PDA

Zobacz pełną wersję : 2 Cykl a może 1

tentyp
18-03-09, 18:07
Więc tak opowiem wam moją historie kupiłem zieloną kretke z vitalamaxu zjadłem ją tylko nic nie poczułem ogólnie źle brałem ją bo z rana i po treningu .. Teraz chce zrobić cykl na Monowodzianie z Universala .Czy to dobre rozwiązanie ???

Fehu
18-03-09, 18:16
Napisz coś o diecie treningu, z opini wiem ze mono z vital jest przyzwoite... za pewne dietka kuleje badz zły trening

Edit:
dawkowanie z rana i po treningu jest dobrym dawkowaniem a jakie dawki brałes

tentyp
18-03-09, 18:45
Właśnie chyba brałem za małe jak jest mała łyżeczka to połowe niej powiem ci że diete mam już teraz dobrą wtedy mogła być słaba musze znaleźć gdzieś dobrą miarke ,a tak ogólnie to co proponujesz tą z Universala ile brać w dzień nie treningowy a ile w treningowy waże 82 kg wzrost 180 cm trening mam teraz dobry :)

bld
18-03-09, 18:55
bierz tak :
w DT ; rano i bezposrednio po treningu
w DNT : rano i po poludniu lub tylko rano

w sumie 10g dziennie, 1 lyzeczka stolowa taka nie za duza nie za mala ma 5g :)

a jesli chodzi o kretke z universala to jest OK

Fehu
18-03-09, 18:57
Eh nie jestem specjalista więc posłuże sie tym http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6440 fajny spisik forumowy co warto brac, wiem że jedna łyzeczka płaska to jest ~5gram kreatyny dziennie powinno sie brac 10g jak cos to mozesz w kapsach (np.mono Olimp)

Edit:
bld był szybszy xD

p_narozny
18-03-09, 19:38
A mozesz tutaj wkleic ta swoja 'dosc dobra diete'? Moja kuleje i chcialbym sciagnac co nieco z tej dobroci..;>
Trening tez jak mozesz zapodaj, byc moze ktos inny skorzysta.. Pozdro

fallenursus
18-03-09, 19:52
Więc tak opowiem wam moją historie kupiłem zieloną kretke z vitalamaxu zjadłem ją tylko nic nie poczułem ogólnie źle brałem ją bo z rana i po treningu .. Teraz chce zrobić cykl na Monowodzianie z Universala .Czy to dobre rozwiązanie ???

wystarczy 5g po treningu. to ze pisze na pudle ze przed i po sie bierze krede to bzdura napisana przez firme zebys wiecej towaru kupil.

tentyp
18-03-09, 20:42
Ogólnie nie mam rozpiski dokładnie pije oliwe dużo mleka , jajka na miękko, muslli i owoce ..
Jeśli chodzi o plan to niechce mi się pisać teraz bo musze się uczyć na histe .. A i czy nie lepsze było by branie 30 minut przed treningiem i 30 po ???

fallenursus
18-03-09, 20:44
Ogólnie pije oliwe

noto hardkor

tentyp
18-03-09, 20:45
Wiem pyszna jest (sarkazm) :D

slim shady
18-03-09, 20:46
dni treningowe: 5 g rano po przebudzeniu i 5 g po treningu
dni nie treningowe: 5 g
i jak masz dobra diete i trening to napewno odczujesz działanie krety

mam nadzieje ze w tej diecie masz duzo miesa

tentyp
18-03-09, 20:50
Tak mięso jest jak i ryby choć ich nie lubię a czy coś do tej kretki jakaś taurynka bo czytałem że dextroza to 'pic na wode' ogólnie moim celem jest przyrost masy mięśniowej :)
po tym cyklu l-glutaminke przerwa 4 tygodnie od supli i cykl CM3 z Nitrobolonem 2 ?? jakieś opinie ??

slim shady
18-03-09, 20:56
mozesz brac tauryne, tylko nie widze wiekszego sensu, lepiej przeznacz kase na coś innego, zamiast glutaminy to za bcaa sie bierz,

tentyp
18-03-09, 20:58
Znasz jakieś dobre aminokwasy tzn widziałem z universala też są ale czy dobre nie widziałem nigdzie opini ??

