Zobacz pełną wersję : Witam chcialem prosic o ocene mojej diety
Jest to dieta ukladana pod cykl treningowy na mase, przedstawie ja na przykladzie dzisiejszego dnia:
6:00 Śniadanie
100 g płatki owsiane na mleku-250 ml, kakao (oczywiscie wszystko w jednej misce)
9:00 Śniadanie II
100 g płatki ryżowe na mleku-250ml :) urozmaicenie
100 g pieczywa razowego z pomidorem i ogorkiem
13:00 posilek przed treningiem
200 g piersi z kurczaka
100 g ryżu brazowego
ok 100 g salatki meksykanskiej(kukurydza, groszek, fasola, papryka)
16:00
2 jabłka
baton proteinowy
19:00
chleb razowy ze 100g kotletem z piersi kuraka
22:00
180 g tunczyka
3 jajka
Prosze o ocene, poniewaz nie wiem czy dalej sie trzymac diety w tym stylu czy raczej wiele pozostaje do zmiany. Aha najwazniejsze 23 lata, 190cm, 85kg, staz na silowni okolo roku z przerwami wczesniej 10 lat judo.pozdrawiam i licze na krytyke
Hehe, 100gramow platkow owsianych w 250ml mleka? Tego sie nawet nie da ugotowac, taki susz by byl:) pomierz dokladnie pokarm..
Po treningu jedno jabluszko mniej bym dal.
Ten tunczyk na noc sam wcinasz? Bez chlebka ani nic?
Jaja bym wrzucil gdzies w ciagu dnia, na sniadanie pierwsze na przyklad do tego chleba razowego...
GDZIE JEST POSILEK POTRENINGOWY?? Brakuje go..!
Pozdrawiam:)
:D moze z ilosci mleka torche przegialem ale nie wiecej jak 300 napewno bo jakos na trzy takie porcje mi starcza. Tunczyk sam z chlebem ciezej mi wchodzi, a poza tym nie lubie tego zapachu, a lycha szybciej idzie:). Nad potreningowym posilkiem pomysle, tylko co w nim zawrzec??
edit : nie skopiowałem śniadania ;)
100 g płatki owsiane na mleku-250 ml, kakao (oczywiscie wszystko w jednej misce) ---- białko?
9:00 Śniadanie II ------ o której wstajesz ?
100 g pieczywa razowego z pomidorem i ogorkiem ------- brak źródła białka i tłuszczu,płatki ryżowe wywal
200 g piersi z kurczaka
100 g ryżu brazowego
16:00 ----- bezpośrednio po treningu
2 jabłka
baton proteinowy---- nie znam się na odżywkach ,nie wiem co to za baton białkowy:)
40 minut po siłowni posiłek potreningowy
chleb razowy ze 100g kotletem z piersi kuraka ---- smażone to możesz szmać ale raz na ruski rok :) dodaj warzywa
180 g tunczyka
3 jajka---- nie za dużo białka? przeżuć jaja do śniadania,tuńczyka daj 40minut po treningu a tu np. twaróg+oliwa lub makrela
chcesz masy to musi być nadwyżka kcal
Na sniadanie dodaj jakies bialko np jaja
To samo co pisze narozny, niema posilku potreningowego
dodaj ryz/platki owsiane/makaron,
tunczyk lepiej przenies z kolacji posilek po treningu, bialko z tunczyka dosc szybko sie "wchlania"
jedno jablko w zupelnosci wystarczy, lepiej te drugie jablko zjedz w drugim posilku np o 9.00
Naprawde chce Ci sie kupywac batony proteinowe?? Nie lepiej jakies normalne bialko np serwatke? Duzo taniej Ci wyjdzie
jaj na kolacje raczej sie nieje, co do tunczyka to jak mowilem przesun na posilek po treningu, a na kolacje lajlepiej twarow/serek wiejski z uwagi na powolne trawienie bialka(nie musisz sie martwic o katabolizm)+oczywiscie jakis tluszcz np oliwe z oliwek albo z pestek winogron.
