PDA

Zobacz pełną wersję : i co dalej????

ombook
28-03-09, 21:40
Czesc mam 24 lata, 71kg 182cm wzrostu ok 19% tluszczu.mam szczupla budowe ciala i zawsze ciezko mi szlo z nabraniem masy, a chcialbym tak do 80 kg dobic. diete juz mam od prawie miesiaca ja stosoje. wczesniej bralem nitrobolon3x, horsepower 1x i jakas odrzwke weglowodanowa z treca tylko dodam ze nie bralem tego z glowa:) cwicze juz kolo 2lat. wlasnie biore nitrobolon energiser i odrzwke matrix 5.0 z syntaxa, w sumie juz koncze matrixa nitrosa jeszcze mam. prosze o fachowa porade co mam dalej brac. z gory dzieki.

slim shady
28-03-09, 21:44
diete trzymaj

ombook
28-03-09, 22:02
diete bede trzylal az do skutku. tylko nie chce samego nitrosa brac a jak sie pytam znajomych jaka odrzwka bedzie dobra dla mnie to jeden mowi zeby weglowodanowa -bialkowa brac a drugi zeby bialkowa.

michal_f
28-03-09, 22:08
bo to zalezy od brakow w diecie ... jak brakuje tylko bialka to kupuj bialko ... jak glownie weglowodanow i troche bialeczka to kupuj gainera a jak pol na pol to bulk ;) ale wszytko wg. brakow w diecie ...

ombook
28-03-09, 22:22
rozumiem wiec sprawdz skrupultnie diete. a czy do tego nitrosa i odrzywki dodac cos jeszcze?

MolderDist
28-03-09, 22:41
Daj diete ocenimy

Bez diety nie bierz nic bo naprawde szkoda kasy.

kacperek
28-03-09, 22:42
mozesz dodac witaminy magnes itp. jak sie juz uparłes zeby cos brac;p

slim shady
28-03-09, 22:56
tracisz tylko kase na suplementy, twierdzisz, ze ciężko idzie ci masa ale masz diete od miesiaca
Najlepsze suplementy nie zrobią za Ciebie masy,

białko/gainer według braków w diecie

ombook
29-03-09, 14:13
[QUOTE=slim shady;202812]tracisz tylko kase na suplementy, twierdzisz, ze ciężko idzie ci masa ale masz diete od miesiaca
Najlepsze suplementy nie zrobią za Ciebie masy,

slim nie zroumiales mnie dobrze, chodzilo mi ze nigdy sobie nie rzalowalem ale od miesiaca zaczolem patrzec na kazde pudelko i porownywac co ma ile czego. w sumie w pierwszym poscie zaprzeczylem sam sobie:) napisze moja diete i ocenicie. z gory dzieki

ombook
30-03-09, 13:15
moja dieta do oceny.
pierwszy posilek:
platki owsiane 100 g
mleko 0,1% 300g
bialy ser ok. 100 g

2 posilek
jajecznica z 5 jaj
pieczywo razowe

3 posilek
serek wiejski 200 g
peczywo razowe

4 posilek
ryz 125g
filet z kurczaka lub z salmona
oliwa z oliwek

5 posilek
tunczyk 200 g
pieczywo razowe

6 posilek
bialy ser ok 100 g

czasem kolejnosc zmieniam posilek 5 idzie za drugi i na odwrut reszta bez zmian, to w zaleznosci jako mam zmiane w pracy. tez chodze na silke zmiennie, jeden tydzien tak na 8 rano a w drugim popoludniu.

luo
30-03-09, 13:58
Za mało masz węgli to przede wszystkim, tyczy sie to 2,3,5 posiłku
-przed treningiem i po jedz węgle np ryż brązowy/makaron,
-oliwe dodaj w ost posiłku,
-pieczywo razowe zamień na pełnoziarniste albo ryżowe(u mnie naprawde dobrze sie przyjmuje,polecam)
-dorzuć do tego jeszcze jakies pestki np z dyni albo orzechy

ombook
30-03-09, 14:29
dzieki za pomoc. tylko jak mam jesc ser bialy z oliwa z oliwek tak na sucho:) czy mozna cos przyzadzic z tego:)??prosze o rade bo nie zabardzo lubie ten ser a i tak sie katuje.

Abram15
30-03-09, 14:37
Krome chleba pelnoziarnistego lub razowego ;p

ombook
30-03-09, 14:42
no to nie ciekawie:) wracajac do mojego pierwszego postu to jaka odrzywke byscie radzili i cos po nitrosie??

luo
30-03-09, 14:58
Glutamina/bcaa, ja po cyklu krety wezmę arginine+glutamine bo u znajomego ładnie razem wyszly. Tez możesz spróbowac

ombook
02-04-09, 10:00
mam kilka glutamin i bcaa prosze o rade ktore beda najlepsze

inner armour bcaa
reflex nutrition bcaa
dynamite bcaa complex 2200

syntrax glu fm
inner armour l-glutamine
reflex nutrition l-glutamine
dynamite micronized glutamine