Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Najlepsza prezerwatywa

Ziomek90
08-04-09, 00:05
Jakie prezerwatywy wg. was są najlepsze? Ja preferuje Durex Classic ;P

*TERRORBLADE*
08-04-09, 09:11
Durexy są spox :P ---> ale po tym pytaniu juz chyba nic mnie na tym forum nie zaskoczy :D

Rynju
08-04-09, 10:01
na poczatek - durexy ciemnoniebieskie - te extra safe (choc raz badz dwa mi poszla, ale mozna ufac, po kilu minutach moga troche uciskac jak masz grubszy sprzet bo same sa grube)
jak wieksze doswiadczenie to classic
a jak juz jestes wprawiony ze poczujesz kazde rozerwanie to durex elite (fioletowe) <-- te sa git, ultra cienkie, najwiecej czuc w przeciwienstwie do extra safe:)

Co do reszty to smakowe - nic specjalnego
close fit - uciskaja ci pracie i do tego latwo rwa
arouser (takie z samochodem) - po uzyciu 1 wywalilem reszte do smietnika, beznadziejne, partnerka nic nei czuje
sensation - lubrykanty tam zastosowane sa dosc drazniace
pleasuremax - beznadzieja

Tyle z tych co stosowalem, raz kupilem za granica takie ktorych nei widzialem u nas - warmer czy podobna nazwa - rozgrzewajace - tez beznadzieja. Wszelkie natluszczane specjalnymi lubrykantami sa do dupy, albo tobie sie po kilku-kilkunastu minutach przestanie w tym podobac albo partnerka okaze sie ze ja to drazni.

Z lubrykantow ten durex 2 in 1 najlepszy, duza fioletowa butla, tamte dwa nie specjalnie fajne. Najlepsza konsystencje tego zelu mieli jakis rok temu, potem zrobili taki wodnisty, a teraz dodali aloes co moze wywolac pieczenie niekiedy, mimo ze niby lagodzacy.

hans1237
08-04-09, 11:06
no git temat,a kto jedzie na ''partyzanta''?????(bez gumy)

michal_f
08-04-09, 11:10
nie no Rynjiu wymiata w tym temacie clap
Zeby nie bylo spamu to Durexy ponoć najlepsze :smile:

Aponax
08-04-09, 11:24
Rynju , moze jeszcze zdjecia dasz i mozna podkleic xD :yawn: :twisted::silenced:
ehhmyslalem ze na hydeparku nic mnie nei zaskoczy - a jednak sie myliłem

Rynju
08-04-09, 13:57
przeciez nie ma lepszej opinii jak juz przetestowane :) a ja lubie byc wnikliwy

Rynju
08-04-09, 15:18
hehe dokladnie najelpeij zapomniec potem o gumach :D
co do gum wlasnie tych wymyslnych, z lubrykantami to naprawde sie do dupy nadaja nie gdzie indziej ;)

Ziomek90
08-04-09, 15:52
Oczywiście, że jak ma się stałą partnerkę to najlepsze są piguły, ale wakacje i wiosna, to czas przelotnych znajomości;D i trzeba gumkę mieć;P extra safe faktycznie chyba najbezpieczniejsze, ale mniejsze doznania...

3ndriu
08-04-09, 16:05
Oczywiście, że jak ma się stałą partnerkę to najlepsze są piguły

Nie wiem czy wiesz, ale pigułki robią niezłe spustoszenie w organizmie kobiety, ja osobiście nie jestem ich sympatykiem, moja dziewczyna się nad nimi zastanawiała i szybko jej to wybiłem z głowy. Jesteśmy ze sobą trochę czasu i nie zapowiada się na rozstanie i nigdy się nie zgodzę żeby moja kobieta cierpiała za kilka lat bo w młodości chciało się tak, a nie inaczej.

klocur
08-04-09, 16:13

ja jezdzilem dopoki mnie nie probowano w ciaze wrobic. ;] teraz wole dmuchac na zimne :p

pomeran
08-04-09, 17:51

Ja tam wole bez:lol:, lepsze odczucia, chuja na śmietniku nie znalazłem nie rucham pierwszej lepszej więc nie mam się czego obawiać:twisted:

Fehu
08-04-09, 18:42

no wiesz może i miło jest ale bez gumy nie chce partnerka

Ziomek90
09-04-09, 15:10
Bez gumy lepiej nie ryzykować;P znam takich, którzy jechali bez gumy i dzisiaj są już ojcami:)

gangster
09-04-09, 20:13
ja mam z moja dziewczyna pilnujemy dni plodnych,normalnie to jedziemy bez gumki :)

Fehu
09-04-09, 20:32
ja mam z moja dziewczyna pilnujemy dni plodnych,normalnie to jedziemy bez gumki :)

