Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 1/10 totalny odpust od diety - dobrze czy źle?

Wiki
13-03-09, 22:57
Czytałem gdzieś ostatnio, że powinno robić się jednodniową przerwę od diety. Czyli np. co Sobotę, lub 10dni jemy wszystko na co mamy ochotę. Podobno taki wyjątkowy dzień sprawi że zaskoczony organizm zareaguję podniesieniem poziomu hormonów wzrostu,czyli testosteronu,hormonu tarczycy oraz insuliny.
Co o tym sądzicie? Rozważajcie dwa przypadki, gdy ktoś trzyma dietę bardzo dokładnie i gdy ktoś odżywia się orientacyjnie, jak większość.

jazdun
14-03-09, 11:17
Wydaje mi sie, ze cos w tym moze byc. Nawet jesli nie pomoze, to na pewno "dzien dziecka" raz na jakis czas nie zaszkodzi naszemu organizmowi. A dla psychiki to na pewno spory relaks, zjesc np. soczystego pachnacego kebaba z paroma frytkami, zapijajac to cola. Ja ostatnio dalem se dzien luzu z dieta podczas meczu Udinese - Leszek.

NIKOLIS 168
14-03-09, 11:47
Ja sobie cos ostatnio za duzo tego luzu daje :D Ale mysle ze to moze byc nie najgorsza opcja :D

Symu
14-03-09, 15:38
Wiki a nie chodzi Ci przypadkeim o zasade 10% własnego jedzenia z 10 przykazań Berardiego?? :)

Wiki
14-03-09, 20:29
Tak, to chyba właśnie jest zasada z tych 10ciu przykazań. Dopiero sobie teraz przypomnialem:)