Zobacz pełną wersję : Strzykawka Wystrzelila
Witam. Mam Pytanko. Mianowicie jakies 40 minut temu 'walilem' drogiego strzala... pierwszy ( tydzien temu ) w prawy posladek byl bez problemowy, dzisiejszy byl koszmarny gdyz podczas wstrzykiwania w miesien ( na miarce doszlo do polowy z 1 mil ) zaczelo isc ciezko... tak ze prawie nic nie dalo sie wstrzyknac az w koncu wystrzelila strzykawka.. w sensie od igly.... nie mam pojecia co spowodowalo takie cos... odciagajac tloczek poczatkowo krew nie lciala... czekam na odpowiedzi.
patryk1336
06-04-09, 14:59
zjebales iniecji albo dupe napieles i nieszlo nic :D niewiem jakas dziwna sytuacja nieidzie trzeba bylo wyjac i w 2 miejsce .
Jaki środek waliłeś? Może igła za mała czy coś
fallenursus
06-04-09, 15:16
no to strata hormonu na to wyglada.Nasteopnym razem podgrzej sobie strzykawke pod goraca woda,bedzie szlo lepiej i nie napinaj dupska;)
Nierozluznione miesnie. Za szybko wstzrykiwales, za waska strzykawka.
Jesli bijesz ciagle w te same miejsce, miesian twardnieje.
mogłeś igłę lekko wysunąć do góry- nic na siłę... ale tak to jest jak nie ma fachowej ręki :)
lovelas na dopingu?????prosze prosze
ciaastek91
06-04-09, 17:31
lovelas chyba karetka jezdzi o ile sie nie myle :D
ciaastek91
06-04-09, 20:36
no wiadomo ocb :D
jaki lovellas... :P a srodek jaki mam to tri sustanol. igla 0.5... i nie pukalem dwa rezy w te samo miejsce... ;] zobacze dzis jeszcze raz pozniej troszku...
NIKOLIS 168
06-04-09, 21:25
zla igla, potrzeba 0.7 / 0.8.
taką igłą to nawet nie kuje się dziecka 8 miesięcznego :) zaczyna się od 0,6
Optymalnie 0,8
jw. 0.7 i pomalu.
Poza tym gleboko.
PS: Mozna by bylo jakiegos arta o inj podwiesic.
fallenursus
06-04-09, 22:01
http://www.spotinjections.com/
ciaastek91
06-04-09, 22:56
wenflonem :D
lovelas jeszce nie jest anestezjologiem :D
Igłą 0,5 kiedyś w barki sie kułem ale trochę są za krótkie 0,6 są juz wystarczające jeśli chodzi o barki, ja tylko barki i nogi się kuje
0,6 mi np styka ale przeciez zalezy co jest w strzykawie!!!!
hehe znaczy ze albo za duzo soku juz dla miesnia bylo, albo sie spinales za bardzo, albo za szybko wbijales, albo wszystko naraz i sie cisnienei zrobilo i wystarczy ze bedzie maly luz miedzy igla a strzykawka i buum :D Oczywiscie zmieniaj udo lub posladek raz jeden raz drugi
zakladasz 0,6-0,8 igielke, wbijasz ladnie, gleboko do samego konca, zasysasz czy nie ma krwi, nie robisz z igly joysticka, miesnie gladko, bez nerwow. Wciskasz powoli, bardzo pomaga rozmasowywanie miesnia w ktory wbijasz podczas iniekcji. Wiec wbijasz i masujesz, po pol ml rob sobie przerwe na jakies 10 sek, gdyby dalej zle szlo wyjmujesz igielke na doslownie 1mm by uszlo cisnienei jakby co gdybys dociskal za mocno do ciala.
Tak mowili mi koledzy ktorzy sie zapisali na silownie bo sezon idzie ja tam nie wiem jak to jest z tym wbijaniem :P
co do rozmasowywania chodzi o czas podczas wciskania tloka a nie podczas uklocia
Mogłeś zmienić miejsce i rozmasować pośladek.