Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trening dla 35latka ;)

joe27
16-03-09, 20:36
witam wszystkich,
Jako "świeżak" na tym forum chciałbym się serdecznie przywitać i o zdrowie zapytać ;) .

Mam takie pytanie do was starych wyjadaczy.
Jutro stuknie mi 35 lat,tak tak wiem dziadek ze mnie .
Tak mi przyszło do głowy,żeby jeszcze trochę nad sobą popracować (chciałbym jakoś wyglądać na stare lata).
Mam 190 cm wzrostu i 119 kg wagi.Niby według tabel mam nadwagę ale wszyscy mi mówią że wyglądam dobrze,jestem raczej "ubity" jak to mówi moja kobieta :D .
Wprawdzie mam lekki brzuszek,ale nie ma tragedi.
Kondycja taka sobie,nie pale i nigdy nie paliłem więc to trochę mnie ratuje.

Pytanie moje brzmi :
Czy jestem w stanie jeszcze coś osiągnąć jeżeli chodzi o moją sylwetkę ? Co polecalibyście na początek aby się "wdrożyć" i wpaść w jakiś rytm ćwiczeń ?
Zapisałbym się chętnie na jakąś siłownie (mieszkam w Będzinie,może znacie coś fajnego w okolicy,najlepiej aby był jakiś trener który pokazałby co i jak) ?

Pozdrawiam
Rafał.

fallenursus
16-03-09, 20:40
oczywiscie nigdy nie jest zapuzno!
witam w gronie ludzi co maja dobre checi! oby cie nigdy nie opuscily!teraz czas przestawic sie na praktyke.
poczytaj sobie zawieszki w''diecie'',''treningu'' i co tam cie innego moze zainteresowac..

hardworkOUT
16-03-09, 20:49
sam ocen czy masz co zrzucac i ewentualnie to w peirwsej kolejnosci

najwiecej sobie poczytaj o diecie. w zaleznosci co chcesz robic ; zrzucac fat czy masowac
powoli musisz zaczac sie zegnac z domowymi obiadami zony itp

jesli zrzucanie cie nie intertesuje to zacznij od ulozenia diety masowej na pcozatek z niewielka nadwyzkja kaloryczna powiedzmy 100-150 kcal

to jest twoj pkt wyjsciowy zmieniac bedziesz wg tego co ci powie lustro

normalnie przejdziesz przez ogolnorowzwojowke 6 tyg zeby jakos sie wkrecic w wir cwiczen.

potem napisz pw plan sie znajdzie

ps
35 lat to nei za pozno. sam mam 32.