PDA

Zobacz pełną wersję : dieta redukcyjna (szkielet)

wilczasty
13-03-09, 23:01
Witam, mam 19 lat, 176 wzrostu, waga 77kg. Moim celem jest zrzucenie wagi najchętniej do 70kg i później wypracowanie z niej zadowalającej rzeźby. Ćwiczę 4 razy w tyg. klatka-biceps/triceps-barki/kaptury-plecy/nogi.
Według jednego z kalkulatorów moje zapotrzebowanie to 3128kcal, a podstawowa przemiana 1952kcal.

po przebudzeniu: 0,5-1l wody +witaminy (może być multivitamina tzw.plusz czy lepiej w tabletkach?)
śniadanie: ok 7-9 rano 2jajka+2 kromki chleba razowego lub pół szklanki płatków owsianych na mleku bądź wodzie? herbata zielona
2 śniadanie: ok 12 kanapka z chleba razowego, plasterek piersi z indyka/kurczaka/inna wędlina chuda
obiad: ok 14 wstyd przyznać ale nie mam jeszcze w pełni wpływu na niego;p ale jakieś mięso chude (pierś z kurczaka, schab gotowany),/ ryż paraboliczny, sałatka,herbata zielona
przekąska: przed treningiem ok 18 tuńczyk/ łosoś/banan, i oczywiście herbata zielona
kolacja: pół kostki twarogu chudego (zrobionego z mlekiem lub chudą śmietaną, żeby nie był za suchy)

Skoro niestety najczęsciej trening wypada mi po 18 to kolację mogę jeść później? I myślałem jeszcze o dorzuceniu do każdego posiłku kw. OMEGA-3.
Jeśli ten pomysł jest chociaż w części do akceptacji to prosze o poprawki i wtedy oblicze ile g poszczególnych posiłków spozywać

pimols
14-03-09, 17:39
po treningu bananqa dodaj
witaminki jakies zakup sobie,omega 3 dobry pomysl albo oliwa z oliwek