slim shady
18-03-09, 21:04
zalesy o które pytasz z universala, ale jak brałem to nie narzekałem,
od siebie polecam te Activlab - BCAA Powder XTRA L-Glutamine (dobry stosunek ceny do jakosci)
najlepiej odrazu sypac do ust bo rozpuszczalnosc słaba

a tu znajdziesz inne polecane
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6440

tentyp
18-03-09, 21:07
Dzięki Slim daje soga za jakiś czas dam znać jak po cyklu efekty i wogóle :)

slim shady
18-03-09, 21:10
ok powodzenia :)

fallenursus
19-03-09, 01:04
dni treningowe: 5 g rano po przebudzeniu i 5 g po treningu
dni nie treningowe: 5 g
i jak masz dobra diete i trening to napewno odczujesz działanie krety

mam nadzieje ze w tej diecie masz duzo miesa

bzdura.
podaj powody dla ktorych konieczne jest branie krety w dni nietreningowe.

fallenursus
19-03-09, 01:57
tylko prosze nie przytaczac zadnych forumowych wymyslow.:)

przyjme tylko udokumentowane badania :)
dziekuje ;>

SERIO

fallenursus
19-03-09, 02:08
rowniez teoria zeby brac 10g dziennie jest juz obalona dawno.organizm przyjmie moze polowe..reszta zostaje wysiusiana.(bralem 10,i 5g dziennie 2 rozne cykle,0 roznicy) jedynie jest zapodane sa Saa i organizm jest na tyle anaboliczny ze pochlonie 15g kredy.nie wiem czemu na tym forum zalecaja krede po cyklu.....?oczywiscie ze bierze sie wtedy cale 15g mieszane z servatka bialkowa zaraz po treningu.

tentyp
19-03-09, 07:44
No to co proponujesz jak ją brać ilość i czas ??

fallenursus
19-03-09, 12:15
No to co proponujesz jak ją brać ilość i czas ??

kup se tanie mono. zrob faze ladowania przez 5 dni po ok 20-25g dziennie (5x5). potem wal wylacznie po treningach po 5g. /end thread:twisted:

pan.wiesiu
19-03-09, 12:57
witam.

a ja poradze tak:

jestem ogolnie ostrozny ze wszystkim co jest "z puszki". kilka lat temu zrobilem eksperyment (duzo eksperymentuje, szczegolnie z dieta).
zrobilem 2 cykle, 6 tyg. kazdy. bralem ten sam proszek. najpierw 5g dziennie, w 2gim cyklu 10g. nie zauwazylem jakiegos wiekszego wzrostu sily, tak w pierwszym ani w 2gim, ale biorac 5 gram-waga wzrosla mi o 3kg, a w przypadku 10g o 5kg! (wazylem wtedy 96kg-waga do ktorej chce teraz zredukowac:)
poza tym przy 10g dziennie mielem wyrazny efekt "wysuszenia", szczegolnie rano (chodzi oto, ze mialem w tedy suche wargi i ogolnie mnie suszylo jak po 0,7l)

nigdy nie stosowalem faz nasycenia (uwazam za marnotrawstwo i niepotrzebne "meczenie" nerek)

bez wzgledu na dawkowanie (gora 10g dziennie) najlepsze dla ciebie powinno byc wlasnie mono.
ale
jesli chcesz miec dobre efekty - wszystko musi byc dopiete na ostatni guzik: dieta z nadwyzka (przynajmniej 500kal.) i solidny trening (z madrze dobranym czasem na regeneracje). jak to bedzie, to i efekty beda ;)

powodzenia

fallenursus
19-03-09, 13:32
witam.

