Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : jaka odżywka na mase i na rzeĽbe

jerzynew
08-04-09, 17:02
witam mam 19 lat 183 wzrostu okolo 85 kg raczej suchego miesnia rzeĽba srednia jakosc. dieta w miare dobra treningi 4dni w tygodniu czasem 5 jesli robie nogi. ladnie mi wszystko rosnie kazdy mysli ze jem tone odzywek ale chcialbym miec konkretne przyrosty wraz z zezba <nie chce grubej mordy tylko miesnie> :lol: w zwiazku z tym mam pytania co ktos by polecil? chce cos co ma porownywalne efekty do sterydow. oraz co sadzicie o http://www.allegro.pl/item602639021_muscle_asylum_project_alered_state.h tml w moim przypadku? mam do dyspozycji okolo 400zł moze cos wiecej. do tego żen-szeń i L-arginina pluz moze jakas masowka. myslalem tez nad hmb albo nad winkiem

44mt
08-04-09, 17:17
Hard Fast - Universal :)

Abram15
08-04-09, 17:22
Ogarnij to bo niewiadomo czego chcesz .

grzechu-82
08-04-09, 23:11
Ale HMB sobie daruj bo to nie działa

wukio
09-04-09, 10:00
chce cos co ma porownywalne efekty do sterydow. w moim przypadku? mam do dyspozycji okolo 400zł moze cos wiecej. do tego żen-szeń i L-arginina pluz moze jakas masowka. myslalem tez nad hmb albo nad winkiem

winstrol to jest steryd...

slim shady
09-04-09, 10:24
jaki cel masz bo nie sprecyzowałes

jerzynew
09-04-09, 15:06
cel masa i rzeĽba. wiem ze to steryd

Damian st-ce
09-04-09, 15:08
Albo robisz masę albo rzeĽbę.

jerzynew
09-04-09, 15:14
widziales rasowego kulturyste ? niema albo masy albo rzezby.. ma mase i rzezbe. zalezy mi na dobrej jakosciowo tkance miesniowej

slim shady
09-04-09, 15:31
widziales rasowego kulturyste ? niema albo masy albo rzezby.. ma mase i rzezbe. zalezy mi na dobrej jakosciowo tkance miesniowej
no co Ty nie powiesz ?
najpierw musisz wyrobic mase miesniaow± i potem z niej wyrzeĽbić ładny kształt miesni, nie da się tych dwóch rzeczy jednoczesnie

niewula
09-04-09, 15:35
mam pomysl nic nie jedz i bedzie rzezba jak trezba :P
nie no ale na powaznie to piszesz ze chcesz cos porownywalnego do sterydow a pozniej ze winko ?
odrazu bij ome!

jerzynew
09-04-09, 15:54
dobra inaczej... swoich teori mi nie musicie prawic bo ja doswiadczenie tez mam. jaka masowke polecacie

Pakerek001122
09-04-09, 16:01
Jezeli chcesz wygladac jak kulturysta to pierw musisz w mase zainwestowac pozniej to wyrzezbic. Ze supli zalezy co juz brales i jakie miales po tym rezultaty...

slim shady
09-04-09, 16:31
dobra inaczej... swoich teori mi nie musicie prawic bo ja doswiadczenie tez mam. jaka masowke polecacie
jak Ci nie odpowiadaj± te"teorie" to poszukaj lepszych

know1126
09-04-09, 16:51
jerzynew, to s± madrzy ludzie tu, warto czytac i sluchac. -madrzejszych od siebie, bo w tym tez jest zyciowa madrosc. szukac takich i ich sluchac, byc otwartym na rady i odpowiedzi. pytasz to sluchaj odpowiedzi.... a odn masowki, to moze... pasza:)

niewula
09-04-09, 17:03
cos czuje ze ta slynna pasza bedzie sie ciagnela do konca tego forum hahah

pietras86
09-04-09, 20:52
Dokładnie najpierw masa!!! PóĽniej z tego wyrzeĽbisz ciało!!! Nie da się raczej tych dwóch rzeczy na raz. Chyba że weĽmiesz jakiego¶ dobrego gainera na masę plus kretynka np. z Olimpa. Choć na kilku forach czytałem że nie wolno mieszać białka z kreatyn±, ale każdy ma swoje pogl±dy...

