Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odżywki dla KickBoxingera / hormon wzrostu

sAttack
27-03-09, 20:26
Witam wszystkich.

Jestem Karol mam prawie 18 lat
Dosyć niedawno zacząłem uprawiać KickBoxing

Chciałem się dowiedzieć jakie ćwiczenia dodatkowe mogę robić by poprawić szybość, siłę, wytrzymałość.

Czy warto wspomagać się odżywkami, witaminami ? Czy lepiej robić na sucho :errf: (Preferuję 100% zdrowego i rozsądnego wspomagania organizmu)

Aha mam jeszcze jedno zasadnicze pytanie. Jest coś co pomogło by mi zdobyć jeszcze kilka cm wzrostu? Słyszałem iż jest coś takiego jak Hormon Wzrostu.

Proszę o opinie i porady. Jestem początkującym amatorem.

Dzięki
Cześć :happy:

igrek
27-03-09, 21:38
Tu jest coś o hormonie wzrostu:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=16925

sAttack
27-03-09, 22:42
Dzięki za odpowiedź.

Jednak w temacie który podałeś nie ma nawet jednej wypowiedzi która miała by pomóc jego twórcy.

Ja mam 18 lat (nie 14 jak chłopak w poprzednim temacie) :whistle:

xxmłodyxx
27-03-09, 22:54
o mój temat nie nawet pojawił...wiesz co powiem ci tyle ze tez chce urosnąć i raczej na forum ci będą odradzać...jeżeli chcesz naprawdę hormonu wzrostu to pogadaj z łepkami od siebie na pewno coś wiedzą

sAttack
27-03-09, 23:03
jeżeli chcesz naprawdę hormonu wzrostu to pogadaj z łepkami od siebie na pewno coś wiedzą

Nie wiem czy to był żart czy na poważnie.
Szczerze mówiąc lepiej dla Ciebie było by gdyby to był żart. Jeśli myślisz że to co powiedziałeś jest dobre, to zastanów się zanim zrobisz "cokolwiek"

Już pisałem. Potrzebuję fachowej dorady dla tego zwracam się tu do Was
Zdrowie przedewszystkim!

slim shady
27-03-09, 23:16
HG ?
daj sobie spokój nie masz o tym pojecia więc sie nawet za to niezabieraj, nie uda Ci sie dobic tym wzrostu

Chciałem się dowiedzieć jakie ćwiczenia dodatkowe mogę robić by poprawić szybość, siłę, wytrzymałość.
Bieganie, box z hantlami

Czy warto wspomagać się odżywkami, witaminami ? Czy lepiej robić na sucho :errf:
witaminami zawsze warto :) na odzywki przyjdzie ejszcze czas, zacznij od zdrowego trybu odzywiania

sAttack
28-03-09, 11:57
Dzięki.

zdrowego trybu odzywiania To wiem tylko co dokładnie kryje się za tymi słowami?

daj sobie spokój nie masz o tym pojecia więc sie nawet za to niezabieraj, nie uda Ci sie dobic tym wzrostuNo właśnie po to tu piszę bo chcę się conieco dowiedzieć. Gdybym miał o tym pojęcie to bym tu nie pisał. Chyba oczywiste?

Może są tradycyjne środki, metody, ćwiczenia które wspomagają wzrost.
Mam 18 lat czy to nie za późno na zrobienie czegokolwiek?

michal_f
28-03-09, 12:00
a ile masz tego wzrostu ze tak placzesz ?

sAttack
28-03-09, 12:04
około 170

Może ktoś powie że ma mniej i mu to nie przeszkadza. To nie o to chyba chodzi? Poprostu źle się z tym czuję i chciałbym być wyższy.

Dzięki:happy:

Fehu
28-03-09, 12:04
Zapomnij o hormonie wzrostu trzeba naprawde sie na tym znac a po za tym kuracje jest baardzo droga...a po za tym genów nie przeskoczysz

edit: 170 to duzo, za duzo jak na hormon wzrostu moze jeszcze cos urosniesz

michal_f
28-03-09, 12:06
to ja powiem ze mam mniej i tez nie czuje sie z tym najlepiej ale nie ma co ingerowac w hormony bo moga pozniej byc z tym problemy ... moze np twoje dziecko meic jakas wade genetyczna czy cos ... takim wzrostem cie natura obdarzyla i nie zmieniaj nic ... ciesz sie ze nizszy nie jestes :smile:

sAttack
28-03-09, 12:10
Mam wrażenie iż mówimy o czymś innym niż ja myślę.

Chodziło mi o hormon wzrostu który można kupić na allegro. Suplement diety.
Jest on na przyrost masy ale również wspomaga wzrost (przynajmniej tak piszą w opisie)

Co o tym myślicie?

