sylwek12321
21-03-09, 13:27
ĆWICZENIA
Mięśnie naramienne (piątek):
- wyciskanie sztangielek 12/10/8
- unoszenie sztangielek bokiem w górę 12/10/8
Mięśnie dwugłowe ramion (środa):
- uginanie ramienia ze sztangielką w siadzie - w podporze o kolano 12/10/8/6
- uginanie ramion podchwytem stojąc - z rączką wyciągu 12/10/8/6
Mięśnie trójgłowe ramion (poniedziałek):
- prostowanie ramion na wyciągu stojąc 12/10/8/6
- wyciskanie "francuskie" sztangi w siadzie 12/10/8
POTEM DORZUCE COŚ NA NOGI, KLATE NA RAZIE ZOSTAWIAM W SPOKOJU
ROZCIĄGANIE
MIĘŚNIE TRÓJGŁOWE RAMION:
Stojąc w lekkim rozkroku unosimy jedna rękę, (której mięśnie będziemy rozciągać)pionowo w górę, zginając ją jednocześnie maksymalnie w łokciu. Drugą ręką chwytamy za łokieć i przyciągamy go za głowę.
MIĘŚNIE DWUGŁOWE RAMION:
Klękamy na podłodze opierając ramiona o podłogę wewnętrzną stroną dłoni, palcami skierowanymi w naszym kierunku. W tej pozycji prostujemy ramiona w łokciach, rozciągając jednocześnie mięśnie dwugłowe ramion. Ćwiczenie to rozciąga również mięśnie wewnętrznej części przedramion(zginacze nadgarstka).
DIETA
Na razie będę brał białko i węglowodany w małych porcjach aby tylko nie zabrakło ich w organiźmie:
-białko: 25g przed treningiem i 12g po treningu
-węglowodany: 25g po treningu
Dietę chciałbym wzbogacić w kalorie tylko nie wiem czym? Ponieważ po przeliczeniu w kalkulatorze mam ich zbyt mało gdzieś około 1600! I jeszcze chciałbym masy złapać bo teraźniejsza jest stanowczo za mała!
MOJE DANE
Wzrost: 165cm
Waga: 46kg
Mięśnie naramienne (piątek):
- wyciskanie sztangielek 12/10/8
- unoszenie sztangielek bokiem w górę 12/10/8
Mięśnie dwugłowe ramion (środa):
- uginanie ramienia ze sztangielką w siadzie - w podporze o kolano 12/10/8/6
- uginanie ramion podchwytem stojąc - z rączką wyciągu 12/10/8/6
Mięśnie trójgłowe ramion (poniedziałek):
- prostowanie ramion na wyciągu stojąc 12/10/8/6
- wyciskanie "francuskie" sztangi w siadzie 12/10/8
POTEM DORZUCE COŚ NA NOGI, KLATE NA RAZIE ZOSTAWIAM W SPOKOJU
ROZCIĄGANIE
MIĘŚNIE TRÓJGŁOWE RAMION:
Stojąc w lekkim rozkroku unosimy jedna rękę, (której mięśnie będziemy rozciągać)pionowo w górę, zginając ją jednocześnie maksymalnie w łokciu. Drugą ręką chwytamy za łokieć i przyciągamy go za głowę.
MIĘŚNIE DWUGŁOWE RAMION:
Klękamy na podłodze opierając ramiona o podłogę wewnętrzną stroną dłoni, palcami skierowanymi w naszym kierunku. W tej pozycji prostujemy ramiona w łokciach, rozciągając jednocześnie mięśnie dwugłowe ramion. Ćwiczenie to rozciąga również mięśnie wewnętrznej części przedramion(zginacze nadgarstka).
DIETA
Na razie będę brał białko i węglowodany w małych porcjach aby tylko nie zabrakło ich w organiźmie:
-białko: 25g przed treningiem i 12g po treningu
-węglowodany: 25g po treningu
Dietę chciałbym wzbogacić w kalorie tylko nie wiem czym? Ponieważ po przeliczeniu w kalkulatorze mam ich zbyt mało gdzieś około 1600! I jeszcze chciałbym masy złapać bo teraźniejsza jest stanowczo za mała!
MOJE DANE
Wzrost: 165cm
Waga: 46kg