Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : sogi wzamian za porade

galanter
20-03-09, 21:24
mam pytanie mianowicie nie wiem którego gainera wybrac czy size up czy mutant mass, kiedys stosowałem ten pierwszy i bylo super a teraz polecono mi ten drugi ale nie chce podejmowac decyzji po opinii jednego kolesia ! dlatego prosze o rade:) chce zaznaczyc ze zamiezam to połaczyc z x-pandem dymatize, prosze pomozcie

Seba87
20-03-09, 21:26
Mutant mass

galanter
20-03-09, 21:31
a brales go kiedys? jesli tak to moze napiszez cos o przyrostach jakie na nim zrobiles?

KUBCYK
20-03-09, 21:34
tego pierwszego nie brałem ale teraz biore mutant mass czekoladowy i nawet nawet smak Ok tylko małe grudki zostają ale to nie problem. Na efekty muszę jeszcze poczekać bo za wcześnie:D

galanter
20-03-09, 21:38
a jak długo biezesz? napewno bardziej sie oplaca mutant niz size up cenowo i wielkosciowo!!! a co myslicie o polaczeniu go z x-pandem?

KUBCYK
20-03-09, 21:42
dopiero 2 tygodnie jak dobrze liczę może trochę dłużej >waga poszła w górę ok 2 kg ale to dopiero początek tylko musisz dietkę trzymać bo bez niej będzie gorszy efekt. . Wiesz im większa paka tym taniej.

kamil1141
20-03-09, 21:44
mutant mass ma byc uzupełnieniem diety wiec jak go połaczysz z xp to powinno byc ok.

galanter
20-03-09, 21:48
wiem ze dietka to podstawa i staram sie ja trzymac, a co do tego ze wieksze opakowanie jest korzystniejsz taz sie zgadzam dziekuje slicznie za pomoc sogi poszly!!!!!!!!!

pan.wiesiu
20-03-09, 21:51
jaka suplementacje stosowales wczesniej?
naucz sie gotowac przyjacielu - nie bedziesz potrzebowal gainera ;)
mutant mass jesli juz koniecznie ktorys z tych dwoch.

ja do tego cyklu dokupilbym monohydrant i zazywal tak:
1. rano mono - 5g
2. 30 min. przed silownia - miarke xp
3. po silowni - 5g mono i ewentualnie gainer (w zaleznosci od zap.kal.)
4. zeby cie reka boska bronila pic tego gainera wieczorem...

rozumiem, twoim celem jest masa. w takim razie polecam hst

pozdrawiam i zycze powodzenia;
wiesiek

galanter
20-03-09, 21:54
mam jeszcze jedno pytanie kiedys slyszalem ze magnes wspomaga budowe masy miesniowej czy ktos o tym jeszcze słyszał i czy to moze byc prawda?

galanter
20-03-09, 21:56
a dlaczego nie wolno pic go wieczorem? :)

Paker666
20-03-09, 22:00
bo gainer to w wiekszosci weglowodany, ktorych nie powinno sie spozywac wieczorem bo pójdzie w brzuch...

galanter
20-03-09, 22:00
dlaczego nie wolno pic go wieczorem?:) kiedys wlasnie bralem size up creatyne magnes ale juz jakis czas nie stosowalem nic dlatego mysle ze nadeszla pora aby znowu zrobic pare kg:)

kamil1141
20-03-09, 22:03
cytuje;

"magnez jest aktywatorem bardzo wielu enzymów uczestniczących w przemianach białek, węglowodanów i tłuszczów. Magnez, razem z wapniem, bierze udział w funkcjonowaniu tkanki nerwowej i mięśniowej."

galanter
20-03-09, 22:05
to juz wiem czemu kaloryferek zamienil sie w benbenek:)

galanter
20-03-09, 22:07
czyli dokupie jeszcze magnez!!!

pan.wiesiu
20-03-09, 22:12
dlaczego nie wolno pic go wieczorem?:) kiedys wlasnie bralem size up creatyne magnes ale juz jakis czas nie stosowalem nic dlatego mysle ze nadeszla pora aby znowu zrobic pare kg:)

ale wlasnie chodzi oto, zeby te pare kg to byly miesnie, a nie tluszczyk powstaly w procesie magazynowania zbednych wegli. na noc tylko bialko-bialy serek, jajka, tunczyk (np. z puszki).
nie wiem jak wyglada twoje zapotrzebowanie i dieta, ale najczesciej gainera pije sie na jakis czas przed trengiem (wielu chlopakow, ktorzy cwicza na mojej silowni pije na godzine - 45min. przed) i jak wspomnialem wczesniej - po treningu. w 2 miarkach mutant massa masz ponad 500kal.,wiec mysle, ze dla uzupelnienia wegli i bialka w sam raz dla ciebie.

pozdrawiam;
wiesiek

galanter
20-03-09, 22:19
dzieki sliczne za rady napewno kupie mutant mass, gdy wczesniej pilem gainera to tez 2 razy dziennie i w podobnych odstepach czasu, ale mam pytanie ile razy pic w dni niedreningowe i o jakiej poze? chciałbym dodac ze oprucz siłowni cwicze w pracy na 3 zmiany pn pt po 8h i to raczej w szybkim tempie i czasami cieszko dlatego chciałem pomuc diecie gainerem

luo
20-03-09, 23:20
Jak wyzej, czyli gainer glownie 40-60 minut przed i po treningu, kazdy posilek z bialkiem i weglami, malo "zapychaczy", rano dobrze jesc jaja na kolacje bialy ser poniewaz bialko z twarodu sie powoli wchlania wiec niemusisz sie martwic juz o katabolizm w nocy;), z reszta posilkow sie pewnie orientujesz
pozdro