Zobacz pełną wersję : Woda gazowana!
Witam! czy woda gazowana wpływa na organizm przy ćwiczeniu mięśni??
Oczywiście, że wpływa, żelki misie też też wpływają. Zależy o jaki wpływ Ci chodzi.
Biorąc np. kreatyne i popijając woda gazowaną, czy nie odbije mi sie to na sile lub masie pomijając tą kreatyne
Nie odbije się. Może Ci się ew. odbijać ;P
czyli spokojnie moge dalej pić wode gazowaną....
Dzięki, pytam po czytałem ze wody mineralne źle wpływają jak się ćwiczy na mase
herezje herezje herezje <lalala>
pisali że te minerały coś tam wypłukują.....
Pisali tak bo im chyba mózg wypłukały ;p
haha :D no możliwe, ale jeszcze jedno pytanie: mam pić dużo wody?
mam pić dużo wody?
TAk !!
Dużo to jest dość względne pojęcie. Średnio wychodzi ok. 3-4 litry na dzień z tym że wliczasz to też wodę z pokarmów.
to np. jak będe pił 1,5 wody mineralnej plus woda z pokarmów to wystarczy ??
no to muszę więcej pić :D:P dzięki za rady
no to muszę więcej pić :D:P dzięki za rady
tylko wody :lol: nie % :smile:
no raczej :P ostatnio bardzo mało alkoholu pije, czasami się zdarzy browarek.....
no raczej :P ostatnio bardzo mało alkoholu pije, czasami się zdarzy browarek.....
i tak trzymaj:lol:
lepiej niegazowana pij, gazowana podrażnia żołądek
p.s
mineraly z wody mineralnej czy innych nie przyswajają sie w większości
wode którą pije jest nautralnie gazowana...
fallenursus
19-03-09, 13:44
czyli spokojnie moge dalej pić wode gazowaną....
najlepsza jest mieszajac ja ze szkocka
wode którą pije jest nautralnie gazowana...
Jak woda może być naturalnie gazowana?
źle się wyraziłem, jest mniej gazu niż w typowo gazowanej
a nie lepiej pić zwykłą mineralna? wiem o jaką wodę Ci chodzi, osobiście dla mnie jest ona ohydna ;)
Russel: Podrażnia żołądek? :D. Może przepala?.
Jakoś nie widzę zastrzeżeń do gazowanej, w końcu liczy się sama woda, a nie dwutlenek jako `gazowana`, który przy odbijaniu `wylatuje`
podobno po gazowwanej pozniej kolka łapie.
a ten....
Bo kiedys pilem duzo wody bo mi sie chcialo a teraz jak biore mono krety to mniej chce mi sie pic, a wiem ze trzeba duzo, czy nic sie nie stanie jak bede tak malo pił?
spróbuj konkretnie się zmeczyć i w czasie biegania pić gazowaną :) zapewniam że nie bedzie przyjemnie, ale normalnie to bez różnicy.
Mało tj??
Russel: Podrażnia żołądek? :D. Może przepala?.
Jakoś nie widzę zastrzeżeń do gazowanej, w końcu liczy się sama woda, a nie dwutlenek jako `gazowana`, który przy odbijaniu `wylatuje`
kolejny super omnibus napinacz clap
Dwutlenek węgla zawarty w napojach jest tą samą substancją, którą wydalają twoje płuca. Napoje gazowane nie są napojem dla kulturystów. Dwutlenek węgla natomiast powstrzymuje pojmowanie białka oraz wypłukuje wapn z kosci.
Tak jest owszem, ale w przypadku niedotlenienia organizmu, a nie po wypiciu wody gazowanej.