PDA

Zobacz pełną wersję : kilka pytań - kreatyna, gainer + co jeszcze ?

Francilien
10-04-09, 12:28
Witam

mam kilka pytań odnośnie suplementacji. wiek 24, staz 9mcy, 74 kg ( jednak :) aktualny wynik.

Dieta ułożona, suplementy GainBolic 6000 15gr bielma, Olimp Top Mass 43gr bielma.
Chciałbym dołożyć do tego kreatyne, pytanie tylko jaką ?
Dawki standardowe, 5gr rano, 5gr po treningu.

Co byłoby najlepsze na pierwszy cykl ? mono, jabłczan czy lekki stack ?
Wcześniej polegałem wyłącznie na diecie i gainerach.

Jeśli to możliwe, chętnie połączył bym kretę z czymś jeszcze, co polecacie ?

Zależy mi na wytrzymałości na treningu oraz sile, bo uważam że przy dobrej diecie i stylu życia i odpowiednim treningu mięśnie będą systematycznie rosły.

Poproszę o poradę z podaniem konkretnej marki produktu, będzie mi łatwiej. Dziękuję !:lol:

michal_f
10-04-09, 13:05
Jesli chodzi o kreatyne to na 1 cykl mono np z Fitmaxa,Olimpu badz Vitalmaxa ... bierz tylko creapure ... trzymaj dobrze diete i bedziesz rosł;)

Francilien
10-04-09, 13:54
creapure ze względu na szybsze przyswajanie ? czy jest inny powód ?

michal_f
10-04-09, 13:57
creapure ze wzgledu na to ze masz pewnosc ze jest to najczystsza kreatyna na rynku ;)

Stówka89
10-04-09, 20:04
witam czy jak cwicze juz rok pozniej mialem przerwe pare miechow i teraz znowu czwicze codziennie + trening raz w tygodniu ju jitsu jestem szczuply i to co mialem wyrzeżbilem czy jablczna kreatyny pomoze w przyroscie miesni

Symu
10-04-09, 23:21
vitalmax nie ma creapure a'propos postu michała wzcesniejszego :)

niewula
11-04-09, 08:56
jest 100% extra pure mi tez sie zdaje ze by byla najlepsza zaczynaj opd mono potem jabczan a pozniej stak

niewula
11-04-09, 09:06
a co do ciebie stowka to muglbys zalozyc inny temat a nie zasmiecac koledze:P:P
jabczan da ci sily no i pewnie troche bys miesnia dostal ale moim zdaniem skoro jestes chudy byloby lepiej jak bys zainwestowal w bialko czysty miesien:P