Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kreatyna + bialko

arturroboss
08-04-09, 17:55
Witam! Mam pytanie jak brac mono z bialkiem po treningu. Ja zawsze robilem sobie potreningowy napoj z bialka kakaa i mleka. Teraz jak biore kreatyne zastapilem mleko woda na rzecz lepszego wchlaniania kreatyny. Ale nie wiem czy moge to wypic na raz? Ja robie tak ze pije na 10min przed koncem treningu kreatyne i jak koncze to pije to bialko. Czy to dobrze? Z gory dzieki.

fallenursus
08-04-09, 19:20
Witam! Mam pytanie jak brac mono z bialkiem po treningu. Ja zawsze robilem sobie potreningowy napoj z bialka kakaa i mleka. Teraz jak biore kreatyne zastapilem mleko woda na rzecz lepszego wchlaniania kreatyny. Ale nie wiem czy moge to wypic na raz? Ja robie tak ze pije na 10min przed koncem treningu kreatyne i jak koncze to pije to bialko. Czy to dobrze? Z gory dzieki.

czy zastapienie mleke przez wode pozwoli na lepsze wchlonienie krety? kto wie...nigdzie sie z tym nie spotkalem, logicznie patrzac mleko ma cukier ktory pomoze w wchlonieniu kreatyny...
ja zawsze mieszam wszystko razem zeby nie marnowac czasu:)

RobBob93
08-04-09, 19:30
Weź też pod uwagę że mleko dłużej się rozkłada w organizmie niż woda, a co za tym idzie niestrawione białko odłoży się w postaci tłuszczu

fallenursus
08-04-09, 20:06
Weź też pod uwagę że mleko dłużej się rozkłada w organizmie niż woda, a co za tym idzie niestrawione białko odłoży się w postaci tłuszczu

prubujesz mi wmowic ze jak bede pic duzo mleke to bede gruby!?!?:twisted:

Turbo_pl
08-04-09, 20:15
To nie ma znaczenia czym bd zapijal ... woda ma swoje skłądniki wchłaniajace i mleko wiec mieszaj wsyztsko na raz ...

Pozdro

kastorius
08-04-09, 20:56
czy zastapienie mleke przez wode pozwoli na lepsze wchlonienie krety? kto wie...nigdzie sie z tym nie spotkalem, logicznie patrzac mleko ma cukier ktory pomoze w wchlonieniu kreatyny...
ja zawsze mieszam wszystko razem zeby nie marnowac czasu:)

kreatyne dobrze gdybys rozpuscil z jakims dextro, warunkuje wieksza wchlanialnosc kreatyny

arturroboss
08-04-09, 21:01
Czytalem i slyszalem od roznych ludzi ze tluszcz zawarty w mleku oslabia wchlanialnosc kreatyny

u.waw.pl
08-04-09, 21:07
Blokowanie wchłaniania kreatyny przez białko to mit. Po treningu śmiało pij białko i bierz kreatynę, nie zapomnij także o Carbo.

MolderDist
08-04-09, 21:20
Tak jak wyżej.

Popatrzcie na preparaty "all in one" typu Torrent z Universala, Anabolic Window z Nutrabolic itd. Tam jest kreatyna i bialko i kilka innych składników, więc spokojnie bierz.

Wracając do tematu mleka. Mleko to shit i nikt nie powinien go pić. Pomijając, że ma dużą zawartość laktozy, a małą białka to popatrzcie na różne filmiki (chociażby na youtube) bo coraz o tym głośniej, jak produkują takie mleko UHT!

Od krowy jeszcze przejdzie raz na jakiś czas.

skajłoker
08-04-09, 21:20
ja proponuje wymieszać kreatyne z sokiem winogronowym ma najwięcej węgli

MolderDist
08-04-09, 21:21
Tylko tak naprawde te pare-naście egli zawartych w tym soku nijak się ma do stymulacji insuliny ;-)