Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rodzaj odzywki.

hojol
22-03-09, 18:43
Chodze regularnie na silownie od okolo 4 miesiecy. Cwiczenia glownie silowo-masowe. Spory przyplyw sily oczywiscie doswiadczam, ale masowy prawie zaden.
Od niedawna staram sie jesc posilki bogate w bialka/weglowodany, lecz nie mam zamiaru katowac sie jakas powazna dieta. W zwiazku z tym, szukam jakiejs odzywki, ktora uzupelnialaby te braki kaloryczne i przyczynila sie do wzrostu masy.
Nie znam sie kompletnie na tym, stad opcja "szukaj" nie pomogla. Domyslam sie, ze pozadna dieta to podstawa, ale kulturystyka nie jest jakas moja wielka pasja. Chce tylko nieco poprawic swoja sile i budowe.
Bylbym wdzieczny za podsuniecie mi rodzaju odzywki i najlepiej nazwy + dawkowania - bo jak juz pisalem nie znam sie kompletnie.
Dodam tylko - 185 cm / 80 kg (z czego 10kg miesien piwny :))

Pozdrawiam

michal_f
22-03-09, 19:16
nie no stary jak budowe chcesz poprawic to dieta musi byc !! bez niej tylko sila ci pojdzie i rzezba ... mozesz cos tam uzupelnic np gainerem lub bialkiem ale to niewiele da ... co do gainera to proponuje Mutant Massa lub cos tanszego Monster Mass... ale pamietaj jak chcesz dobra budowe miec to dietka musi byc:smile:

slim shady
22-03-09, 19:28
ale po co ci odzywka? to jest to samo co jedzenie tylko, ze w proszku sama chemia, nie chce Ci sie trzymac diety ? to przynajmniej jedz to co powinno sie jesc, http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=228