PDA

Zobacz pełną wersję : Zrzucanie wagi!!!!

Ukaszenka
24-03-09, 10:43
Witam serdecznie!

Jestem tutaj nowym użytkownikiem forum i mam pare pytan do ludzi bardziej doswiadczonych w tym aspekcie. Mianowicie mam 22 lata i ostatnimi czasy zrzucilem od nowego roku ok 20 kg.(180 cm wzrostu, z wagi 96kg do w przybliz. 78kg - sa wahania). Nie suplementowalem sie niczym. Poprostu dieta, treningi: tlenowy i siłowy. Pozostaje mi jednak pewien niedosyt mianowicie:

1. Znaczne spadki siły
2. Co zrobic z rozciagnieta skora w okolicach dolnej czesci brzucha i oponka

Poradzcie mi cos na to. Czy warto uzupelnic diete czy tez zaczac sie suplementowac?

Pozdrawiam.:smile:

patryk1336
24-03-09, 15:14
w1 znaczne spadki sily
dziwisz sie? przy zejsciu 20kg z wagi niema co sie dziwic ze i sila spadla.
co zrobic z rozciagnieta skura?
zaczac masowac ;)) a jezeli chcesz pierw reszte tluszczu zzucic to zrob a6w albo abs 2 :) pozdroo

Jolly
24-03-09, 16:04
A kolega zrzuca przecież tłuszcz a nie mięśnie co nie?. Powodem spadku siły może być po prostu niedobór kcal, a co za tym idzie spadek wydajności organizmu, lub zły plan odchudzający który spowodował spadek masy mięśniowej.

Co do skóry to nic nie zrobisz, ale po jakimś czasie sama się w pewnym stopniu zregeneruje.

Kończąc: a6w nie jest na spalanie tłuszczu.

//Jolly

Ukaszenka
25-03-09, 14:48
Dzieki bardzo. Biore sie dalej ostro do pracy:) na bank sie uda;)

Jolly
25-03-09, 20:36
powodzenia :smile:

//Jolly

Krzysztof1988
22-04-09, 22:47
Opowiedz jak zrzuciłeś 20kg - dokładnie krok po kroku :)

strejt
23-04-09, 07:56
moze masz jakies zdjecia z przed i po ?;>

Perszeron
24-04-09, 20:30
Witam wszystkich:). Podepne się do tematu poniewaz mam podobny problem. Ostanio trochę mi sie schudło. Ze 120kg zleciałem na 93kg :D. Dalej jestem na diecie bo chcę zrzucic jeszce około 5kg. Jednocześnie chcę zacząc pracowac nad rzeźbą i zacząłem już trochę cwiczyc, ale mam wrażenie że jestem słabszy niż byłem ważąc 120kg. Jako grubas robiłem spokojnie 20 pompek( nie śmiac się :P),a teraz po zrzuceniu całego tego balastu robię tyle samo i to ledwo. Czuję że brakuje mi siły. No i zacząłem się zastanawiac czy nie zacząc brac jakiś odżywek czy czeguś, żeby jednocześnie będąc na diecie odchudzającej móc cwiczyc sylwetkę. Nie chcę też budowac zbytnio masy mięśniowej ponieważ bardziej zależy mi na niskiej wadze i zwinności ze wzgledu na uprawiany sport. Czy moglibyście mi poradzi co mam zrobic poniewaz jestem zupełnie zielony w tym temacie. No i wolałbym nie brac jakiegoś gówna po którym nie staje;).

Jolly
24-04-09, 20:32
To normalne że przy redukcji spada siła. Trzeba przymasować po prostu....

//Jolly

slim shady
24-04-09, 20:39
najwidoczniej spaliłes mięśnie przez złą diete i trening, siła zawsze spada razem z ubytkiem wagi, mozesz bcaa się zabezpieczyć zeby mięsnie Ci sie nie spalały, nie masz z czego rzeźbić zacznij normalny plan na mase ( spokojnie będziesz mógł się ruszać i to lepiej niz dootychczas,a przyjaciel będzie Ci stawał)

Perszeron
24-04-09, 23:35
No właśnie plan na masę troche mi sie wyklucza z planem na redukcje masy. Wydaję mi się że mam z czego rzeźbic bo az takim patyczakiem nie jestem jeszcze. Czyli tylko takie coś wystraczy: http://www.allegro.pl/item608612622_mega_amino_3200_500_tb_mega_silne_am inokwasy.html? Czy raczej polecanie mniej mega super silne;)? A białko powinieniem brac czy raczej nie za bardzo? Sorry że takie banalne pytania zadaję ale nie mam o tym zielonego pojęcia:D. Pewnie znalazłbym to gdzieś na forum, ale nie bardzo mam czas na przeglądanie tylu stron, więc zgóry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:).Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale dodam że moja dieta jest raczej niskowęglowodanowa.

Na pewno nie ma żadnego sposobu na pozbycie się nadmiaru skóry? Wkurza mnie ten worek.

slim shady
24-04-09, 23:38
http://www.allegro.pl/item615939982_activlab_bcaa_xtra_500g_super_bcaa_w ys_0_zl.html
dobry stosunek ceny do jakości

co do białka to powinieneś je miec w swoijej diecie,