Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Niewygodna prawda !!!

NiewygodnaPrawda
08-04-09, 20:15
Zapraszam na http://www.niewygodnaprawda.blogspot.com/ ! ! !

Blog informacyjny "Niewygodna Prawda" jest inicjatywą młodych ludzi ktorym nie jest obojętne zakłamanie i fałsz jakim karmią nas na codzień współczesne media. Naszym zadaniem jest ukazać wam skrywaną prawdę o otaczającym nas świecie i mechanizmach które nim sterują.Oglądając choć cześć z filmów tu zamieszczonych nie zrobi wam się lżej na sercu, wręcz przeciwnie – próbując dojść prawdy możecie doznać szoku. Tym nie miej rozpowzechniając podane filmy dalej budujecie świadomość społeczną, dzięki której – miejmy nadzieje – odzyskamy kiedyś wolność. Wydaje wam się że jesteście wolni? Chyba jedynie od samodzielnego myślenia. Jeśli cokolwiek wyda wam się niewiarygodne, pamiętajcie:

TYLKO MAŁE SEKRETY TRZEBA KRYĆ, TE DUŻE SĄ ZBYT NIEPRAWDOPODOBNE, BY LUDZIE W NIE UWIERZYLI.

Fehu
08-04-09, 20:19
Cóż za reklama... jęsli Twój 1 post okaże sie Twym jedynym to usunę ten temat...pzdr

Punisher
10-04-09, 11:45
I co myślicie o tym?
Oglądaliście którąś część?

Fehu
10-04-09, 12:17
Ja nie bardzo.. warto?

Punisher
10-04-09, 16:28
Polecam Zeitgeist 1 (tylko to oglądałem, ale już ściągnąłem najnowszą część).

Jeżeli ktoś ma zamknięty umysł i klapki na oczach, oraz nie ma czasu by obejrzeć w spokoju i się skupić, to odradzam. Jeżeli jednak ktoś jest ciekawy to polecam. Film nie jest trudny w interpretacji. Poruszane są kwestie amerykanów (WTC, wyprawa na księżyc,) oraz bardzo dające do myślenia przedstawienie kwestii wiary/ religii.

Na początek więc polecam Zeitgeist 1.

Punisher
13-04-09, 00:47
Szkoda, że temat nie spotkał się z odzewem.

Sargon
13-04-09, 11:02
Ja dzisiaj postaram się rzucić okiem na te filmy ale rapid w połączeniu z moją radiówką to zło ;)

*TERRORBLADE*
13-04-09, 20:13
no troche tych paczek na rapidzie jest ,a chętnie bym sobie look'noł

Damian st-ce
13-04-09, 21:15
Niedawno miałem na zajęcia przygotować pracę na temat WTC. Sprawa godna uwagi - polecam :)

Punisher
13-04-09, 22:56
Polcam The Funny Thing Happened On The Way To The Moon.
Fascynujące. Już kiedyś czytałem o wyprawach na księżyc.

dZiECiUCh_88
14-04-09, 06:14
Uważam się za otwartego człowieka, temat mnie ruszał jak przechodziłem "okres buntu młodzieńczego"... teraz chyba juz zaakceptowałem to całe gówno stwierdzając że i tak nic nie zmienię więc po co sobie zaśmiecać umysł?? i tak nigdy się nie dowiemy co tak naprawdę się dzieje"na górze"...jednak z ciekawości zlookam co tam ciekawego jest...choć to dobre do podyskutowania z kumplami przy piwie...niestety nic więcej z tej świadomości nam nie przychodzi...czasem lepiej poprostu nie wiedzieć...

Punisher
14-04-09, 10:47
To właśnie przykład "dobrze" działającego systemu. Ciebie on zjadł. O to im chodziło byś tak mówił.

dZiECiUCh_88
14-04-09, 14:02
być może... mówi się: "jeśli nie możesz kogos pokonać to się z nim zaprzyjaźnij" trzeba się dostosować do realiów... a ty jak chcesz możesz głosić anarchistyczne hasła łudząc się że to coś zmieni...skoro Cię to cieszy...

Punisher
14-04-09, 17:24
Nie ma Cie.

Sargon
14-04-09, 18:01
O takich rzeczach należy mówić. Punisher ma rację.

dZiECiUCh_88
14-04-09, 18:05
przede wszystkim trzeba myśleć i nie podążać jak stado baranów za pasterzem...myśleć a nie walczyć z wiatrakami, nie dać soba manipulować poprostu...jeśli ktoś sam się nie zainteresuje to nie ma co mu wciskać i wykrzykiwać haseł bo to i tak nic nie da...

motloch
14-04-09, 18:37
polecam naprawde warto...