PDA

Zobacz pełną wersję : Znaczący problem.

martinezg91
06-04-09, 20:44
Witam wszystkich.
Mam pewien problem i nie jestem pewny czy sam potrafię go rozwiązać. A mianowicie, chodzę na siłownię miesiąc i nie zauważyłem żadnych ale to żadnych postępów. Wcześniej(rok temu) chodziłem na siłownię 6 miesięcy i wszystko było normalnie, postępy były.

Nie wiem, czy to moja wina, treningu, diety, czy może czegoś innego, ale zdałem sobie z tego sprawę dzisiaj i naprawdę mi z tym źle.

Aha, mam 18 lat, 179cm wzrostu, 65kg.

Proszę o pomoc!

slim shady
06-04-09, 20:46
po miesiacu mozesz oczekiwac zakwasów, wrzuc do analizy dieta i trening

martinezg91
06-04-09, 20:56
Pon:
-Klatka(ławka płaska 3x, skos w dół głowa 3x, rozpiętki 3x)
-biceps(Przemienne uginanie z hantlami ze skrętem nadgarstka na ławce x4, modlitewnik x3, młotki stojącox3)
Środa:
-plecy(martwy ciągx4, ściąganie na maszynie(łopatki)x4, wiosłowanie sztangąx3)
-triceps(hantlem za głowąx3, na liniex3,francuzx3)
Piątek
-barki(sztangą za głowąx3,przed głowąx3,hantlamix3,przed sobą sztangąx3)
-nogi(przysiad i łydki na suwnicyx4 każde)

Dieta:
śniadanie - owsianka
drugie - jak to w szkole kanapki
obiad - zwykle ryż z mięsem
kolacja - twarożek, ciemne pieczywo

Prosiłbym o ewentualne poprawki

Jolly
06-04-09, 20:57
Robiłeś bilans kaloryczny?. Jak na moje to za mało białka. W ogóle to codziennie jesz to samo?

//Jolly

martinezg91
06-04-09, 21:00
Raczej jem podobnie. Czasem rano kanapki i na obiad zmiana na zupę.

Nie robiłem, już robię.

Trochę się zmartwiłem, bo moi koledzy z którymi chodzę na siłownię cały czas robią postępy.

Jolly
06-04-09, 21:01
W 90% za mało białka. Ile mięsa i ile twarożku?

//Jolly

slim shady
06-04-09, 21:04
sorry ale wszystko mi sie nie podoba

martinezg91
06-04-09, 21:08
Mięsa około 250g, twarożek 200g. Jestem chyba trochę ektomorfikiem.

slim shady (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=6579)--> Jakieś rady?

Jolly
06-04-09, 21:14
W takim razie dieta jest raczej dobra, ewentualnie zjedz z rana z 100g kiełbasy czy twarogu. Zmień trening na FWB:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=13623

//Jolly

martinezg91
06-04-09, 21:23
Dzięki Jolly. Poleciały sogi.

slim shady
06-04-09, 21:24
Pon:
-Klatka(ławka płaska 3x, skos w dół głowa 3x, rozpiętki 3x) ---- rozpietki dałbym 2x
-biceps(Przemienne uginanie z hantlami ze skrętem nadgarstka na ławce x4, modlitewnik x3, młotki stojącox3)---- zamiast tego pierwszego cwiczenia dałbym uginanie ramion ze sztangą podchwytem
Środa:
-plecy(martwy ciągx4, ściąganie na maszynie(łopatki)x4, wiosłowanie sztangąx3)---- zamiast tego sciagania na maszynie dałbym podciaganie szerokim uchwytem na drążku, martwy ciąg daj na koniec ćwiczen z plecami
-triceps(hantlem za głowąx3, na liniex3,francuzx3) --- zamiast hantla to pompki podporą tyłem, zamiast tego na linie to wyciskanie na płaskiej wąskim chwytem
Piątek
-barki(sztangą za głowąx3,przed głowąx3,hantlamix3,przed sobą sztangąx3)--- zza głowe idzie do smieci, zrób military press, unoszenie sztangielek na boki i podciaganie sztangi wzdłuż tułowia
-nogi(przysiad i łydki na suwnicyx4 każde) --- przysiady, prostowanie nóg i uginanie nóg(mozesz na maszynie) i wspiecia na palce ze sztangą na plecach po 50 powtórzen

Dieta:
śniadanie - owsianka -------- dodaj białko pochodzenia zwierzęcego
drugie - jak to w szkole kanapki ----- z czym te kanapki ? nie mógłbys zabrac jakiegos serka wiejskiego i ryzu w miseczce ?
obiad - zwykle ryż z mięsem ---- jakie mięso i gdzie są warzywa ?
kolacja - twarożek, ciemne pieczywo ---bez pieczywa + dodaj łyzke oliwy z oliwek oraz oleju lnianego

gdzie posiłek po treningowy ?

to tak ogólnie

janusz123
06-04-09, 21:35
jem podobnie jak Ty ale postepy mam spore. Moze wina treningu za malo moze nakladasz cieżaru przez to nie ma postępu? Ja zmarnowalem ponad miesiąc tak...

martinezg91
06-04-09, 22:22
slim shady (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=6579) --> dzięki, sog. podciąganie odpada, niestety jestem za słaby. Dzięki za rady o odżywianiu. Przestudiowałem wszystkie podwieszone tematy, ale braki wynikają z małej ilości czasu.

janusz123 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=10184) --> Tu jest kolejny problem. Ciężary to zwylke 90 -100%. tylko ciężko mi wziąć choćby kilogram więcej tzn. asekurant musi mi pomóc w dużym stoniu. Mam straszny zastój.

slim shady
06-04-09, 22:31
jak jestes za słaby na podciaganie to rób narazie przyciaganie wyciagu górnego do klatki
a co do ciezaru to zaczynasz cykl treningowy od 60 % i konczysz na 80 %