Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brac kreatyne?

Kunio
16-03-09, 12:03
Witam, mozecie doradzić mi czy zacząc brać kreatynę czy sobie darowac? Mam 27 lat i waże 77kg. Na silce cwicze regularnie od 3 mies 5x w tygodniu. Znajomy ktory ze mna cwiczy zaleca mi kupienie jablczanu kreatyny. Do tej pory brałem tylko białko. Zalezy mi na zwiekszeniu masy i sily. Warto ?

pan.wiesiu
16-03-09, 12:14
ja bym jeszcze poczekal z kreatyna. najpierw pozwol swojemu organizmowi dac z siebie wszystko ;) gdy dojdziesz do takiego miejsca, w ktorym pomimo diety i zmiany treningu nic juz wiecej nie ruszy - wtedy wez kreatyne.
sprobuj ulozyc sobie diete tak, zeby nei musiec jej uzupelniac bialkiem czy czymkolwiek innym.

powodzenia

fallenursus
16-03-09, 12:23
Witam, mozecie doradzić mi czy zacząc brać kreatynę czy sobie darowac? Mam 27 lat i waże 77kg. Na silce cwicze regularnie od 3 mies 5x w tygodniu. Znajomy ktory ze mna cwiczy zaleca mi kupienie jablczanu kreatyny. Do tej pory brałem tylko białko. Zalezy mi na zwiekszeniu masy i sily. Warto ?

oczywiscie
obadaj najpierw jakas tania mono,czy wogole dla ciebie warto brac kreatyne. Na niektorych nie dziala...jesli mono nie zadziala obadaj inna.

lovelas69
16-03-09, 12:23
Nie bierz wykorzystaj swój potencjał. Jeśli już to najlepiej zacząć od monohydratu kreatyny a później jabłczan... lecz na Twoim miejscu wstrzymałbym się jeszcze minimum 7 miesięcy, wówczas z efektów będziesz bardziej zadowolony.

BoloYeung
16-03-09, 12:46
kreatyna jak najbardziej wskazana , tyle ze na kazdego inny rodzaj kreatyny inaczej działa , zalerzy tez z czym zmieszasz

michal_f
16-03-09, 15:28
prste ze nie bierz... nie wykorzystales jeszcze potencjalu organizmu a jak go wykorzystasz to wtedy kretka jak najbardziej wskazana ... na poczatek czyli gdzies za 7 miechow polecam creapure z fitmaxa lub Olimpu :smile:

fallenursus
16-03-09, 15:58
prste ze nie bierz... nie wykorzystales jeszcze potencjalu organizmu a jak go wykorzystasz to wtedy kretka jak najbardziej wskazana ... na poczatek czyli gdzies za 7 miechow polecam creapure z fitmaxa lub Olimpu :smile:

co ma kreda do potencjalu? to nie steryd...kreda po podstawa kadego kto cokolwiek sportowo podnosi :) jesli Wy tutaj tak podchopdzicie do sprawy to nic dziwnego ze w przywieszkach o cyklach rekomenduja metanabol solo ;)

LeBron23LBJ
16-03-09, 16:00
nie no jakbys teraz wzial wiadomo że pomorze, ale korzystniej bedzie brac pozniej, jak bedziesz mial dluzszy staż, ja bym sie oparl teraz na gainerach białkach glutaminach :lol:

michal_f
16-03-09, 16:06
nie no jakbys teraz wzial wiadomo że pomorze, ale korzystniej bedzie brac pozniej, jak bedziesz mial dluzszy staż, ja bym sie oparl teraz na gainerach białkach glutaminach :lol:

dokladnie ... jasne ze teraz kretka zadziala ale korzystniej bedzie jak wexmie ja pozniej !!

Prezydent_1c
16-03-09, 18:27
Teraz czy póżniej wszystko jedno .... - dochodze do takiego wniosku. Ćwiczy 3 miesiące więc myśle że technicznie ćwiczenia już wykunuje i zna miejwięcej co go pompuje a co nie więc prędzej przestanie ćwiczyć niż zrobi tyle cykli żeby odzywki na niego nie działały tymabrdziej że co rusz to się czyta o nowych formułach itp itp.
Moje zdanie jest takie żebyś poćwiczył jeszcze miesiąc bo pierwsze 4-5 miechów ćwiczeń na siłowni to szok dla mięśni pewnego rodzaju i sobie dojebał wtedy kreatyne. Reguła jest prosta monohydrat pompuje Cię wodą siła i masa idzie na + ale bardzie idzie masa (w moim przypadku przynajmniej). Jak brałem monohydrat to też miałem tak jakby spuchnietą twarz troszke (dokładniej to chodzi w tym na działanie niekorystne na nerki, ale nie jest to niebezpieczne czy coś). Co do jałbczanu natomiast to niedawno skończyłem cykl i jestem bardzo zadowolony poszło masy +3kg (na wadze +4kg ale wiadomo jak to jest :) ) i bardziej niż masa poszła siła. Nie zauważyłem też jak w przypadku mono puchnięcia na twarzy i nie zalewa jabłko.
Więc na co się zdecydujesz twoja decyzja :)
TCM (jabłczan) polecam Olimp'a bo jego testowałem i działa OK
Mono Universal lub taniej vitalmax zielony

Kunio
16-03-09, 18:39
A wiec zdecydowalem ze zaczne brac. Kupilem monohydrat inkospor x-treme creatine - bo taki mi doradzili w zaprzyjaznionym sklepie. 3x dziennie po 4gr. Zobaczymy jakie i czy w ogole będą efekty ;)

luo
16-03-09, 18:40
Ja bym poczekal dluzej... Po co brac krete sporo na poczatku zawsze ma sie i tak dobre przyrosty??? Wazniejsza od krety jest dobra dieta, wiec lepiej zacznij od ulozenia jakiejs kompletnej. Duzo osob cwiczy bez supli czasami tylko wezmie jakis gainerek czy bialko i nienarzekaja na przyrosty. Kreatyna bardziej sie przyda jak bedziesz miec stagnacje. Gdy robisz mase jedz wiecej wegli i bialek, rzezbe lajlepiej robic na tluszczach no i bialka obowiazkowo. Zreszta jest duzo postow o diecie wiec napewno cos znajdziesz;)
Na suple przyjdzie jeszcze czas, takie jest moje zdanie
pozdrawiam