A jak dni płodne to co? nie uprawiacie seksu... czy liczysz na swój refleks

Abram15
09-04-09, 20:40
Najlepsze prezerwatywy to reklamówki z biedronki owijasz pisiora i jechana zmniejsza tarcie . hHAHAHAHA

ciaastek91
09-04-09, 20:52
do 18stki tylko w kakao panowie.

gangster
09-04-09, 21:06
A jak dni płodne to co? nie uprawiacie seksu... czy liczysz na swój refleks

uprawiamy wlasnie w gumce ale plodnych jest mniej wiec jest ok :) z reszta jest tez oralny i inne pieszczoty.

slim shady
09-04-09, 22:10
hehe racja :D

Ziomek90
09-04-09, 23:05
no fakt, jak to mówi stare przysłowie, że najlepszy środek antykoncepcyjny, to środek dupy;D

Sosna91
10-04-09, 09:06
nie ważne że potwór, ważne że otwór;p

Marurka
10-04-09, 09:46
Czy to oznacza ze bzykasz wszystko co ma otwor i nie spierd.... na drzewo? :P

Sosna91
10-04-09, 09:50
hehe nie no to był joke ;D

p.s na drzewo też wejde ;p

Prezydent_1c
10-04-09, 10:17
Ja dodam od siebie że Extra Safe są ekstra bezpieczne i używam i będe uzywał tylko ich bo nigdy sie na nich nie zawiodłem jak narazie. A dla początkujących polecam Performa albo wyżej wspomniane zawsze dobre Safe'y. Bardziej wtajemniczonym rad nie udzielam bo wiedzą co jest dla nich najlepsze :)
PS. ja to w/w powiedzenie słyszałem w takiej wersji: "potwór, nie potwór ważne że ma otwór :)

Fehu
10-04-09, 11:32
nie ważne że potwór, ważne że otwór;p

jak to mówią flagę na łep i za ojczyznę... Wtedy stajesz sie patriotą

Co do leniwej... To niestety moja taka była

Ziomek90
10-04-09, 15:20
heh zawsze pozostaje pozycja 69;D korzyść dla niej i dla niego;D

Rynju
11-04-09, 12:07
dinozaur dal bardzo dobre info mi, by zakladac dzial "seks i erotyka"
hehe tylu pelnych testosteronu bykow z silowni sie moze wypowiadac :D

PS
co do extra safe to duze tarcie na je potrafi rozerwac ;)

Aponax
11-04-09, 12:28
Rynju , w takim razie trzeba poprosic admina o stwozenie tego działu dla osob pełnoletnich :D , modem oczywiscie ze Rynju :D doświadczenie masz (doskonała relacja gumek).

Rynju
11-04-09, 13:21
dziekuje ;p
najwiecej zalezy od partnerki w tej kwestii odczucia, bo ty tam nic nie wyczujesz czy to ma wypustki czy nie ;)
Co do lubrykantow jakimi smarowane sa prezerwatywy warto przeczytac czy takze od srodka, bo jesli tez od srodka to uczucie jest czasem jakbys ptaka wlozyl do lodowki ;)

Dla tego ogolnei nie polecam eksperymentowania od razu z wymyslnymi prezerwatywami durex ktore maja w opisie ze uzyty zostal jakis srodek. Warto czytac te opisy ;) Zaczynasz od granatowych safe i jedziesz az dojdziesz do fioletowych elite :D

Reszty mozna uzyc spokojnie do anala jesli nie chcesz sie ubrudzic, bo roznie to bywa :P
Zreszta przy takim tarciu jak przy stosunku analnym szamnsa na podraznienei a takze zarazenei sie hiv`em wzrasta wielokrotnie, wiec sie przydaja czasem gumy.
nie warto te zamieniac lubrykantow na oliwki ! niemilosierne tarcie po pewnym czasie. Warto zainwestowac w odpowiednie plyny, wazeline

Fehu
11-04-09, 14:18
Rynju widzę, że stajesz się naszym forumowym testerem prezerwatyw xD , a kto wie czy nawet nie seksuologiem... Śmiało mógłbyś zostać testerem dla np. Durex

Rynju
11-04-09, 15:00
Mysle ze zapewne dinozaur tez by skrobal cos od siebie jak i inni tez by sie nadawali gdyz w takim temacie kazda opinia jest wazna ;)

juz troche ich produktow wywalilem do kosza bo byly beznadziejne (np. te z samochodem arouser czy jak to sie nazywaly, smietnik zaliczyl tez ich ich plyn "z dreszczykiem emocji" - zalosny).

