Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z budową

KASTOR
05-04-09, 20:15
Witam,
Mam krótkie i rzeczowe pytanko a mianowicie:
Jak spalić tłuszcz z okolic boczków i brzuszka a co najgorsze z klatki piersiowej...??

Damian st-ce
05-04-09, 21:01
Odpowiednia dieta - to przede wszystkim. Dalej trening - typowy na redukcję i interwały.

KASTOR
05-04-09, 22:59
Mozesz mi polecic jakis tening albo dac link do jakiegos konkretnego treningu...??bo na necie jest tego troche ale czesto opisane nie jasno badz tak ze sie jedno z drugim na wzajem wyklucza

slim shady
05-04-09, 23:08
jakie doswiadczenie z aerobami ?

luo
05-04-09, 23:17
Możesz robić trening typowo siłowy, głównie opierając się na podstawach(dużych spalaczach kalorii) np FBW 5x5 + do tego interwały 2x w tyg w dni nietreningowe+jakieś skrętoskłony no i dieta z ujemnym bilansem kalorycznym

slim shady
05-04-09, 23:44
jak nie ma wogle doswiadczenia z aerobami to na interwały nie jest jeszcze gotowy

Jolly
06-04-09, 06:57
Samą siłką również można spalić tłuszcz, i to efektywniej niż aerobami. Dobrze to luo ujął, jakieś FWB+Interwały i jedziesz. Jak jesteś za słaby na interwały to rób ile dasz rade(nawet 3)

//Jolly

Demonek6
06-04-09, 08:39
Pozwolę sobie wkleić moją odpowiedź z innego posta, ale właściwą dla Twojego pytania. Po Twoim krótkim opisie wnioskuję, że masz ten sam problem jaki miałem ja jeszcze kilka tygli temu :)

"
No to może teraz ja. Mimo, że nie jestem ekspertem to ze swoim brzuszkiem walczyłem 8 lat, a przełom nastąpił 7 tygodni temu.

Zawsze byłem osoba generalnie sprawną i "rozruszaną" a jednak brzuszek pozostawał. Były okresy, że pływałem 3x/ tydzien, biegałem codziennie przed pracą po 45 min, sporo jazdy na rowerze itd, a brzuch jak był tak był.

Potem weszła siłownia, i miałem nadzieję na poprawę stanu rzeczy, ale niestety, nadal bez zmian.

7 tygodni temu zarzuciłem redukcję z obietnicą utrzymania się w diecie i ćwiczeniach. Jadąc z bilansem kalorycznym -200 kcal, i utrzymanym węglowo/ białkowo/ tłuszczowym (upierdliwe, ale dało radę) ćwiczyłem 3x/ tydzień siłowo. Każdy trening siłowy kończyłem brzuszkami, po 3 serie na partie dolne/ środkowe/ górne (ilość powtórzeń w zależności od spompowania na siłce). W dni niesiłowe aeroby: stepper (45min), interwały biegane (20min), rower (1h)- stosowane na zmianę, aby nie przyzwyczajać organizmu.

Nie mogę powiedzieć, że mam już kratę na brzuchu ale postęp z tych 7 tygodni w stosunku do tego co wywalczyłem przez ostatnie 8 lat jest kosmiczny.

Miałem w tym czasie 2 tygodnie przerwy w ćwiczeniach (kontuzja na meczu halówki). No ale właśnie dochodzę do siebie i dalej ostro walczę.

Z mojego pkt. widzenia ludzi gubi olewanie planu redukcyjnego, czy to w diecie czy w ćwiczeniach. Zjedzenie czegoś "poza" planem diety, czy opuszczenie któregoś dnia aerobów ma znaczenie i to wielkie. No ale pewnie nie napisałem nic, czego większość tu nie wie :)

Edit:

Nie wiem czy to ma znaczenie, ale bialns białkowy uzupełniam odżywką tylko wieczorem. Przez cały dzień udaje mi się go wciągnąć w jedzeniu (ryba, cyc kurczaka, twarożek). Dodatkowo, biorę witaminki- daily formula albo coś innego. Bez nich wyraźnie gorzej się czułem."

Uzupełnienie. Interwały są fajne, ale trzeba podejść z głową. Ja oczywiście rzuciłem się jak głupi i za 1 razem pojechałem 25 min. biegania. Czułem się po tym paskudnie przez kilka i pewnie zrobiłem więcej spustoszeń w organiźmie niż to wszystko warte. Generalnie, nie przeginaj, bo w następnym dniu też musisz poćwiczyć. Lepiej powoli a systematycznie.

KASTOR
08-04-09, 21:30
Dzięki wam wszystkim za komenty i jednoczenie soreczka ze nie odpisywalem na czas ale troche celowo to robilem bo chcialem zobaczyc jak wieksza ilosc osób postrzega mój problem;

Przedsiewziolem pewne srodki a mianowicie jakis czas temu jeszcze przed zapisem na wasze forum zaczalem brac termogenik a od dzis jade z cyklem BCAA+HMB oczywiscie termogenik (thyroterm) wybieram do konca...Nie łudze sie ze samo wszystko przyjdzie wiec zarówno po i przed treningiem silowym robie serie aerobowe

To tak po krótce a efektami sie podziele jak tylko przyjda...Jeszcze raz wielkie dzienks za rady, dobre hehe rady:lol:

KASTOR
08-04-09, 21:37
I tu mialbym jeszcze jedne szybkie pytanko, czy dobrze zazywam BCAA, Olimp1100??
-1x1,29g rano, -2x2,58 przed i tyle samo po treningu wiec daje to 5x5tabsów po 1,29 gram kazda!!??!!
Drugie pytanko !!hehe co do HMB, Olimp 1250
-20 minut przed pierwszym posilkiem- 1tabs przed i jeden tabs po treningu

NO I JAK Z NIMI W DNI NIETRENINGOWE????

slim shady
08-04-09, 21:50
hmb to lipa
jak dla mnie za mało łykasz tego bcaa
dobrze jest wziasc porcje przed treningiem i po treningu oraz na noc
wole bcaa w proszku nie męczysz sie z łykaniem tabletek i lepiej wymierzyć

Demonek6
09-04-09, 07:16
Aero przed treningiem siłowym? Czy to konieczne i rozsądne? IMHO przed siłowym nie powinieneś robić aero (chyba, że wyłącznie jako rozgrzewka). Możesz się ciut spompować co zaowocuje spadkiem wydajności na siłowym. A przecież ideą redukcji jest zmniejszenie fatu. Mięśnie powinny zostać. Jeśli nie starczy sił na wykonanie dobrego siłowego, to jakby nie ptrzeć cofasz się.

KASTOR
09-04-09, 08:22
Tak aerobowe cwiczenia przed treningiem to tylko rozgrzewka a nie prawidlowe spalanie