Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mlekołaki Team- Sniadanko :)

Crazy_King
16-03-09, 21:35
Siema. Ostatnio zeby zjesc chociaz cos kupuje płatki i rano sobie je jem. I teraz pytanie. Narazie jem płatki Mlekołaki Team zawieraja one :
na 100g
383 kcal
Białko 9,6g
Węglowodany- 76,9g
Cukry 33,8g
Tłuszcz 4,1g
Kwasy Tłuszczowe nasycone 1,9g
Błonnik pokarmowy 6,8g
Sód 0,2g

Maja tez niby wapn i zelazo i witaminy C,PP,B5,B6,B2,B1,B12, Folacyna

Nie mam zadnej diety, chce sie w miare dobrze odzywiac takie cos jest git ? Oczywiscie do tego mleczko i jakis owoc zawsze sie znajdzie :P Co myslicie ?

pan.wiesiu
16-03-09, 22:03
"chce sie w miare dobrze odzywiac takie cos jest git ?"
na upartego moze byc, ale jak dla mnie to za malo bialka(chyba, ze razem z mlekiem nazbierasz jakies 35-40g). pomysl nad jakims jajeczkiem albo serkiem.

"Co myslicie ?"
ze bez porzadnej diety daleko nie zajedziesz...

"Mlekołaki Team" - kto wymysla te nazwy... swiat na glowie staje - breakdance narmalnie

pozdrawiam;
wiesiek

Wiki
16-03-09, 22:04
Takie coś jest ogólnie dobre, ale są lepsze rzeczy... Jeżeli jesteś kompletnie zielony w kulturystyce i jesteś po prostu "chudy", to takie śniadanko może być, tylko zamiast owocu dołóż serek wiejski :)

Lepsze śniadanko to płatki owsiane, nie na mleku, lecz gotowane w wodzie i odcedzone. Do tego twaróg półtłusty i orzeszki, np. włoskie albo oliwa z oliwek. + kompleks witamin

2-gie lepsze śniadanko - tuńczyk do którego dodajesz oliwy z oliwek + chleb pełnoziarnisty.

3-cie lepsze śniadanko - omlet z x jajek, uważaj na żółtka (żeby nie przedobrzyć z tłuszczem). Czyli np. 3 całe jajka, 2 bez żółtek. Wymieszaj wszystko w jakimś naczyniu, dosyp płatków owsianych, szynki z indyka pokrojonej w małe kawałki. Do smaku możesz dodać cebuli, oliwek, przypraw według uznania (polecam bazylie i oregano). Na koniec na góre dajesz 3-4 plasterki pomidora... Palce lizać :)

Crazy_King
17-03-09, 09:33
Takie dodatkowe info o mnei : )
13 lat
76kg
178cm
Co trenuje:
3x w tyg. ACT + 30 min aeroby
Od kwietnia raz w tyg. basenik
Jak bedzie pogoda to zaczynam znowu rowerek
a w wakacje bede biegał.

Niewiem czy przyda mi sie jakas dieta, Chce sie poprostu odzwyiac w miare zdrowo zeby znowu nie utyć. Bo chcialbym na wrzesien miec wage okolo 67kg. Myslicie ze takie cos jest mozliwe ?

ICE22
17-03-09, 10:43
Wiki pierwszy raz słyszę o płatkach owsianych gotowanych na wodzie, zaciekawiło mnie to. W czym są lepsze od tych ugotowanych na mleku?

Rynju
17-03-09, 10:47
poczytaj ogolnie zalozenia diety, 13 lat to dopiero poczatek przygody ;)