W ciagu dnia mozesz tez dodawac pestki/orzechy do posilkow
wstaje o 5:45 wiec kolo 6 pierwsze sniadanie, a co do batona to wartosci przedstawiaja sie nastepujaca: B:28 T:8 W:20. z makreli na wieczor na pewno skorzystam a tunczyka juz przenosze na potreningowe. dzieki
Pytanie o pobudkę nie aktualne:) myślałem że wstajesz rano i jesz dopiero o 9:00 bo nie skopiowałem całej diety do obróbki :)
Z tym batonem to nie wiem,może ktoś ci coś doradzi :)
Jak widzisz ze masz jakies braki w diecie to najlepiej kup gainer np monster mass-naprawde polecam cena to okolo 180zl za 5kg zalezy od sklepu, jak zobaczysz ze idzie w tluszcz (w co watpie) to kup jakis bulk z uwagi na mniej wegli i wiecej bialka(40%), tylko niewiem jaki Ci polecic bo ich nieuzywalem
jesli chodzi o gainera to narazie musi sie obyc bez- powodem fundusze, ale w przyszlosci nie wykluczam
Jest to dieta ukladana pod cykl treningowy na mase, przedstawie ja na przykladzie dzisiejszego dnia:
100 g płatki owsiane na mleku-250 ml, kakao (oczywiscie wszystko w jednej misce)
100 g pieczywa razowego z pomidorem i ogorkiem
200 g piersi z kurczaka
100 g ryżu brazowego
2 jabłka
baton proteinowy
chleb razowy ze 100g kotletem z piersi kuraka
180 g tunczyka
3 jajka
Prosze o ocene, poniewaz nie wiem czy dalej sie trzymac diety w tym stylu czy raczej wiele pozostaje do zmiany. Aha najwazniejsze 23 lata, 190cm, 85kg, staz na silowni okolo roku z przerwami wczesniej 10 lat judo.pozdrawiam i licze na krytyke
100 g płatki owsiane na mleku-250 ml, kakao (oczywiscie wszystko w jednej misce) Za mało białka i tłuszczów. Wywal kakao a lepiej dodawaj miód. Dodaj twaróg, nie koniecznie do tej samej miski :D. Dodaj tluszczu w postaci oliwy z oliwek.
100 g płatki ryżowe na mleku-250ml :) urozmaicenie Tutaj ynowu brakuje biaka i tluszczów... Chłopie na mleku masy nie zrobisz:D
100 g pieczywa razowego z pomidorem i ogorkiem to nie potrzebne
200 g piersi z kurczaka
100 g ryżu brazowego
tutaj wszystko ok
2 jabłka Zamiast 2 jabłek, zjedz 1 duzego banana
baton proteinowy
chleb razowy ze 100g kotletem z piersi kuraka Chleb żytni pełnoziarnisty + piers z kurczaka, ok, mozesz dodac troche tluszczu jak masz jeszcze braki w diecie
180 g tunczyka
3 jajka 3jajka ale bez żółtek. Ew. 1całe, 2 bez
100 g płatki owsiane na mleku-250 ml, kakao (oczywiscie wszystko w jednej misce) Za mało białka i tłuszczów. Wywal kakao a lepiej dodawaj miód. Dodaj twaróg, nie koniecznie do tej samej miski :D. Dodaj tluszczu w postaci oliwy z oliwek.<--- ja bym dodal otrebow do platkow, i serek wiejski bo bialka za malo
100 g płatki ryżowe na mleku-250ml :) urozmaicenie Tutaj ynowu brakuje biaka i tluszczów... Chłopie na mleku masy nie zrobisz:D
100 g pieczywa razowego z pomidorem i ogorkiem to nie potrzebne <--- to zamaist platkow na mleku walnij kanapki z razowca z podwojna szyneczka i serem :)
<--- tu dosc duza przerwa, mozesz zjesc jakis owoc, np. banana i pomarancze
200 g piersi z kurczaka
100 g ryżu brazowego
tutaj wszystko ok <---ok
2 jabłka Zamiast 2 jabłek, zjedz 1 duzego banana
baton proteinowy <-- nawet 2 banany bedie dobrze, tuz po tren.
chleb razowy ze 100g kotletem z piersi kuraka Chleb żytni pełnoziarnisty + piers z kurczaka, ok, mozesz dodac troche tluszczu jak masz jeszcze braki w diecie <--- pelny posilek musi byc jakos 45 min po treningu a nei wiem kiedy go konczysz, jesli o 16 to za pozno jest ten posilek
180 g tunczyka
3 jajka 3jajka ale bez żółtek. Ew. 1całe, 2 bez
Takie to moje zdanie :)
Już teraz to mu zrobiłes za dobrze, hehe :)