fallenursus
09-04-09, 21:27
fajnie, to moze ktos mi powie jak to wytlumaczyc.
wale trening na mase przewaznie zaqwsze bo lubie podnoscic ciezkie zeczy:) waga ciala zostaje caly czas taka sama a %fatu sie zmniejsza.oczywiscie ze robie sie coraz wiekszy bo miesnie sa ''grubsze'' od fatu ale lzejsze.czy takie cos nie jest masowaniem+rzezba w tym samym czasie? wszystko mozna zrobic dieta jesli dobrze przemyslaldobrze przemyslany plan akcji. a co do zawodowych kulturystow to oni niestety musze konwencjonalnie masowac(insulina+hgh+t3+saa) i potem dopiero wycinac, poniewaz ludzie chca widziec jak najwiecej masy na zawodach od kiedy media i inne badziewia zaczely promowac takie ''potwory'':) mniejewiecej od czasow Doriana Yates'a, nie wspomne juz nawet o 270-280funtowych przebojach na Olimpi Coleman'a :P

ht
09-04-09, 21:49
wszystko mozna. zalezy od substancji:smile:
ja jednak bede sie trzymal swojej teorii ze lepiej na poczatku max wyciac zeby robic mase. zwykly zjadacz chleba czyli my raczej nie bedzie w stanie utrzymac calej masy miesniowej przy robieniu definicji. i tak lecimy z waga tylko po to zeby potem znowu wygladac jak szczur, i znowu masa... i tak sie robi nam bledne kolo. ja juz waze 82 kg z 94. pewnie wygladam gorzej niz polowa forum ;)
wlasnie ciagle mialem taki system masa masa masa potem rzezba i tak ciagle. raz mialem skok z 92 na 74:lol: i wyglalem jakbym zaczynal przygode z silka.
dlatego jestem zdania zeby na pocztek zrobic dobra zyle a potem spokojnie bez pospiechu wrzucac na siebie ladna mase miesniowa, nie mylic z masa:smile:

fallenursus
09-04-09, 21:51
wszystko mozna. zalezy od DIETY:smile:
ja jednak bede sie trzymal swojej teorii ze lepiej na poczatku max wyciac zeby robic mase. zwykly zjadacz chleba czyli my raczej nie bedzie w stanie utrzymac calej masy miesniowej przy robieniu definicji. i tak lecimy z waga tylko po to zeby potem znowu wygladac jak szczur, i znowu masa... i tak sie robi nam bledne kolo. ja juz waze 82 kg z 94. pewnie wygladam gorzej niz polowa forum ;)
wlasnie ciagle mialem taki system masa masa masa potem rzezba i tak ciagle. raz mialem skok z 92 na 74:lol: i wyglalem jakbym zaczynal przygode z silka.
dlatego jestem zdania zeby na pocztek zrobic dobra zyle a potem spokojnie bez pospiechu wrzucac na siebie ladna mase miesniowa, nie mylic z masa:smile:

fixed :twisted:

slim shady
09-04-09, 21:53
wale trening na mase przewaznie zaqwsze bo lubie podnoscic ciezkie zeczy:) waga ciala zostaje caly czas taka sama a %fatu sie zmniejsza.oczywiscie ze robie sie coraz wiekszy bo miesnie sa ''grubsze'' od fatu ale lzejsze.czy takie cos nie jest masowaniem+rzezba w tym samym czasie?
teraz mam podobnie, rozmiary id± w góre a waga stoi a nawet troche spadła, nie wiem jak to wytłumaczyc, moze zasługa diety + HST ktory robie

fallenursus
09-04-09, 23:28
no ajk jak:) masa i rzezba tak jak ten Pan chce:smile:
tylko czy on taki tfardy jak my? :P i da rade?