Zobacz pełną wersję : Coś dla mnie
Witam.
Postanowiłem się w końcu wziąć za siebie, i postanowiłem ćwiczyć...
Jak czytam na forum, to musi być dieta... Hmmm. Ale jaka. Nie mam budżetu na nie wiadomo jakie rzeczy:/ Uczę się, a mama pracuje na 1/2 etatu, więc z kasą krucho... Chodzi mi o dietę taką "realna" XD Chce zredukować wagę. Mam 19lat 120kg 189wzrostu. Trenowałem piłkę, ale z powodu kontuzji musiałem zakończyć to, i się "zapuściłem" jak widzicie... :/ Co polecacie?
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7922
slim shady
19-03-09, 21:21
ten link co wyzej, i aeroby, na interwały masz za małe doświadczenie
czytałem ten temat przed założenie posta. Tylko że tam jest coś o suplementacji. A wyczytałem na forum, że suplementacji nie ma co zaczynać nie wcześniej niż pół roku po rozpoczęciu trenowania... Więc jak to jest?
slim shady
19-03-09, 22:23
Co do suplementacji przy takiej diecie to moga to byc
moga byc ale nie musza, i to bardziej do zaawansowanych jest skierowanych, obcinasz weglowodany, zwiekszasz spozycie białka, jesz ponizej swojego zapotrzebowania kalorycznego, i unikasz syfiastego jedzenia typu słoddycze fast food i słodkich oraz sztucznych napojow, tak mniej wiecej w skrocie napisałem :p
co to za kontuzja?
ile jesteś w stanie przeznaczyć floty na szamę dziennie ?
2x złamany piszczel, i zmiażdżona kostka
A ile trzeba przeznaczyć, żeby było to skuteczne?
Zapomniałem o tym temacie :)
będziesz biegał?,ciepło się robi i warto zacząć.Jeśli chodzi o siłownię to nie polecam w celach redukcyjnych :)
Dieta będzie cię kosztowała w granicach 400-500 zł miesięcznie po najniższej lini oporu. ( może ktoś potrafi taniej wyżyć:)
najwięcej kasy wydasz na źródła białka (zwierzęce) mięso,rybka,jajka,twaróg itp.zaopatrz się też w podstawowe źródła węglowodanów ryż ciemny,kaszę gryczaną,makaron razowy itp. ze źródeł tłuszczu oliwa,ziarna itp zakupy od czasu do czasu ale też trochę popłyniesz.Warzywa też trochę kosztują a trza jeść;)
wejdź do podwieszonych zrób obliczenia,uklep coś co ci się wydaje odpowiednie i wstaw do oceny :)
będziesz biegał?,ciepło się robi i warto zacząć.Jeśli chodzi o siłownię to nie polecam w celach redukcyjnych :)
A ja nie polecam aerobów jako ćwiczeń redukcyjnych. Siłka ma to do siebie że spala tłuszcz w czasie regeneracji, czyli wiele godzin po treningu. Oczywiście z małym doświadczeniem nie ma co startować do interwałów, dlatego niech gościu pobiega z miesiąc aeroby, i potem przerzuci się na interwały, które zwiększają wydolność organizmu w krótkim czasie.
//Jolly
Dieta pod wzgledem wymiany produktów na inne, nie wyniesie Cie wiecej niz normalna dieta przecietnego człowieka.