Fehu
28-03-09, 12:13
Napewno mówimy o czyms innym. hormonu wzrostu nie kupisz na allegro... a po tym gównie z allegro napewno nie urosniesz szkoda kasy

sAttack
28-03-09, 12:15
aha a jakieś ćwiczenia rozciągające?

Słyszałem że wiszenie na drążku pomaga, Może jakieś witaminy ? Może więcej owców (jakich ?)

AKRO
28-03-09, 12:33
aha a jakieś ćwiczenia rozciągające?

Słyszałem że wiszenie na drążku pomaga, Może jakieś witaminy ? Może więcej owców (jakich ?)

tak rożne są opinie, do tego jeszcze orzechy albo trociny.
Poczekaj jeszcze, do 20 lat jeszcze urośniesz.

sAttack
28-03-09, 14:20
Tak jest najwygodniej, choć wątpię iż najlepiej

no nic widzę że szukam pomocy w nieodpowiednim miejscu.

AKRO
28-03-09, 14:27
hormon wzrostu moze Ci zaszkodzić, mówie Ci faceci rosną do 20 roku zycia.

MhL
28-03-09, 14:48
Wszystkim sie teraz na wiosne rosnac zachciewa, innym w szez, inny w zwyz.

Po 20 roku tez urosniesz, sam podskoczylem kilka cm.
Na allegro.pl nie kupisz hormonu wzrostu, i dobrze. Sprzedac tylko moze tobie wolno myslacy czlowiek. Masz 18 lat, czego chcesz sie truc.

PS: Nudno by bylo jak by wszyscy byli wysocy.

sAttack
28-03-09, 15:52
Ale czy ja gdzieś piszę że chcę hormon zwrostu wziąć?

Chcę dowiedzieć się co pomoże mi jeszcze urosnąć, jakieś witaminy, może ćwiczenia? Może dieta bogata w coś tam...

Proszę o rady. I proszę nie wspominać już nic o Homonie wzrostu

pimols
28-03-09, 16:01
Ale czy ja gdzieś piszę że chcę hormon zwrostu wziąć?

Chcę dowiedzieć się co pomoże mi jeszcze urosnąć, jakieś witaminy, może ćwiczenia? Może dieta bogata w coś tam...

Proszę o rady. I proszę nie wspominać już nic o Homonie wzrostu

no normalnie sie odzywiaj witaminki bierz itp a urosniesz jeszcze napewno:) i dobra postawa kregoslupa;D

sAttack
28-03-09, 16:28
heh pajączka sobie dowalę na kręgosłup :D (żart)

A witaminki to jakie na przykład ?

Symu
28-03-09, 16:57
to co na allegro jest to GH boostery ktore zazwyczaj po prostu nei działaja;P

Pod Kickboxing obowiazkowo ZMA/ MZB na noc. W celu zwiekszenia wyrztymalosci beta alanina. Na regeneracje BCAA tudziec gainerek po treningu Omega 3 prozdrowotnie i ewentualnie kreta 3-5g /dzien

sAttack
28-03-09, 17:46
Jakie mam korzyści z podniesienia:

testosteronu i IGF-1

I czy to jest 100% zdrowe? Bez skutków ubocznych?

Symu
28-03-09, 17:49
Mów mi od razu jakim sposobem/ środkiem chcesz je podnieść bo to ważne info w tym wypadku.

sAttack
28-03-09, 17:51
No napewno nie za wszelką cenę.

Trenuję głównie dla satysfakcji i produkty chciałbym takie które nie posiadają skutków ubocznych

Symu
28-03-09, 17:56
Nic skutecznie nie podniesie poziomu IGF (bezpiecznego), a na podnoszenie testosteronu za wczesnie - nic nie da w tym wieku. Raczej poszedłbym w inna strone niz ty, nie w manipulacje hormonami.

sAttack
28-03-09, 18:12
No ale przecież ZMA podnosi poziom testosteronu.

Symu
28-03-09, 18:35
aaaaa widze ze z opisu supla wynikaja te pytania. Wiec ZMA to 2 mineraly cynk + magnez (no i wit b6 ale tu mneij istotna). Cynk może mieć o tyle wplyw na testosteron ze w przypadku niedoborow moze unormowac jego poziom w organizmie w innym przypadku watpie zbey byl w stanie pdoniesc poziom testo. Po ZMA można zauważyć dużo lepszy sen przez to pewnie posrednio wiekszy wyrzut GH i IGF.

"Badania naukowe udowodniły, że kompozycja chelatów aminokwasowych cynku i magnezu z witaminą B6: Podnosi poziom wolnego testosteronu o ok. 45%;
Podnosi poziom IGF-1 o ok. 25%;"

Z reklamy, nigdy nie widziałęm tych badan a pewnie były robione przez wlasciciela patentu tj. SNAC system czyli może być w nich wszystko. Co nie zmienia faktu ze ZMA jest swietnym suplem.