PDA

Zobacz pełną wersję : Trening w późnych porach i posiłek po treningowy.

hans87
27-03-09, 11:27
Hej!
Mam pytanie odnosnie spożywania posiłku potreningowego. Konczę cwiczyc ok. godziny 21.30 i chciałbym sie dowiedziec czy dobrze jest zjesc 40 min pozniej posilek potreningowy(bogaty węgle). Pytam sie, bo kazdy wie ze na noc nie powinno sie jesc, ale czy dobrze isc glodnym spac?

Drugie pytanie tyczy sie redbull'a. Od jakiegos czasu po pracy jestem strasznie senny a nie moge w dzien spac. Macie jakąs inna alternatywe zebym nie musial pic redbulla i kawy?

pozdrawiam

p_narozny
27-03-09, 12:02
Co do posilku potreningowego, wcinaj taki jaki byc powinien z weglami ale zawitaj w lozku dopiero 2h potem. O ktorej zazwyczaj kladziesz sie spac? Jak jesz o 22 to do wyra ok polnocy dopiero:) Wtedy na sen samo bialko na przyklad, bez zadnych dodatkow.

hans87
27-03-09, 14:27
chodze o północy spac :)

p_narozny
27-03-09, 15:26
No to nie powinno byc najgorzej, tylko nie przeginaj z tym ryzem, czy tam innymi weglami, tak w normie, a na sam sen samo bialko, juz bez dodatkow, poza oliwa z oliwek jesli lubisz/masz w menu. pozdro:)

hans87
27-03-09, 17:02
ok dzieki p_narozny :)

czekam jeszcze na opinie odnosnie drugiego pytania, chodzi o te napoje energetyczne czy jest jakas inna alternatywa zeby nie byc senny. Sypiam 7 godzin tak na marginesie.

Wiki
27-03-09, 20:48
Ogolnie nie polecam takich wynalazków.

hans87
28-03-09, 05:13
ja wiem ze to nie zdrowe ale czy jest jakas alternatywa? bo nie moge ciagle byc senny. ZMA brałem i zaduzo mi nie pomogło