PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie początkującego

spider10
01-04-09, 21:04
Właśnie kończę HMB i mam zamiar brać teraz coś, żeby nabrać mięśni i siły więcej, ale jest kilka problemów:

1. Nadwaga (i to spora, bo przy wzroście 171 cm ważę ~90 kg)
2. Wiek (15 lat, nie wiem co mogę brać, a co nie)
3. Kasa (nie mam jej za dużo na odżywki, max. 80 - 100 zł)
4. Staż (5 miesięcy)

Prosiłbym o porady lodzi doświadczonych i tylko takich. Niech mi tu niepiszą ludzie ćwiczący "na roweru" postów typu:
"Wes sie schwai bo sie nadajesz zeby sie schowac tylko daj spokuj z odrzywkami se lepiej bo to guwno jest" lub jeszcze głupsze.

MolderDist
01-04-09, 21:05
Najpierw zredukuj ilość tkanki tłuszczowej

Jest taka sprawdzona zależnośc, że im więcej tłuszczu tym więcej go przybywa na cyklu, im mnie tym więcej wchodzi czystego mięcha.

Więc trzymaj diete z ujemnym bilansem kalorycznym, dodaj areoby do tego jakiś delikatny spalacz typu TSE i będzie dobrze.

spider10
01-04-09, 21:11
A co potem? Może jakiś Gainerek? Może Gain Bolic 6000?? Podobno dobry w działaniu i smaku

know1126
02-04-09, 12:31
wiek jeszcze masz nie zaawansowany, ze tak sie wyraze:) wiec nie mysl o tych wszystkich suplach tylko sama dieta na zrzucenie. no moze jakies wspomagacze spalania ewentualnie. a na odzywki przyjdzie jeszcze czas.

LeBron23LBJ
02-04-09, 13:05
całą to kase zainwestowałbym w diete, nie oplaca sie teraz spalacza kupowac. Wez zrob se diete duzo bialka malo wegli,malo tluszczy nasyconych, wiecej tluszczy typu omega 3 6 9, i ujemny bilans kaloryczny-zapraszam do działu DIETA. Do tego bieganie (moze byc na czczo, interwaly,basen, koszykowka, pilka nozna, byle bys sie ruszal) Efekty murowane!!

MolderDist
02-04-09, 14:46
Potem co? JAk już zrzucisz to buduj mase mieśniową.

Gainbolic nie jest dla Ciebie! To jest gainer dla totalnych chudzielców bo ma prawie same cukry. Ja bym Ci wogole odradzał gainery a skupił się na diecie ale jeżeli masz jakieś problemy w dostarczeniu makroelementów to wybieraj te gainery, które mają wiecej białka. Sam właśnie jem i polecam GainBody Machine Man z Activlaba więc jak coś to w ostateczności.

Ziomek90
04-04-09, 21:03
90kg wagi, przy wzroście 171, to już duża nadwaga... radzę zrobić dobrą dietę, biegać, uprawiać jak najwięcej sportu. Nie ma co się oszukiwać, szybko tego nie zrzucisz, potrzeba kilku ładnych miesięcy. Odpuść sobie spalacze itp, bo szkoda zdrowia i pieniędzy, a poza tym nie dają oszałamiających efektów;]