PDA

Zobacz pełną wersję : Carbo

Maryan
14-03-09, 18:02
Kupiłem jakiś miesiąc temu tony carbo kupiłem około 20 kg.. myślałem że to węglowodany złożone i że będę nimi mógł np doładować posiłek jeśli np nie moge przejeść dużych ilości ryżu czy chleba razowego. Okazuje się jednak że carbo to mieszanka cukrów czyli dekstrozy, fruktozy i maltodekstryny czyli zatem mozna go tylko spożywać bezpośrednio po treningu dla uzupełnienia węgli po wysiłku itd ewentualnie przed, natomiast do posiłku chyba nie należy go dodawać tak? rozjaśnijcie mi to proszę zależy mi na napoju takim jak gainer który zastępuje częściowo posiłek a nie uzupełnia węgle prostaki natomiast gainery mają dziwne proporcję a ja chce sam mieszać białko z węglami a nie mieć gotowy mix te carbo które mam to vitalmaxa w 4.5 kg puchach...

Symu
14-03-09, 18:18
No to carbo masz jeszcze na długo. Ogolnie nastepnym razem pytaj zanim kupisz.

Carbo to głównie maltodextryna dwucukier o choelrnie wysokim IG co sprawia że w zasadzie nie nadaje się do niczego poza uzupełnianiem wegli podczas lub po treningu.
Niestety ale gainery to jest prawie to samo białko + carbo czyli tez nie najlepiej. Z dobrych gainerow ktorymi mozna zastapic posilek massmaker i up your mass.

Z wegli ktore sa w miare dobre (ale i tak nie tak dobre jak naturalne jedzeni) waxy maize, vitargo lub vextargo i to na tyle ;)

Maryan
14-03-09, 18:27
Z wegli ktore sa w miare dobre (ale i tak nie tak dobre jak naturalne jedzeni) waxy maize, vitargo lub vextargo i to na tyle ;)

Ale to są odżywki typowo węglowodanowe ? z węgli złożonych? pytam tak dla pewności i jakich to firm żeby było mi łatwo znaleźć.

A co do mojego carbo no tak rzeczywiście mam je na długo dopijałem to gówno do posiłków myśląc ze mase zrobie a ja cukru kur.. ładowałem w dupe...
Dobrze ze sie zapoznałem ze składem chociaż w miare szybko :)

dzięki wielkie

Punisher
15-03-09, 14:24
Zobacz MRP.
Gainer gainerowi nie równy. Tak samo carbo. Cena też się nie bierze z byle czego.

Symu
15-03-09, 15:58
looz ja też pol roku ladowalem carbo myslac ze to anabol jakis xD achh te poczatki.

Te wszystkei tam wymienione to czyste wegle ale nie orientuje sie jakie firmy to maja.