Zobacz pełną wersję : ostrowia wpc 80 vs provit 85
otoz juz piasalem wczesniej post o bialku no i juz wsumie mialem sobie kupic ta ostrowie ale nie bylo w moim sklepie to teraz jak wszedlem na allegro to zabaczylem to bialko i widze ze sklad ma chyba troche lepszy jak ostrowia i cena nizsza i na dodatek firma olimp
i teraz kulminacyjne pytanko co wybrac?? bo mam w h*j duzy dylemat w sumie powinienem patrzec na sklad ale jesli mam to jesc tak czesto i na dluzsza mete to chce tez zeby bylo zjadliwe^^ prosze o pomoc
Provit 85
http://allegro.pl/item572736658_olimp_provit_85_2_4_kg_tanio_bialko_ tanio.html
ostrowia wpc 80
http://allegro.pl/item572488916_ostrowia_wpc_80_2_x_900g_kurier_o_zl _suple24.html
pomoc=sog
Witam
Więc tak:
Ostrowia:Smak porażka (kakao), rozpuszczalność średnia, lecz wystarczy łyzka kakao i wchodzi ok , ;]
Provit 85 (wanilia) rozpuszczalność troche lepsza niz w ostrowii , smak też lepszy, nic nie dosypuje , ;pp
Cieżko powiedziec o efektach , ponieważ to zasługa głownie diety a nie odżywek;pp
Postawił bym na Provit 85
Pzdr
dzieki tez tak mysle ze chyba wezme provita wiecej bialka miej tluszczu :p a jak nie bedzie smakowalo to dorzuce jakies kakao czy cus :P
provita nie jadlem ale ostrowie jak najbardziej i z tego powodu wzialbym provita aby go sprawdzic:smile: ostrowia slaba w rozpuszczaniu trzeba na to chwile poswiecic i smak naturalny nie jest najgorszy z dodatkiem kakao juz dobry:lol: sprobuj provita i zdaj relacje:smile:
kupilem tego provita :D:D jadlem tylko go raz po treningu i smak dobry a z dzialaniem to zobaczymy :P
LeBron23LBJ
18-03-09, 13:39
wybralbym ostrowie bo provit to w wiekszosci izolat bialka sojowego
Jadłem i jedno i drugie.
Provit - wiekszosc białka pochodzenia roślinnego. To dobry pomysl, ale moim zdaniem 1dawka dziennie, w miejsce posilku białkowego, albo przed snem... Zrobilem na tym troche masy. Da rade na tym sie rowniez wyrzezbic :)
Ostrowie - To totalna klapa, nie idzie na tym zrobic dobrej masy. Przytylem na tym, niestety na tłuszczu. Do redukcji moze byc.
P.S jaki smak provita?
provit jest w smaku wanilia i nie narzekam na niego na poczatku mialem malutkie problemy z wymieszaniem tego :P (zapomnialem kupic shakera) ale przypomnialo mi sie ze mam takie urzadzenie jak mikser xD ale provit ma 3 bialka sojowe,jajeczne,serwatkowe i l-karnityne a olie co czytalem to ostrowia to tylko serwatka chyba ze przeoczylem :P
obadaj X5 protein z olimpa
LeBron23LBJ
18-03-09, 20:17
Ostrowie - To totalna klapa, nie idzie na tym zrobic dobrej masy. Przytylem na tym, niestety na tłuszczu. Do redukcji moze byc.
P.S jaki smak provita?
masz racje po ostrowii troche w tluszcz idzie, wiec dlaczego piszesz że do reukcji moze byc ;> ?
Dla mnie provit jest o niebo lepszy od ostrowi... Dobry ten waniliowy?? Ja mam wiśnie, jak wymieszam z wodą to praktycznie smaku nie ma:), z mlekiem jeszcze ujdzie. Ale to białko, dlatego raczej smaku nie ma.
masz racje po ostrowii troche w tluszcz idzie, wiec dlaczego piszesz że do reukcji moze byc ;> ?
Tak, ponieważ jak jesteś na masie, to masz dodatni bilans kaloryczny i jak dostarczysz takiego syfu jak ostrowia, to wtedy idzie w fat.
Jak zbijasz wage to nie przytyjesz, to logiczne, dlatego dozwolone jest gorsze białko :) Tak mi sie wydaje.
Z tego co pamietam to provit 85 zawiera białko sojowe czyli jest takie sobie.
waniliowy ujdzie :P ale wlasnie na silowni mi doradzaja zebym sobie wzial to z mono polaczyl, tylko ze ja tak systematycznie to cwicze od stycznia a sila mi narazie idzie normalnie i nie narzekam :P wiec nie wiem