Najwieksze testy to prowadze na ich 2 w 1 lubrykancie. I powtorze sie ale jakos rok temu sklad byl najlepszy, potem zrobili duzo bardziej wodnisty, a teraz dodali aloes. Co moge powiedziec na temat tego z aloesem to ze niby jest lagodny itp. ale moze sprawiac nieprzyjemne pieczenie waszym kobietom. Co wyniklo z moich doswiadczen - mianowicie ze trzeba bylo 5 minut wolniutko penetrowac, cm po cm`etrze, powolutku i jakos mozna partnerke przyzwyczaic i gra gitara :D ale najlepiej sie sprezac bo potem bedzie trzeba dolac i ponownei moze byc nieprzyjemne.
Jesli chodzi o ten plyn to takze jest on do jedzenia ! W formie plynnej jest nieciekawy, kropelka na jezyk,, nie za fajny smak. Za to duzo lepiej smakuje juz wyschniety. Hehe a najlepszy to juz wyschniety na kobiecych posladkach ;) - oczywiscie bez dodawania swojego plynu na te posladki bo chyba bym pawia tam puscil ;)

Rynju
11-04-09, 15:15
PS
durex performa - te gumki naprawde dzilaja przedluzajaco na wytrysk, ale jesli kochacie sie srednio ponad 30min to nie kupujcie ich, niszcza przyjemnosc po jakis 40 min. To tylko dla takich ktorzy maja problemy z przedwczesnym wytryskiem.
durex tingle - to o tych mowilem ze jakby wlozyc ptaka do lodowki albo w worek lodu, hehe przez te chlodzace mietowe lubrykanty, nie kupujta ich ;)
arouser - nic nie czujesz, mkniesz jak samochod po autostradzie, a przciez to tylko niszczy przyjemnosc

Rynju
11-04-09, 15:20
hehe tak samo ich zel nowy niebieski, zawiera mentol i subst. chlodzace. Nieprzyjemne uczucie, zabija przyjemnosc. Chyba ze lubicie uczucie zdretwialego penisa...

Aponax
11-04-09, 16:43
ehh rynju ,rynju , jak dla mnei to jestes juz moderatorem jeszcze nie powstałego działu ^^
P.S widze ze ostro sprawdzasz kazda nowosc na rynku ^^.

Fehu
11-04-09, 17:13
ehh rynju ,rynju , jak dla mnei to jestes juz moderatorem jeszcze nie powstałego działu ^^
P.S widze ze ostro sprawdzasz kazda nowosc na rynku ^^.

no wiesz Rynju wyznacza trendy w naszym kraju dotyczące zabezpieczeń oraz przyjemności, jesli negatywnie ocenia produkt to owy produkt juz nie błyszczy w naszym kraju...
p.S
a kto wie czy w nie całej EU

Aponax
11-04-09, 17:34
to jak panowie , kiedy piszemy sugestie w dziale propozycje i sugestie o dzial "dla byczkow z siłowni "?

Rynju
11-04-09, 18:23
dziele sie swoimi doswiadczeniami namawiajac i was do zadawania nurtujacych pytan, jak takze dodawania czegos od siebie :)

Napinacz01
11-04-09, 20:14
Rynju to chyba masz bardzo dużo koleżanek...
bo jedna to by tych twoich testów nie wytrzymała :D

Aponax
11-04-09, 20:16
albo poprostu Rynju ma szczescie i trafia na nimfomanki (bez urazy oczywiscie to taki joke).To jak Rynju kiedy piszesz temat o propozycji nowego działu ??zapewne 99% forum zgodzilo by sie na ten dział :D.

Wiechu
11-04-09, 21:07
Rynju a testowales easy rider super soft?:d

MhL
11-04-09, 21:57
Ryniek nakreciles mlodszych chlopakow na swieta :p

Pozyjecie, uzyjecie, macie czas.

Jolly
11-04-09, 22:17
Przydatny temat dla `początkujących` :D

//Jolly

Rynju
11-04-09, 22:49
tak samo jedzenie ananasow badz picie tego soku z puszki z anansami daje slodki smak spermy ;)
hehe ale nie ma to jak naturalny smak goryczy i slony dla nich :P
AtM jak sie ubrudzisz zaden smak plynu nie pomoze hehe ;)
wiechu co to za gumy ? z nazwy stwierdzam ze jakies delikatne, latwe do zakladania

Czy ja nakrecilem ? Chyba nie, to natura :D

Co do analnego to wazne zeby szybko nie wysychalo i sie latwo nei wchlanialo

Damiano220
12-04-09, 09:51
jest grubo..:D classic sa gites:)

Ziomek90
12-04-09, 14:32
nooo widzę że temat zrobił się dość popularny:D

Aponax
12-04-09, 14:36
ehh, co do ASS to MOUTH , no bez przesady ,nie mogłbym sie pocałowac z dziewczyna ktora przed chwila to robila ... nie wiem moze jestem inny ale wedlug mnie to poniżajace ;/

Młody
12-04-09, 14:38
najlepsze i niezawodne są durexy