a ja poradze tak:

jestem ogolnie ostrozny ze wszystkim co jest "z puszki". kilka lat temu zrobilem eksperyment (duzo eksperymentuje, szczegolnie z dieta).
zrobilem 2 cykle, 6 tyg. kazdy. bralem ten sam proszek. najpierw 5g dziennie, w 2gim cyklu 10g. nie zauwazylem jakiegos wiekszego wzrostu sily, tak w pierwszym ani w 2gim, ale biorac 5 gram-waga wzrosla mi o 3kg, a w przypadku 10g o 5kg! (wazylem wtedy 96kg-waga do ktorej chce teraz zredukowac:)
poza tym przy 10g dziennie mielem wyrazny efekt "wysuszenia", szczegolnie rano (chodzi oto, ze mialem w tedy suche wargi i ogolnie mnie suszylo jak po 0,7l)

nigdy nie stosowalem faz nasycenia (uwazam za marnotrawstwo i niepotrzebne "meczenie" nerek)

bez wzgledu na dawkowanie (gora 10g dziennie) najlepsze dla ciebie powinno byc wlasnie mono.
ale
jesli chcesz miec dobre efekty - wszystko musi byc dopiete na ostatni guzik: dieta z nadwyzka (przynajmniej 500kal.) i solidny trening (z madrze dobranym czasem na regeneracje). jak to bedzie, to i efekty beda ;)

powodzenia

nie zaprzeczam ze DLA CIEBIE to wlasnie zadzialalo.
Ile piles wody na krecie? wogole ile pijesz dziennie wody? te suszenie to zly znak.. minimum wody dziennie dla kogos kto trenuje 4l. na krecie polecam 6l wody dziennie.3-4dni zajmie zeby organizm przyzwyczaic,bedize siusianie co godzine:),ale potem bedzie lepiej.

adonis18
19-03-09, 14:01
ja teraz biore mono 3 razy dziennie*3g (rano, po treningu i wieczorem) i mi dobrze wchodzi (robie fwb od harda i w 2tyg +2,5kg)
musisz ziomuś dobrze pokombinować żeby znaleść najlepszy dlas siebie sposób przyjmowania kredki. pamiętaj o przerwach między cyklami (tyle ile cykl trwał ale tez nie za krotko, tsk mysle ze nie mniej niż 4tyg)
elo

pan.wiesiu
19-03-09, 14:23
nie zaprzeczam ze DLA CIEBIE to wlasnie zadzialalo.
Ile piles wody na krecie? wogole ile pijesz dziennie wody? te suszenie to zly znak.. minimum wody dziennie dla kogos kto trenuje 4l. na krecie polecam 6l wody dziennie.3-4dni zajmie zeby organizm przyzwyczaic,bedize siusianie co godzine:),ale potem bedzie lepiej.

wiem, wiem... pije jak smok, przynajmniej dodatkowe 5l (nie licze tego co w posilkach), z czego 2l wody zawsze na treningu... dzbanek 2l (herbata zwykla+zielona) przed obiadem, do obiadu wino (jak na kreatynie bylem, to naturalnie zadnego alkoholu, do obiadu byl sok). poznym popoludniem i wieczorem wypijam kolejny dzbanek herbaty z mieta lub melisa.

wracajac do kwestii dawkowania mono: mysle, zewaga odgrywa tez duza role. jak chlopak ma 50kg - 5g dziennie moze mu wystarczyc, ale jak ktos ma 130kg (i jeszcze masuje), to mysle ze spokojnie do 15g/dziennie moze brac.

pozdrawiam;
wiesiek

slim shady
19-03-09, 15:45
rowniez teoria zeby brac 10g dziennie jest juz obalona dawno.organizm przyjmie moze polowe

zrob faze ladowania przez 5 dni po ok 20-25g dziennie
sam sobie zaprzeczasz stary, nie pokaze Ci zadnych badan a jedynie własne doświadczenie,

doświadczona osoba przedstawiła mi tą metodę,

przy wadze 85 kg znajomy brał po 5 g i słabe efekty, ja przy wadze 10g lepsze efekty, potem ten znajomy nastepny cykl 10 g i efekty o wiele lepsze i diete oraz trening miał znakomicie ułożone, wody pochłaniam ogromne ilosci nawet bez kreatyny

tentyp
19-03-09, 20:44
Dzięki chłopaki a co dokłądnie daje ta faza nasycenia ??? tak dokłądnie prosił bym opisać :)

slim shady
20-03-09, 21:13
a co dokłądnie daje ta faza nasycenia ???
no własnie nic ;) bo i tak kreatyna sie nie przyswoi

tentyp
20-03-09, 21:32
No to nie robię wtedy tej fazy i będę brał z rana i przed treningiem po 5 gram później podam plan treningowy i po cyklu zdam relacje albo zrobię swoją relacje .. :)