Zobacz pełną wersję : Thermal a katabolizm
Mam pytanie: co należy polączyć z thermalem pro bądź clenem , żeby mięsnni se nie spalić? Mam akurat monohydrat krety i glukoze. czy to styka żeby zapobiec katabolizmowi?
clean jest antykatabolikiem
no dobra ale efka w thermalu już nie jest, choć piszą różne głupoty , że nie jest. czytałem że kreta styka ale nie jestem pewien więc pytam.
A co do clena to ponoć wypłukuje glikogen, do prawda? Jeśli tak to dodatkowa suplementacja est i tak niezbędna...
jak kreta to nie mono
jak zalęzy ci na wyżyłowanej sylwetce to albo jabłczan albo kre alkalyn nie zalewają tak jak mono
co do tego drugiego to pierwszy raz słysze
ale carbo/glukoza po treningu jak najbardziej wskazana
co do używania thermala i cleana
polecam używanie naprzemiennie po 2 dni
tolerancja na dany środek tak szybko nie rosnie jak przy stosowaniu solo
jak kreta to nie mono A właśnie że akuart mono, bo mam jej akurat pod dostatkiem, aodchudzanie planuje po cuklu koksowym, a po nim sie powinno brać mono żeby zatrzymać jak najwięcej wody :cool:
polecam używanie naprzemiennie po 2 dni
tolerancja na dany środek tak szybko nie rosnie jak przy stosowaniu solo
wiem o tym :wink:
Ja pytam: co brać żeby efedryna nie spaliła mi mięsni? Czy kreta mono z glukozą do tego się nadaje?
ile ma spaść to spadnie ale tą krete i glukoze możesz brać
Czyli innymi słowy planujesz zestawik thermal + mono + glukoza, moim zdaniem bez sensu. Ja polecałbym thermal z bcaa i glutaminą.
ile ma spaść to spadnie ale tą krete i glukoze możesz braćto znaczy co? nie da sie zabezpieczyc w żadsen sposób przed katabolicznym działaniem efedryny? Jeżeli tak to zostane przy clenie i ewentualnie do tego dorzuce cytomel :wink:
poza tym ja akurat mam nonohydrat kreatyny w ilości ok 1 kg i co mAM TERAZ WYWALIĆ? mUSZE TO ZUŻYĆ[/quote]
[ Dodano: 04-12-2006, 12:16 ]
na temat tej efki nie wiem co myśleć:
·Ochrona mięśni - jednym z wielkich minusów odchudzania jest fakt że możemy oczekiwać co najmniej małych strat w masie mięśniowej. Samo tracenie wagi jest bardzo proste w porównaniu do tracenia wagi przy jednoczesnym zachowywaniu mięśni. Efedryna wspomaga spalanie tłuszczu oraz pomaga chronić beztłuszczową masę ciała. Zostało to potwierdzone w badaniach z pomiarami poziomu tkanki tłuszczowej. Dodatkowo odkryto że w krótkich okresach stosowania gdy nie wystąpił jeszcze spadek wagi, poprawił się bilans azotowy u badanych co sugeruje przyrost beztłuszczowej masy ciała. W innym badaniu grupa której podawano efedrynę i kofeinę straciła średnio 4,5 kg tłuszczu przy jednoczesnym przyroście 2,8 kg beztłuszczowej masy ciała, co sugeruje że efedryna może pomóc poprawić proporcje mięśni do tłuszczu bez utraty wagi.
[ Dodano: 05-12-2006, 14:33 ]
no to co w koncu?
[ Dodano: 05-12-2006, 15:35 ]
może styka mi bialko brać? Musi byc jakis sposób. A żre sie do tego normalnie czy trzeba die ogranicać?
[ Dodano: 08-12-2006, 10:16 ]
czy naprawde nikt na ten temat nie potrfi nic powiedzieć? Przecież napewno wielu z Was to stosowało i jakoś musiało sobie poradzić!