Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ból nadgarstka

xxmłodyxx
25-03-09, 17:54
wczoraj chłopaki wziąłem 100 kg na płasko, a dzisiaj jak na złość zrobiłem coś sobie na wfie w nadgarstek i mnie boli przy nacisku i i gdy nim kręcę...co zrobić żeby szybko bul ustąpił...nie wiem dzisiaj chyba pójdę na siłownie okręcę sobie rękę elastycznym bandażem i założę rękawice z taśmą usztywniająca nadgarstek i zobaczę...czy lepiej nie ćwiczyć??

michal_f
25-03-09, 17:55
lepiej nie cwicz ... jak bardzo boli to nie ma co ryzykowac

xxmłodyxx
25-03-09, 18:00
nic nie puchnie tylko boli jak kręcę..może sobie nadciągnąłem coś tam...zrobiłem sobie to jak skakaliśmy przez skrzynie na wf ie i trzeba się było wybić na rękach i przez cała w wzdłuż przeskoczyć...

michal_f
25-03-09, 18:11
jak przestanie boles to wtedy radze pojsc na silke dopiero:smile:

slim shady
25-03-09, 19:05
bół jest ciągnący wzdłuż ręki ?? czy tylko sam nadgarstek

Abram15
25-03-09, 19:34
POsmaruj mascia nagrzewajacą .Powinno pomoc

lovelas69
25-03-09, 20:15
ja też mam ból w nadgarstku lecz jak zakładam rękawice i ćwiczę to już go nie czuję... w dni nietreningowe najbardziej mi doskwiera... ale da się żyć...- myślę ze przerwa od ćwiczeń zrobi swoje...

Rafauu
25-03-09, 20:20
uszytwnij sobie na noc i posmaruj,sprawdzone pomaga. pozatym radze odstawic silke poniewaz moze to sie zakonczyc powazniejszym urazem i zamaist 3 treningow przepadnie ci 30

jabko
11-04-09, 15:43
Siemka, ja mialem podobnie , i powem Ci ze zrobilem sobie przerwe w treningu 2 tyg. , codzien smarowałem rękę maścią Ketonal , i na noc zawijałem całą rękę ( bo mnie bolał nie tylko nadgrastek a jeszcze przedramie ). I pomogło . Czasem lepiej odpocząć niż katować się na siłce jak odczuwamy ból. pozdro

Biernaczek
11-04-09, 20:10
Naciągnąłeś sobie ścięgno, zrób przerwę od siłowni i tyle.

kastorius
12-04-09, 12:24
w nadgarstku masz 9 kosteczek, jesli wystepuje ból co jest nie tak - moze byc to spowodowane nadwyrezeniem stawu. z bolem nie probuj wygrac bo predzej cyz pozniej on wygra z robą jak ci nadgarstek strzeli bedziesz sie mogl pozegnac z silownia na dobry rok, jesli nei na cale zycie. to bardzo skomplikowana konstrukcja wiec lepiej odpusc na tydzien - dwa i poczekaj az ból ustanie. jesli nie, i wrecz przeciwnie bedzie sie nasilal powinien obejrzec to lekarz