Cena nie jest bardzo niska.
najlepszym polaczeniem bedzie dobrze dobrane cwiczenia + suple + dieta + aeroby.
cwiczenia - jesli jestes zadowlony z efektow - cwicz dalej + ew. dodaj jakies cwiczenia na brzuch i wykonaj z troszke wiekszym naciskiem na ilosc powtorzen
suple - jakis preparat termogeniczny przyspieszajacy metabolizm, przmiane materii + nie wiem cyz jeszcze jakies suple wciagasz?
dieta - wage masz fajną, wiec nie potrzeba ci masy, proponowalbym wiec dietę z ujemnym bilansem kalorycznym - kozystnie wplynie na metabolizm, organizm zacznie spalać tłuszczyk by przerobic go na energię.
aeroby - w twoim przypadku 2x dziennie w dni treningowe i 1x dziennie w dni nietreningowe. w DT pierwszy raz zaraz po treningu 15-20 min. kardio przy stałym pulsie ok 100-120 (zalezy od organizmu). drugi raz wieczorem - jesli trening masz w godinach popoludniowych, analogicznie mozesz zamienic miejscami np. rano 15min - wieczorem trening + 15min.. w DNT - wieczorkiem.
przy takim zestawieniu powinienes stracic troche tluszczyku.
a co mysłicie o TSE?? bedzie dla mnie dobry??