Zobacz pełną wersję : kilka odzywek bialkowych co sądzicie?
chciałbym zapytac czy brał to ktoś i co o tym sądzicie... jeśli macie coś dobrego do polecenia to piszcie...:lol:
1.
http://www.allegro.pl/item592387975_protein_80_5000_gr_bialko.html
2.
http://www.allegro.pl/item584895452_wpc_80_lowickie_konkurent_ostrowia_k urier_0zl.html
Czy wie ktoś jaka jest może przyswajalność tego białka... mało laktozy to chyba sraki nie powinno być...
pozdro i czekam na wypowiedzi:whistle:
Powiem tak przyswajalność ostrowi(w tym wypadku łowickie) jest słaba, sporo idzie w fat. Jak robisz redukcje to może być te bialko na masowanie raczej odpada. Tego pierwszego niebrałem więc niewiem. Lepiej zjeść mniej dobrego białka niż pare kg jakiegos syfu. Takie jest moje zdanie.
Btw jaki jest Twój cel? masa/rzeźba?
Damian st-ce
29-03-09, 14:52
Piszą że BV 104... 5 kg białka za taką cenę, to jakiś pieprzony syf.
Co do tego 1 białka to jest napisane że przyswajalność wynosi 104 BV.
Na forum *** znalazlem taki art o BV(Biological Value/wartości biologicznej):
Niektóre publikacje o odżywianiu określają wartość biologiczną (BV) serwatki na 104, jednak wiele reklam suplementów z białka serwatkowego chwali się, że wartości biologiczne tych produktów wynoszą nawet 159. Skąd ta wyraźna rozbieżność?
Odp.: Wartość biologiczna to próba zmierzenia tego, na ile skutecznie wykorzystywane jest białko w naszym organizmie. Aby określić wartość BV dla pokarmu naukowcy podają osobie określoną ilość białek, a następnie mierzą pobór azotu w stosunku do jego wydalania. Jest to ogromne uproszczenie,
ponieważ rzeczywisty proces jest znacznie bardziej skomplikowany.
Teoretycznie biologiczna wartość 100 jest wartością maksymalną. BV dla serwatki jest często podawane jako 104, gdyż te dodatkowe 4 procenty reprezentują margines błędu w obliczeniach. Tak czy inaczej wartość
biologiczna, nie jest uniwersalnie przyjętym sposobem pomiaru jakości białka, co wynika z kilku przyczyn. Na przykład testy BV są przeprowadzane zawsze na osóbach poszczących, co powoduje, że pobieranie azotu jest inne, niż w przypadku, gdy badana osoba jest najedzona. Mówiąc najprościej, fakt, że ktoś nie je, zmienia sposób, w jaki ciało wchłania azot z białka. Wartość 159 BV dla serwatki, jaką widzimy w niektórych reklamach pochodzi z badania, w którym autor zacytował dwóch wcześniejszych badaczy. Określili wartość 159 BV dla serwatki proteinowej. Problem polega na tym, że badacze ci pomylili BV z wynikiem chemicznym, który dotyczy pomiaru działania aminokwasów w oganiżmie. Liczba 159 dotyczy wyniku chemicznego serwatki, nie jej wartości biologicznej. Faktyczna wartość biologiczna wynosząca 159 dla białka, nie jest po prostu możliwa, gdyż maksymalne BV wynosi około 100 punktów.
Damian st-ce
29-03-09, 15:06
To tak jak z alko :) nie da się zrobić spirytu 100%, a szkoda...xD
"To tak jak z alko :) nie da się zrobić spirytu 100%, a szkoda...xD"
Hehe ciężko jest zrobic cokolwiek na 100% za każdym razem.
Btw, tak samo z przyswajalnością, nawet te same produkty tylko z innej partii mogą sie od siebie rożnic
No wiadoma sprawa...
Moim celem jest redukcja chciałem coś co mi starczy na 1,5 miasiąca bo niedługo zaczynam właśnie cykl redukcyjny...
to może skoro tak odradzacie to białko to co mi polecicie tylko w jakiś przystępnych cenach... :lol:
W sumie to Ostrowia i łowickie i to które tam jeszcze zamieściłem z oxygenu to jeden pieron mieszanka białem serwatkowych i białka pszenicy, robiona przeważnie 50/50
Masz jakąś dietę? Dobry plan na redukcje?
W Łowickim i ostrowi niema białka przenicy tylko serwatka. Wczesniej brałem Nitroprogen Treca na redukcje i zbytnio masa nieposzła w doł(oczywiscie chodzi mi o suchą mase nie o fat). Teraz przez dluższy czas bez odżywek jade i nienarzekam. Białko w proszku można zastąpić jedzeniem, wystarczy tylko trochę chęci
pozdr
wiem o tym... ale przy redukcji wole na podtrzymanie coś dobrego wziasc zeby nie miec spadków...
a to czy to bialko pszeniczne jest dobre czy nie?
slim shady
29-03-09, 17:40
uzbieraj kasy i kup coś dobrego, białko pszeniczne ? dla mnie lipa i te co podałes w linkach tez, to pierwsze to najwiekszy shit- firma oxy gen
Łowickie to produkcja Megabola, wczoraj miałem okazję spróbować. Smak, rozpuszczalność lepsze niż w ostrowii ale dalej mi nie pasuje to białeczko- zbyt wybredny ejstem.
dlatego właśnie napisałem post zeby zobczyc wasze opinie na ten temat... już je znam, a teraz może co mi polecicie?
slim shady
29-03-09, 18:49
PVL - Whey Maxx
Vitalmax dobrze mi wchodził
Dymatize Super Mass Gainer czy Łowickie wpc?
slim shady
29-03-09, 21:07
porównałes dwie skrajne rzeczy zdecyduj sie czy chcesz gainera czy białko
chyba wezme Łowickie bo jest w przystępnej cenie, czytałem, że nawet nie jest takie najgorsze...
nie chailemzakladacnowegotematu wiec pozwolesobie zapytactutaj co sadzicieo tym bialku?
http://www.allegro.pl/item586503881_provit_85_2400g_olimp_promocja_30_su per_tanio.html
Ja nieprzepadam za białkiem soi, lepiej kup jakąś serwatke oczywiście chodzi mi o cos dobrego typu PVL - Whey Maxx-ja niejadlem tego ale znajomy brał i był zadowolony tak samo jak slim_shady