Zobacz pełną wersję : Dieta,trening itp
adrianzaq1
23-03-09, 21:20
Witam to mój pierwszy post ,więc proszę o wyrozumienie w razie błędów.
To tak mam 18 lat nadwagi mam ok 8 kg, od jakiś 2 tygodni ćwiczę hantlami
8kg , wcześniej nie byłem w stanie zrobić pompki taki byłem słaby teraz już coś siły nabrałem. No i teraz pytanie jakie ćwiczenie wykonywać żeby sobie ładną rzeźbę wyrobić i przy tym schudną no i zwiększyć swoja siłę oczywiście , nie wiem jaką dietę zastosować dl siebie i z tąd moje pytania :
Jaka dieta
Jakie ćwiczenia na wyrobienie ładnej sylwetki (jeśli chodzi o brzuch zaczynam ćwiczyć A6W )
Jakie sumplementy ( czy wogóle są potrzebne ) żeby szybciej schudną i mieć wcześniej widoczne efekty
A ile ważysz?
Przydałoby się więcej tych ciężarów;p
Hmm pompki to podstawa.
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=3733 Tutaj masz chyba wszystko:) Zamiast sztangi można użyć hantelek i po kłopocie.
I jeszcze coś o pompkach: http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14089&highlight=pompuj+pompki
adrianzaq1
23-03-09, 21:34
Mam 2x15kg ale narazie ćwiczę 8kg bo 15 to za ciężko jak dla mnie :) jak na razie.
A co z sumplementami?
Tak poza tym dziękuje za tamte linki bardzo przydatne informacje.
adrianzaq1
23-03-09, 21:43
A co do tych ćwiczeń z hantlami to ile razy muszę tak mniej więcej nimi ćwiczyc ile powtórzeń ?
Moim zdaniem suplementacja jest teraz zbędna:)
Dobra dieta z ujemnym bilansem kalorycznym, aeroby (bieganie, pływanie, skakanka itp).
A powtórzeń to o ile się nie mylę to tak 4-5 serii z powtórzeniami od 12-do 6/8. Jeśli się mylę to prosze mnie poprawić:)
adrianzaq1
23-03-09, 22:00
Oki ja kiedyś ważyłem bardzo dużo i schudłem ok 15 kg więc nie będzie problemu tylko muszę się wźiąść za siebie . A co do sumplementów to jeśli bym schudł to mogę zacząć coś brać ? i takie jeszcze pytanie czy brzuszki coś dają ?
przemek_yo
23-03-09, 22:04
z suplami poczekaj ;) zdazysz
i takie jeszcze pytanie czy brzuszki coś dają ?
wiadomo ze lepiej brzuszki niz nic,
ale znamy lepsze cwiczenia niz tradycyjne brzuszki z nogami pod kaloryferem
pzdr
adrianzaq1
23-03-09, 22:11
Np jakie ?
Oprócz A6W ( i ABS któego nie mogę wykonywać bo nie mam drążka )
Dają, dają.
Jak masz możliwość to rób brzuszki na ławce skośnej w dół z jakimś ciężarem, uginanie nóg do klatki wisząc na poręczach:)
adrianzaq1
23-03-09, 22:40
Niestety ale nie mam ławki :/
przemek_yo
25-03-09, 15:17
cwiczenia z a6w, nozyce, normalne brzuszki tez rob
wszystko w duzych ilosciach, czyli na maxa, bardziej skup sie na dole brzucha bo gora latwo idzie
po cwiczeniu rozciaganie, wazna rzecz
Obawiam się że kolega nie da rady robić brzuszków na skośnej ławce z obciążeniem.
Zapodaj info: Wzrost, Waga, max ilość pompek, podciągów, brzuszków, rekordy na klate, w przysiadzie, bic etc(jak nie znasz to sprawdź)
Medycyna niejasno definiuje `nadwagę`, dlatego potrzeba po prostu więcej info aby ci pomóc.
//Jolly