Zobacz pełną wersję : ból nadgarstka
wczoraj chłopaki wziąłem 100 kg na płasko, a dzisiaj jak na złość zrobiłem coś sobie na wfie w nadgarstek i mnie boli przy nacisku i i gdy nim kręcę...co zrobić żeby szybko bul ustąpił...nie wiem dzisiaj chyba pójdę na siłownie okręcę sobie rękę elastycznym bandażem i założę rękawice z taśmą usztywniająca nadgarstek i zobaczę...czy lepiej nie ćwiczyć??
lepiej nie cwicz ... jak bardzo boli to nie ma co ryzykowac
nic nie puchnie tylko boli jak kręcę..może sobie nadciągnąłem coś tam...zrobiłem sobie to jak skakaliśmy przez skrzynie na wf ie i trzeba się było wybić na rękach i przez cała w wzdłuż przeskoczyć...
jak przestanie boles to wtedy radze pojsc na silke dopiero:smile:
slim shady
25-03-09, 19:05
bół jest ciągnący wzdłuż ręki ?? czy tylko sam nadgarstek
POsmaruj mascia nagrzewajacą .Powinno pomoc
ja też mam ból w nadgarstku lecz jak zakładam rękawice i ćwiczę to już go nie czuję... w dni nietreningowe najbardziej mi doskwiera... ale da się żyć...- myślę ze przerwa od ćwiczeń zrobi swoje...
uszytwnij sobie na noc i posmaruj,sprawdzone pomaga. pozatym radze odstawic silke poniewaz moze to sie zakonczyc powazniejszym urazem i zamaist 3 treningow przepadnie ci 30
Siemka, ja mialem podobnie , i powem Ci ze zrobilem sobie przerwe w treningu 2 tyg. , codzien smarowałem rękę maścią Ketonal , i na noc zawijałem całą rękę ( bo mnie bolał nie tylko nadgrastek a jeszcze przedramie ). I pomogło . Czasem lepiej odpocząć niż katować się na siłce jak odczuwamy ból. pozdro
Biernaczek
11-04-09, 20:10
Naciągnąłeś sobie ścięgno, zrób przerwę od siłowni i tyle.
w nadgarstku masz 9 kosteczek, jesli wystepuje ból co jest nie tak - moze byc to spowodowane nadwyrezeniem stawu. z bolem nie probuj wygrac bo predzej cyz pozniej on wygra z robą jak ci nadgarstek strzeli bedziesz sie mogl pozegnac z silownia na dobry rok, jesli nei na cale zycie. to bardzo skomplikowana konstrukcja wiec lepiej odpusc na tydzien - dwa i poczekaj az ból ustanie. jesli nie, i wrecz przeciwnie bedzie sie nasilal powinien obejrzec to lekarz