PDA

Zobacz pełną wersję : Zamiennik nolvy

strit
27-03-09, 19:49
Siema. Padło ostatnio takie pytanie i jestem ciekaw. Czy zamiast nolvy na gino można wziąć furosemid?

lg team
27-03-09, 19:52
to diretyk,
inna bajka,
inna liga,
zabawka nie dla takich jak ty... nawet ja nie mysle tego brac,

Aponax
27-03-09, 19:56
Opis i sposób działania

Furosemid nie jest sterydem a diuretykiem. Należy do grupy najniebezpieczniejszych środków używanych przez kulturystów. Z jego dobrodziejstw powinni korzystać jedynie doświadczeni zawodnicy.
Furosemid jest używany do wydalenia wody przez ostatnie dwa lub trzy dni przed zawodami. Jest szczególnie skuteczny, gdy chodzi o wodę podskórną, przez co “suchy” i “twardy” wygląd jest możliwy do osiągnięcia.
Furosemid jest także używany do zbicia wagi przed zawodami. Wykazuje silne działanie odwadniające, wypłukuje z organizmu sód, potas, wapń przez co zaburza gospodarkę elektrolitową i w najgorszym wypadku może doprowadzić do śmierci. Szczególnie należy monitorować poziom utraconego potasu i w zależności od sytuacji uzupełniać go.
Podczas przyjmowania Furosemidu należy poważnie traktować takie objawy jak odrętwienie, intensywne skurcze mięśni, zawroty głowy, omdlenia, gdyż mogą one być oznaką stanu zagrażającego życiu.
Z innych działań ubocznych można zaobserwować zaburzenia słuchu, problemu ze strony układu pokarmowego i krwionośnego, przeciążenie nerek a nawet ich uszkodzenie.

jezeli jest to to samo co napisałem wyzej , to musze powiedzieć ze nie :] sprawdz jeszcze raz nazwe leku , poczytaj w necie na temat tego leku bo z tego co wiem to bardzo niebezpieczny lek.

pimols
29-03-09, 18:03
furosemid dla zawodowcow pod opieka lekazy itp wiec nie polecam Ci;)