PDA

Zobacz pełną wersję : Mass XXL Trec a masa?

Meef
30-03-09, 17:30
Na początku witam Wszystkich jako że jestem nowy na forum ;)

Wiem wiem.. tematu o nabieraniu masy jest wiele.. i porad równiez..
Ale napisze deko o swojej sytuacji.
Na codzien pracuje, studiuje, ogolnie brakuje mi ciagle czasu. Na jedzenie rowniez rzadko mam czas niestety. Śniadanie jem lub i nie jem. Brak czasu kompletnie. Zapycham sie tylko szybkim jedzeniem. Mcdonaldsy kebaby itp.

Postanowilem cos z tym zrobic. Problem polega na tym ze czasu mi nie przybedzie. sposobem moze byc szybkie wartosciowe cos.
Wymyslilem Gainera. Właśnie na rano, gdy nie ma czasu, i wieczorem. Jasne, jeść będę starał się równiez więcej, ale czy takie dopełnienie diety gainerem, może spowodować że przytyje? Mam 178cm i 62kg ;/ Za cholere nie mogę przytyć. Czasem 2 kebaby na dzien itp. Nie hamuje sie w jedzeniu wogole.
Czy myślicie że MASS XXL TREC'a to dobry wybór jako dopełniacz?
Nie będe oszukiwał, na siłownie nie bardzo jest czas Co najwyżej pompki i domowe ćwiczenia. Czy plan może się udać i przynieść skutek, tz przytycie?

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i wskazówki.
Wiem wiem.. najlepsza porada jest jeść i jeść. Co po za tym?
Może jest tu ktoś kto miał podobna sytuacje i znalazl rozwiązanie?
Z pozdrowieniami Ekto.

Sosna91
30-03-09, 20:30
Mass XXl jest dobry, zakup trochę tego i jedz, osobiscie tak rano jako piierwszy posilek to tak nie bardzo proszek ale obserwuj swój orgaznim, jak nic Ci nie bedzie, sraki ani nic nie bedizesz mial :) to jedz, moze nie bierz odrazu nie wiadomo ile ale tak na sniadnie 100-150g i a na kolacje to raczej cos innego bo wegle na noc nie bardzo mimo ze jestes chudy to lepiej w dzien jedz go sporo ale na noc cos zjec normalniego, a to ze jeszcze po 2 kebaby nie oznacza ze prztytyjedz bo takie jedzenie owszem moze pomoc przytyc ale prosto na brzuszek a w ramie Ci niegdy nie wejdzie :)

kastorius
30-03-09, 21:19
moze sie udac ale nie musi - przemysl jak wyglada twoje zycie, pracujesz, studiujesz - sporo stresu w takim stanie organizm ma problemy z przybraniem nawadze, pewnie jeszdze jarasz szlugi do teog i juz mamy komplet. mozliwe ze masz dobra przemiane materii i to równiez moze byc powod. Gainer bedzie napewno dobrym doładowniem mocy w ciagu dnia, ktory pewnie masz i tak zbiegany. rano pożywne sniadanie zjedz lepiej, gainera zostaw w przerwie popoludniowej miedyz sniadaniem a obiadem. miedzy obiadem a kolacja tez mozesz wypic

Meef
30-03-09, 21:23
nie, szlugów nie pale. Metabolizm zawsze taki mialem ze nie mogelem przytyć. Teraz zabiegane życie do tego macie racje, dużo stresu, dlatego wreszcie postanowiłem coś z tym zrobić. Dziś już 2kg Treca zamówiłem. Na dniach będzie. Zobaczymy..

LeBron23LBJ
30-03-09, 21:32
2 kg to malo

Sosna91
30-03-09, 21:40
nom malo ale to dokupisz ;) i szamaj szamaj :D

kastorius
31-03-09, 20:47
po prostu wrzuc z dużą nadwyżką, pij czesto miedzy posiłkami. powinno pomoc - tylko pamietaj, zacznie odkladac sie w miesjcach w ktorych zwykle ludzie chca sie go pozbyc ;}

Meef
31-03-09, 21:06
nie musi mi przybyc w barach i bicepsach tylko ogolnie na twarzy, plecach a ze na brzuchu troche to nie szkodzi troche :) poprostu chce przestac byc kosciakiem.:cry:

kastorius
31-03-09, 21:12
wiec to bedzie dobre rozwiązanie, polecam Ci tak:

- rano: dobre śniadanie (nie płątki z mlekiem) tylko pożywne dobre sniadanie, w którym bedzie sporo, weglowodanow, bialka, tłuszów.

- miedzy śniadaniem a podwieczorkiem(jeśli nie masz mozliwosci zjedzenia czegos konkretnego, polecam ci solidną porcje gainera - ktory bedzie zastepowal posilek)

- obiad - mieso hude, ryz, wszystkie warzywa

- miedyz obiadem a kolacją znowu gainer

- dobra kolacja max. godzina przed snem

w dodatku mozesz dostarczyc troszke witamin oraz mikroelementow, tłuszcze omega 3-6-9, i antyoksydanty (wszystkie ciemne warzywa i owoce) - jesli to nie pomoze, szukaj przyczyny w fizjologii i przemianie materii organizmu

Meef
31-03-09, 21:24
mam jeszcze z 200tab creatyny olimpa, czy jest sens do tego mass xxl?
dzieki za wszelkie porady

Sosna91
31-03-09, 21:38
według mnei na siłe nie ma sensu, bo zjesz i nic nie odczujesz, a pewnie jak jestes taki zapracowany to pic Ci sie tak nie bedzie chcialo 3-4litry dziennie. chwilowo moze przyjdize z 1-2kg i poznijei tak zejdzie wiec nie ma sensu.

kastorius
01-04-09, 13:37
kreatyny nie lykaj do tego

lovelas69
01-04-09, 13:50
wiec to bedzie dobre rozwiązanie, polecam Ci tak:

- rano: dobre śniadanie (nie płątki z mlekiem) tylko pożywne dobre sniadanie, w którym bedzie sporo, weglowodanow, bialka, tłuszów.

- miedzy śniadaniem a podwieczorkiem(jeśli nie masz mozliwosci zjedzenia czegos konkretnego, polecam ci solidną porcje gainera - ktory bedzie zastepowal posilek)

- obiad - mieso hude, ryz, wszystkie warzywa

- miedyz obiadem a kolacją znowu gainer

- dobra kolacja max. godzina przed snem

w dodatku mozesz dostarczyc troszke witamin oraz mikroelementow, tłuszcze omega 3-6-9, i antyoksydanty (wszystkie ciemne warzywa i owoce) - jesli to nie pomoze, szukaj przyczyny w fizjologii i przemianie materii organizmu

wydaje mi się ze płatki owsiane z mlekiem są dobrym i pożywnym śniadaniem...

Meef
02-04-09, 17:04
wczoraj przyszedl MASS XXL TREC'a, smak niestety pinacolada.. srednio mi smakuje, ale daje rade. zobaczymy. tylko jeszcze pytanie, w tym pojemniku w srodku byla taka miareczka do nakladania.. ile trzeba ich brac na porcje?

kastorius
02-04-09, 17:08
jedna taka miarka to 50cc (w duzym zaokrągleniu 30gram) czyli 3-4 razy dziennie po 2 płaskie miarki.

Meef
02-04-09, 20:38
ok, dzieki Panowie za rady. zobaczymy czy beda jakies efekty, a jak nawina mi sie jakies pytania to jeszcze napisze. ;)