Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta,trening itp

adrianzaq1
23-03-09, 21:20
Witam to mój pierwszy post ,więc proszę o wyrozumienie w razie błędów.
To tak mam 18 lat nadwagi mam ok 8 kg, od jakiś 2 tygodni ćwiczę hantlami
8kg , wcześniej nie byłem w stanie zrobić pompki taki byłem słaby teraz już coś siły nabrałem. No i teraz pytanie jakie ćwiczenie wykonywać żeby sobie ładną rzeźbę wyrobić i przy tym schudną no i zwiększyć swoja siłę oczywiście , nie wiem jaką dietę zastosować dl siebie i z tąd moje pytania :
Jaka dieta
Jakie ćwiczenia na wyrobienie ładnej sylwetki (jeśli chodzi o brzuch zaczynam ćwiczyć A6W )
Jakie sumplementy ( czy wogóle są potrzebne ) żeby szybciej schudną i mieć wcześniej widoczne efekty

Toomekk6
23-03-09, 21:30
A ile ważysz?
Przydałoby się więcej tych ciężarów;p
Hmm pompki to podstawa.
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=3733 Tutaj masz chyba wszystko:) Zamiast sztangi można użyć hantelek i po kłopocie.

Toomekk6
23-03-09, 21:32
I jeszcze coś o pompkach: http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14089&highlight=pompuj+pompki

adrianzaq1
23-03-09, 21:34
Mam 2x15kg ale narazie ćwiczę 8kg bo 15 to za ciężko jak dla mnie :) jak na razie.
A co z sumplementami?

Tak poza tym dziękuje za tamte linki bardzo przydatne informacje.

adrianzaq1
23-03-09, 21:43
A co do tych ćwiczeń z hantlami to ile razy muszę tak mniej więcej nimi ćwiczyc ile powtórzeń ?

Toomekk6
23-03-09, 21:53
Moim zdaniem suplementacja jest teraz zbędna:)
Dobra dieta z ujemnym bilansem kalorycznym, aeroby (bieganie, pływanie, skakanka itp).
A powtórzeń to o ile się nie mylę to tak 4-5 serii z powtórzeniami od 12-do 6/8. Jeśli się mylę to prosze mnie poprawić:)

adrianzaq1
23-03-09, 22:00
Oki ja kiedyś ważyłem bardzo dużo i schudłem ok 15 kg więc nie będzie problemu tylko muszę się wźiąść za siebie . A co do sumplementów to jeśli bym schudł to mogę zacząć coś brać ? i takie jeszcze pytanie czy brzuszki coś dają ?

przemek_yo
23-03-09, 22:04
z suplami poczekaj ;) zdazysz

i takie jeszcze pytanie czy brzuszki coś dają ?
wiadomo ze lepiej brzuszki niz nic,
ale znamy lepsze cwiczenia niz tradycyjne brzuszki z nogami pod kaloryferem

pzdr

adrianzaq1
23-03-09, 22:11
Np jakie ?
Oprócz A6W ( i ABS któego nie mogę wykonywać bo nie mam drążka )

Toomekk6
23-03-09, 22:14
Dają, dają.
Jak masz możliwość to rób brzuszki na ławce skośnej w dół z jakimś ciężarem, uginanie nóg do klatki wisząc na poręczach:)

adrianzaq1
23-03-09, 22:40
Niestety ale nie mam ławki :/

przemek_yo
25-03-09, 15:17
cwiczenia z a6w, nozyce, normalne brzuszki tez rob
wszystko w duzych ilosciach, czyli na maxa, bardziej skup sie na dole brzucha bo gora latwo idzie
po cwiczeniu rozciaganie, wazna rzecz

Jolly
25-03-09, 20:39
Obawiam się że kolega nie da rady robić brzuszków na skośnej ławce z obciążeniem.

Zapodaj info: Wzrost, Waga, max ilość pompek, podciągów, brzuszków, rekordy na klate, w przysiadzie, bic etc(jak nie znasz to sprawdź)

Medycyna niejasno definiuje `nadwagę`, dlatego potrzeba po prostu więcej info aby ci pomóc.

//Jolly