Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : cynk 10 mg

lovelas69
21-03-09, 22:19
Jak myślicie dawkować 1 tabl. rano i 1 na wieczór łącznie daje nam 20 mg/dzień ?

Sosna91
21-03-09, 22:22
ja tam juz nie kupie na razie cynku, zjadłem 30tabletek, jedną dziennie na noc brałem i nie zauważyłem najmniejszej różnicy, a chodzilo mi o krosty najbardziej, tak wiec ja sobie go odpuszczam ale próbuj, zacznij od 10mg o zobacz

pimols
21-03-09, 22:56
ja jem jedna tabletke 10mg po sniadaniu/obiedzie dziennie;p

szaleniec
21-03-09, 23:03
z własnego doświadczenia wiem ze cynk nic a nic nie daje.. przereklamowany shit.

Biernaczek
21-03-09, 23:07
z własnego doświadczenia wiem ze cynk nic a nic nie daje.. przereklamowany shit.

To zależy od naszzego organizmu,jeżeli cynk nic by nie dawał to pewnie nie było by go w naszym ciele :]
Mój kolega bierze cynk i widać poprawę, też się zapatruje aby kupić cynk,zobaczę czy działa to na mnie.

Punisher
21-03-09, 23:25

Jaki jadłeś, jak długo, ile masz lat i jak stosowałeś?
Daj mi linki do reklam cynku.

jaca666
21-03-09, 23:29
Ja biorę jedną rano i jedna na noc ale stosuje zbyt krótko żeby się wypowiadać.Jak będę po miesiącu to napiszę!!!

wukio
21-03-09, 23:36
Cynk i magnez należą do mojej stałej "suplementacji" od jakiegoś roku. Po ok. miesiącu-dwóch zażywania cynku zauważyłem znaczą poprawę w stanie skóry, paznokci, włosów. Wysypiam się też lepiej. Ja zażywam Zincas i Slow Mag B6- moje własne ZMA ;p Po tabletce każdego do sniadania, obiadu i kolacji.

Symu
22-03-09, 10:56
Najwazniejsza jest tu jakość cynku, bo gówna możesz jesc i potrojne dawki i nic nei da.

Sosna91
22-03-09, 10:59
ja mam tą z olimpu, biore już lekko ponad miesiąc i niestety ale nie odczuwałem żadnych zmian w skórze wieć teraz biore tak jedną na 3 dni jak mi sie przypomnie żeby zjeść to co mi zostało.

sts
22-03-09, 11:09
aja zincas forte albo zinceral trochę pomaga

Symu
22-03-09, 11:13
Ja zincas forte wciagam, najlepsz i widze zmiany. Jak ejst hajs to ZMA. Ale prawda jest taka że nie tylko od cynku zalezy stan cery :)

sts
22-03-09, 11:27
Ja zincas forte wciagam, najlepsz i widze zmiany. Jak ejst hajs to ZMA. Ale prawda jest taka że nie tylko od cynku zalezy stan cery :)

hm a od zma nie wyskoczyło by tego więcej? bo się zastanawiam

Symu
22-03-09, 11:46
czemu mialoby wiecej wyskoczyc??

Ogolnie naszła mnie ostatnio myśl czemu po odzywkach czesto wysypuje ludzi. Zauważyłem że u mnie i znajomych nie dzieje się to przy odzywkach w których są enzymy trawienne, możliwe więc że wypadąłoby zwracać uwagę na to przy zakupie białek/gainerów.

pimols
22-03-09, 11:57
ja mam cynk z Walmark do tego Vitaral jako witaminki i to sa moja stala suplementacja no i czasami czosnek zjem jak uczyla babcia;P Cynk zaczolem niedawno i zobacze czy bedzie jakas poprawa ale mysle ze nie zaszkodzi:P

sts
22-03-09, 12:28
czemu mialoby wiecej wyskoczyc??

Ogolnie naszła mnie ostatnio myśl czemu po odzywkach czesto wysypuje ludzi. Zauważyłem że u mnie i znajomych nie dzieje się to przy odzywkach w których są enzymy trawienne, możliwe więc że wypadąłoby zwracać uwagę na to przy zakupie białek/gainerów.

hm a po mutancie ? nie wysypie trawienne musze poczytać

Symu
22-03-09, 12:37
w mutancie raczej nie kieruj sie tym co jest na etykietce (kolejny wałek producenta) , zaryzykuje stwierdznei że ten gainer to czysta maltodextryan z białkeim.

Walmark dla mnie jest najmniej profesjonalna firma aspirujaca na miano "farmaceutycznej". Ogolnie odradzam, produkt ZMW to juz smiech na sali albo działa tam jakiś mechnizm o ktorym nie mam pojecia. Zincas forte tanszy i lepszy, tylko czasem tzreba zagadać zeby byl bez recepty ;P

wukio
22-03-09, 12:41
Jak nie wydadzą Forte to ja śmiało mogę polecić zwykły, też pomaga, ale po dłuższym czasie trochę.

Symu
22-03-09, 12:46
ta tylko ze jeden i drugi kosztuej 7 zl /50sztuk. forte ma 30mg Zn, a zwykly 5mg ale ja wcinam też zwykły narazie bo coś ostatnio nie chcieli mi sprzedać ;/

wukio
22-03-09, 12:48
To tak jak i mnie ;p Czasami jednak pani w aptece jest w stanie sprzedać za 7zł i ładny uśmiech Forte ;p

sts
22-03-09, 12:54
no ja mam 1 aptekę w której sprzedają tylko pyta czy kiedyś już mi przepisywali;p

Symu
22-03-09, 12:57
Ogolnie trza czasem zagadać . Kiedyś poprosiłem o 4 sztuki bo nie chciało mi sie produkować nastęnym razem, farmaceutka powiedziała że nie może mi sprzedać po czym zaczęliśmy rozmawiać o tym że takie ilosści zwykłego cynku mogłyby mi zaszkodzić bla bla i po 10 minut sprzedała :D Od tamtego czasu miałęm swoją apteke do kupwoania wszystkiego ale pani poszła na emeryture i jestem w d...e :D

wukio
22-03-09, 13:00
Tak jak mówię, ładny uśmiech, ew. wykazanie się jakąś tam znajomością leku i wszystko (prawie) się da załatwić :P